Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΤΗΣ ΣΤΑΣΥ «ΕΦΑΓΑΝ» ΕΝΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ ΕΥΡΩ! ΟΙ 12 ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΙ ΔΙΩΚΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΑΔΙΚΗΜΑΤΑ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑΤΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ

Ζημία ύψους 1.000.000 ευρώ στην υπηρεσία του ΟΑΣΑ φέρεται ότι προκάλεσαν δώδεκα πρόσωπα, υπάλληλοι και στελέχη της εταιρείας ΣΤΑΘΕ...

Διώξεις για υπαλλήλους της ΣΤΑΣΥ: Κατηγορούνται ότι «έφαγαν» 1 εκατομμύριο ευρώ!





Ζημία ύψους 1.000.000 ευρώ στην υπηρεσία του ΟΑΣΑ φέρεται ότι προκάλεσαν δώδεκα πρόσωπα, υπάλληλοι και στελέχη της εταιρείας ΣΤΑΘΕΡΕΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΑΕ (ΣΤΑΣΥ ΑΕ).

Οι κατηγορούμενοι διώκονται για αδικήματα κακουργηματικού χαρακτήρα.




Σύμφωνα με πληροφορίες, οι υπάλληλοι είναι ποινικά υπόλογοι για τα αδικήματα της υπεξαίρεσης της ψευδούς βεβαίωσης σε βαθμό κακουργήματος, καθώς και της υπεξαγωγής εγγράφων και παράβασης καθήκοντος, φέρονται να είναι συνολικά δώδεκα άτομα, τα οποία προέρχονται από τον τομέα καταμέτρησης της ΣΤΑΣΥ, αλλά και διευθύνοντες σύμβουλοι της εταιρείας.

Τη δίωξη σε βάρος των εμπλεκομένων προσώπων απήγγειλε η Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς, κατόπιν έρευνας της Γενικής Επιθεωρήτριας Μάρης Παπασπύρου, έρευνα η οποία βασίσθηκε σε ανώνυμη καταγγελία που έφτασε στο γραφείο της.

Σύμφωνα με την έρευνα, η οποία διήρκεσε έναν χρόνο, υπάλληλοι της ΣΤΑΣΥ ΑΕ, αρμόδιοι για τη διακίνηση των εισιτηρίων και καρτών και την απόδοση των εισπράξεων, υπό την ανοχή κάποιων στελεχών της διοίκησης, αφαιρούσαν συστηματικά εισπράξεις με περίτεχνες μεθοδεύσεις, προκαλώντας ζημία στην υπηρεσία του ΟΑΣΑ άνω του 1.000.000 ευρώ για την περίοδο 2015, ενώ δεν αποκλείεται παρόμοια φαινόμενα να είχαν παρουσιαστεί και στο παρελθόν.




Μάλιστα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, κατά την διάρκεια του ελέγχου οι δράστες φέρεται να κατέστρεψαν αρχεία για να μη βρεθούν στοιχεία.

Οι ίδιοι οι ελεγχόμενοι για να «θολώσουν» το τοπίο είχαν προκαλέσει αυτοβούλως πόρισμα εσωτερικού ελέγχου, στο οποίο παρουσιαζόταν το έλλειμμα να είναι 16.000 ευρώ, παρά το γεγονός ότι ο ΟΑΣΑ είχε αναθέσει τον έλεγχο σε εταιρεία ορκωτών λογιστών.

Ωστόσο, πραγματοποιήθηκε και δεύτερος έλεγχος της Γενικής Επιθεωρήτριας και τα στοιχεία που προέκυψαν επιβεβαίωσαν και πάλι το αρχικό πόρισμα για τη ζημία του 1.000.000 ευρώ.

Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.