Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΜΕΓΑΛΟΙ ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΕΣ ΟΙ ΑΠΟΓΟΝΟΙ ΤΟΥ ΑΒΡΑΑΜ: ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΑ ΤΡΟΛ ΤΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΠΟΥ ΥΜΝΟΥΣΕ ΤΟΝ ΧΙΤΛΕΡ, ΑΠΕΙΛΟΥΣΕ ΤΟΥΣ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΥΣ ΚΑΙ ΛΟΙΔΟΡΟΥΣΕ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΗΤΑΝ ΚΑΙ Ο ΙΔΙΟΣ ΕΒΡΑΙΟΣ!..

Όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα Sydney Morning Herald, ένα από τα μεγαλύτερα τρολ του διαδικτύου που επιτίθονταν σε μουσουλμάνους και ...







Όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα Sydney Morning Herald, ένα από τα μεγαλύτερα τρολ του διαδικτύου που επιτίθονταν σε μουσουλμάνους και υμνούσε τον Χίτλερ αρθρογραφώντας στην διάσημη νεοναζιστική ιστοσελίδα Daily Stormer, είναι εβραϊκής καταγωγής.

Συνεργαζόταν με τον γνωστό καταδικασμένο πλέον “Australi Witness”, επίσης εβραϊκής καταγωγής, που παρότρυνε σε τζιχαντιστικές βομβιστικές επιθέσεις.




Η είδηση έρχεται περίπου ένα μήνα μετά την σύλληψη ενός επίσης εβραίου εφήβου που αποκαλύφθηκε ότι βρισκόταν πίσω από τις δεκάδες απειλές για βόμβες σε Εβραϊκές Κοινότητες στις ΗΠΑ και άλλες χώρες.

Σε ένα κακοτράχαλο εσωτερικό ξενώνα του Σίδνεϊ στην Αυστραλία, περιβαλλόμενο από τη συλλογή του με κούκλες του Αδόλφου Χίτλερ, ένας 48χρονος άνεργος νεοναζί απλώνει το εμπόρευμά του ως ένα από τα πιο επιθετικά διαδικτυακά τρολ της Αυστραλίας.

Ο Nathan Sykes, πρώην δημοσιογράφος και πτωχεύσας, έχει περάσει πολλά από τα τελευταία χρόνια κάτω από διάφορα ψευδώνυμα παρενοχλώντας και δολιάζοντας αριστερούς και μουσουλμάνους ακτιβιστές μέσω των κοινωνικών μέσων ενημέρωσης και γράφοντας αντισημιτικά άρθρα στη νεοναζιστική ιστοσελίδα Daily Stormer.

«Πότε αντιμετωπίζετε και τελειώνετε το εβραϊκό προνόμιο που εξευτελίζει τα Λευκά αρσενικά σε καθημερινή βάση;», έγραψε σε ένα ποστ στο Twitter τον περασμένο Ιανουάριο.

Ο Sykes είναι επίσης μέλος του ακροδεξιού πολιτικού κόμματος Australia First και του θιασώτη και σκιώδους ηγέτη του, του καταδικασμένου απατεώνας Jim Saleam.




Αλλά αυτό που κάνει τον Nathaniel Jacob Sassoon Sykes ιδιαίτερα ασυνήθιστο είναι ότι, παρά την νεοναζιστική του περσόνα, ο ίδιος είναι Εβραίος.

Ο Sykes γεννήθηκε τον Δεκέμβριο του 1968. Σχεδόν οτιδήποτε άλλο αφορά την ανατροφή του περιβάλλεται από μυστήριο και πορεύθηκε με ψευδώνυμα για να αποκρύψει την ταυτότητά του.

Όμως, η Fairfax Media μπορεί τώρα να αποκαλύψει ότι ο Sykes είναι μέρος ενός διεθνούς δικτύου τρολ και έπαιξε σημαντικό ρόλο στις εκστρατείες για την δυσφήμιση ορισμένων Αυστραλιανών υψηλού προφίλ, συμπεριλαμβανομένου του Επιτρόπου Φυλετικών Διακρίσεων Tim Soutphommasane, του μουσουλμάνου ακτιβιστή Mariam Veiszadeh και του δημοσιογράφου και αριστερού σχολιαστή της Guardian Van Badham.

Ο Sykes, ο οποίος αρνήθηκε μέσω ενός διαμεσολαβητή να μιλήσει με την Fairfax Media, ήταν στα μέσα της δεκαετίας του 2000 εκδότης του 100% Home Girls, ενός περιοδικού μαλακής πορνογραφίας που εκδιδόταν από την Australian Consolidated Press.
Όταν ο Sykes εξέφρασε αργότερα τις απόψεις του στο Twitter, ένα από τα ψευδώνυμά του έγινε το “Stan Dangerfield”.


