Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Η ΕΒΡΑΙΑ ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΡΙΑ ΤΟΥ GAY PRIDE, ΑΝΤΡΕΑ ΓΚΙΛΜΠΕΡΤ, ΕΞΗΓΕΙ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΧΤΥΠΗΜΑ ΣΤΟΝ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΤΟ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΟΥΝ GAY ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΤΩΝ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΩΝ ΤΟΝ ΠΡΟΣΕΧΗ ΙΟΥΝΙΟ!..

ΜΕΤΑΦΕΡΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΘΟΛΟΚΟΥΛΤΟΥΡΙΑΡΙΚΟ VICE: Οι οργανώσεις που συμμετέχουν στο Pride, μας λένε πώς βλέπουν μία πιθανή συμμετοχή ένστο...

Αποτέλεσμα εικόνας για gay αστυνομικος

ΜΕΤΑΦΕΡΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΘΟΛΟΚΟΥΛΤΟΥΡΙΑΡΙΚΟ VICE:

Οι οργανώσεις που συμμετέχουν στο Pride, μας λένε πώς βλέπουν μία πιθανή συμμετοχή ένστολων σε αυτό.




Συμπληρώνονται δύο χρόνια από τότε που είχαμε ακολουθήσει Έλληνες αστυνομικούς στην πρώτη τους συμμετοχή στο Athens Pride. Το 2015, για πρώτη φορά αστυνομικοί αποφάσισαν να πάρουν μέρος στη γιορτή διεκδίκησης και υπερηφάνειας -έστω και ως ιδιώτες-, γεγονός που στάθηκε μια πολύ καλή ευκαιρία για να ανοίξει ο διάλογος μέσα στην Αστυνομία για τα δικαιώματα της ΛΟΑΤΚ κοινότητας, αλλά και τη σχέση με τους γκέι και τις λεσβίες αστυνομικούς.

Αν και σε πολλές χώρες στο εξωτερικό η Αστυνομία συμμετέχει επίσημα στα Pride, στην Ελλάδα το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη δεν έχει δώσει ακόμη το πράσινο φως σε κάτι τέτοιο. Έτσι, μετά τη γενική συνέλευση της Ευρωπαϊκής Ένωσης ΛΟΑΤΚ Αστυνομικών (EGPA), ένστολοι αστυνομικοί από το εξωτερικό σχεδιάζουν να συμμετάσχουν στο φετινό Athens Pride, με σκοπό να στηρίξουν τους Έλληνες ΛΟΑΤΚ αστυνομικούς στην προσπάθειά τους να γίνουν ορατοί και στο Σώμα και στην κοινωνία και επισήμως στο Pride. Πώς βλέπουν όμως οι οργανώσεις που συμμετέχουν στο Athens Pride μία πιθανή συμμετοχή ένστολων σε αυτό;




Andrea Gilbert, Athens Pride

«Πάντα είχαμε καλές σχέσεις με την Αστυνομία και ήταν κάτι που πάντα επιδίωκα, από τότε που είμαι στην οργάνωση του Athens Pride. Όταν προτάθηκε από έναν αστυνομικό, τον Φωτεινό Παγιαύλα, πριν από δύο χρόνια, ότι πρέπει να κάνουν κάτι επίσημα, ήταν τεράστιο κατόρθωμα. Ασχέτως αν ακόμη δεν το έχουν καταφέρει.

Η παρουσία αστυνομικών σαν μπλοκ στο Pride, με επίσημη συμμετοχή και όχι σαν φύλαξη, είναι ό, τι πιο σημαντικό για την LGBTQ κοινότητα και την κοινωνία ευρύτερα. Θα βοηθήσει πάρα πολύ στην αντίληψη που έχει η κοινότητα για την Αστυνομία.

Ελπίζω να δούνε την Αστυνομία όχι ως εχθρό ή ως εν δυνάμει άλλη μία πηγή βίας εναντίον τους, αλλά ως φίλο. Μπορεί να ακούγεται κλισέ, αλλά ένα μεγάλο πρόβλημα που έχουμε να αντιμετωπίσουμε για την τρανσφοβική και ομοφοβική βία, είναι ότι τα θύματα διστάζουν να καταγγείλουν τα γεγονότα στην Αστυνομία, φοβούμενα μην αντιμετωπίσουν δεύτερο κύμα βίας ή χλευασμό από τα όργανά της.

Η καλή σχέση με την Αστυνομία και το να βλέπουν όχι μόνο LGBTQ αστυνομικούς, άλλα και τους υπόλοιπους, μέσα σε ένα οργανωμένο μπλοκ από την Αστυνομία, είναι ένα τεράστιο κατόρθωμα. Παράλληλα, είναι καλό να δουν και οι πιο συντηρητικοί παράγοντες ένα οργανωμένο μπλοκ της Αστυνομίας, για να αλλάξει την εικόνα που έχουν για το Pride και τα LGBTQ άτομα.

 Γι' αυτό το κάνουμε το Pride, άλλωστε, για την κοινωνία και την κοινότητα. Αν το δει η Εκκλησία, η Κυβέρνηση ακόμη και οι χρυσαυγίτες που ασκούν βία, θα ξέρουν ότι αυτό δεν περνάει και ότι δεν θα βρουν φίλους μέσα στην Αστυνομία. Έχει κέρδος από όλες τις μεριές. Είναι ωραίο να έχουμε πολιτικά πρόσωπα και εκπροσώπους θεσμών στο Pride, αλλά για εμένα μία επίσημη παρουσία της Αστυνομίας, χαρούμενα και χρωματιστά, δίνει ισχυρό μήνυμα, επειδή εκτός των άλλων δεν είναι κάτι κομματικό».

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.