Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΨΗΦΟΣ «ΧΟΥΝΤΙΚΩΝ» ΣΤΟΝ «ΑΝΤΙΣΤΑΣΙΑΚΟ« ΚΟΥΛΗ.... ΕΒΓΑΛΕ ΚΑΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ 21Η ΑΠΡΙΛΙΟΥ...

Ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, με μήνυμά του στο Twitter γράφει: «21 Απριλίου 1967: Δεν ξεχνάμε. Η ελευθερία είναι η σημαντ...

Πέρασαν 50 χρόνια από την επέτειο της 21ης Απριλίου




Ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, με μήνυμά του στο Twitter γράφει: «21 Απριλίου 1967: Δεν ξεχνάμε. Η ελευθερία είναι η σημαντικότερη αξία. Παντού και πάντα».




«Πέρασε μισός αιώνας από το πραξικόπημα της 21ης Απριλίου και την επιβολή δικτατορίας που σταμάτησε για 7 χρόνια το ρολόι της Δημοκρατίας και των δικαιωμάτων στην χώρα μας και οδήγησε στην προδοσία της Κύπρου. Σήμερα θυμόμαστε και τιμούμε όσους αγωνίστηκαν για τη Δημοκρατία, για να ξεκινήσει πάλι ο χρόνος, η ζωή, η ελευθερία, τα όνειρα των ανθρώπων» τονίζει η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Φώφη Γεννηματά. Και συνεχίζει: «Γνωρίζουμε ότι μόνο η γνήσια και αξιακή λειτουργία των δημοκρατικών θεσμών μπορεί να αποτελέσει ανάχωμα στη δράση των αρρωστημένων μυαλών που υπονομεύουν και αρνούνται τη Δημοκρατία». Τίποτα δεν είναι δεδομένο. Και αυτό αποτελεί ιστορικό νόμο. Χρειαζόμαστε διαρκή ετοιμότητα και θέληση. Και σθεναρή αντίσταση σε ό,τι υπονομεύει τους θεσμούς της Δημοκρατίας και του Κράτους Δικαίου». Και βλέποντας τριγύρω μας, πρέπει να συνομολογήσουμε ότι μεγάλη απειλή των ελευθεριών μας είναι ο αχαλίνωτος λαϊκισμός τα ψέματα και η δημαγωγία».

 Στο μήνυμά της η Ένωση Κεντρώων αναφέρει: «Στην 21η Απριλίου του '67 κάποιοι επίορκοι αξιωματικοί κατέλυσαν την δημοκρατία στην Ελλάδα, επί επτάμισι χρόνια η χώρα βυθίστηκε στο σκοτάδι. Η νεολαία όμως εργαζόμενη και φοιτητιώσα ενισχυόμενη από ολόκληρη την κοινωνία, αντιστάθηκε και ανέτρεψε τους δικτάτορες. Τότε η νεολαία οραματίστηκε μια Ελλάδα δικαιοσύνης, ισοπολιτείας και δημοκρατίας. »Στη συνέχεια όμως η πολιτική ζωή διεφθάρει συν τω χρόνω και τα οράματα έμειναν μόνο οράματα και το όνειρο όλων μας για μια νέα Ελλάδα, συγκρούονται σήμερα με πελατειακές νοοτροπίες, κρατικοδίαιτα βολέματα μνημόνια και απελπισία». Τώρα πρέπει να ξεκινήσει ένας νέος γύρος αντίστασης, αντίστασης κατά των ελαττωμάτων της φυλής μας και κατά των κόμπλεξ με τα οποία μάθαμε να ζούμε τις τελευταίες δεκαετίες. Τώρα είμαστε σε ένα σημαντικό σταυροδρόμι ή κάνουμε μεταρρυθμίσεις να ανορθώσουμε τη χώρα ή δραπετεύουμε από την Ευρώπη και γινόμαστε τριτοκοσμικοί. Στο νέο αυτό κύκλο της αντίστασης , η Ένωση Κεντρώων καλεί ξανά να είναι πρωτοπόρος η ελληνική νεολαία».

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.