Ένα άλλο ψευδώνυμο είναι το “Hamish Patton”, το όνομα που χρησιμοποιεί ο Sykes όταν γράφει για την περίφημη ιστοσελίδα Daily Stormer.

Ο αμερικανικός ιστότοπος που πήρε το όνομά του από τη δημοσίευση της ναζιστικής εποχής Der Stürmer προσελκύει έως και 70.000 μοναδικούς επισκέπτες την ημέρα και είναι η πιο αναγνωσμένη νεοναζιστική ιστοσελίδα στον κόσμο σύμφωνα με πρόσφατα δημοσιευμένη έκθεση του Southern Poverty Law Centre.

Ο ιστότοπος λειτουργεί αυτό που αποκαλούν “Στρατό από Τρολ”, ο οποίος χρησιμοποιείται για την εκκίνηση εκστρατειών διαδικτυακά για επίθεση και παρενόχληση των αντιπάλων.




Το 2015, μια έρευνα της Fairfax Media αποκάλυψε ότι ο διαβόητος υποστηρικτής του Ισλαμικού Κράτους “Australi Witness” ήταν στην πραγματικότητα ένας νέος επίσης εβραίος που ονομάζεται Joshua Goldberg. Κατά τη στιγμή της αποκάλυψης του, ο Goldberg φέρεται να προσπαθούσε να προκαλέσει τζιχαντιστικές βομβιστικές επιθέσεις από τον υπολογιστή του σε ένα υπνοδωμάτιο στο υπόγειο του σπιτιού των γονιών του στη Φλόριντα.

Βρίσκεται τώρα σε μια αμερικανική φυλακή με κατηγορίες τρομοκρατίας.
Αλλά ήταν ο Goldberg ου δήλωσε στο Fairfax Media ότι ήταν αυτός που είχε συστήσει τον Sykes στην Daily Stormer στις αρχές του 2015. Ο Goldberg προσφέρθηκε να δημοσιεύσει τα γραπτά του Sykes με το ψευδώνυμό του, “Michael Slay”.

Σύμφωνα με τον Goldberg, το ζευγάρι είχε συναντηθεί στο Stormfront, ένα μακρόπνοο νεοναζιστικό φόρουμ, και είχε σχηματίσει μια στενή φιλία στο διαδίκτυο. Μεταξύ τους, το ζευγάρι έστησε μια εκστρατεία κατά της κας Veiszadeh, δικηγόρου και μουσουλμάνας ακτιβίστριας.




Η κ. Veiszadeh δήλωσε στην Daily Life της Fairfax Media ότι η παρενόχληση την έκανε «άρρωστη» και ότι ζούσε εκείνη τη στιγμή σε κατάσταση «φόβου» και «παράνοιας».

“Το μόνο πράγμα που μπορούμε πραγματικά να ελπίζουμε – πέρα από ένα σοβαρό αυτοκινητιστικό ατύχημα, το θάνατο από εγκεφαλικό επεισόδιο ή όγκο, ένα χτύπημα αστραπής, αυτοανάφλεξη, ή να την καταπιεί μια τρύπα και ποτέ να μην την ακούσουμε ξανά – είναι ότι [η κα Veiszadeh] είναι αυθεντική για όλα αυτά τα κακά σχόλια που την επηρεάζουν συναισθηματικά”, έγραψε ο Sykes.

Ο Sykes στοχεύει επίσης τακτικά δημοσιογράφους, όπως ο αρθρογράφος του Guardian, Van Badham, τον οποίο ονόμασε ως “Commie bush pig” (κομμουνιστικό γουρούνι).
“Ας πιάσουμε δουλειά, Στρατέ από Τρολ του Stormer”, έγραψε ο Sykes για τον Badham το 2015.



Μια συλλογή από ναζιστικές κούκλες που ανήκει στον Nathan Sykes.
Πηγή: Dailystormer.com

Ο Sykes δημοσίευσε επίσης μια σειρά βίντεο στο YouTube υπό την επωνυμία “United Nationalists Australia”, στην οποία έδειχνε τις κούκλες Χίτλερ ντυμένος με ένα καπέλο SS και ψεύτικη γενειάδα και αποκαλώντας τον εαυτό του “Adolf Gadaffi”.

Ο Sykes προσπάθησε αργότερα να διαγράψει το βίντεο.

Ερωτηθείσα αν διερευνά τον Sykes, η Αυστραλιανή Ομοσπονδιακή Αστυνομία δήλωσε ότι «δεν επιβεβαιώνει ή αρνείται ποιόν μπορεί να διερευνά ή όχι», αλλά σημείωσε ότι κινείται σε πολιτικούς εξτρεμιστές όταν οι “εξτρεμιστικές απόψεις γίνονται πράξεις που είναι παράνομες” .

Πηγή:
http://www.smh.com.au/national/investigations/revealing-the-secrets-of-one-of-australias-worst-online-trolls-20170413-gvklv8.html

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.