Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΜΕ ΟΤΑΝ ΜΑΣ ΛΗΣΤΕΥΟΥΝ...!!! ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΣΕ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΥΣ ΕΞΗΓΓΕΙΛΕ Ο ΚΟΝΤΟΝΗΣ...!!

"ΨΗΛΑ ΤΑ ΧΕΡΙΑ"... "ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΣΟΥ ΓΡΗΓΟΡΑ"... "ΑΚΙΝΗΤΟΙ ΟΛΟΙ"... ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ ΦΡΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΘΑ ΜΑ...

Ο Κοντονής εξήγγειλε μαθήματα ελληνικών για τους κρατούμενους στις φυλακές






"ΨΗΛΑ ΤΑ ΧΕΡΙΑ"... "ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΣΟΥ ΓΡΗΓΟΡΑ"... "ΑΚΙΝΗΤΟΙ ΟΛΟΙ"... ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ ΦΡΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΘΑ ΜΑΘΟΥΝ...!!!

Πρόγραμμα εκμάθησης ελληνικών για αλλοδαπούς κρατούμενους σε συνεργασία με το Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας, έχει δρομολογήσει το υπουργείο Δικαιοσύνης, όπως δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής, κατά την σημερινή επίσκεψη του στις φυλακές Διαβατών Θεσσαλονίκης.




Στο πλαίσιο της περιοδείας του στην Βόρειο Ελλάδα ο κ. Κοντονής επισκέφθηκε τις φυλακές Διαβατών και μετά το κλείσιμό του κύκλου ενημέρωσης που είχε δήλωσε: «Η φυλακή Διαβατών μπορώ να πω ότι βρίσκεται σε ένα πολύ καλό επίπεδο. Λειτουργούν δύο δομές απεξάρτησης του ΚΕΘΕΑ για κρατούμενους που έχουν εμπλοκή με ναρκωτικά. Εκείνο που είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικό, λειτουργεί εξαιρετικά και θα το ενισχύσουμε όσο μπορούμε, είναι το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας στο οποίο φοιτούν δεκάδες κρατούμενοι».

Απευθυνόμενος στους κρατούμενους ο κ. Κοντονής επισήμανε ότι «η παρουσία τους εδώ σε συνθήκες κράτησης τους δίνει τη δυνατότητα να πάρουν σταγόνες ελευθερίας» και προσέθεσε: «Δε λέω ότι δεν υπάρχουν προβλήματα, τα καταγράψαμε με τη διοίκηση και τους εργαζόμενους, αλλά θέλω να πω όμως παράλληλα ότι η Κυβέρνηση έχει δώσει δείγματα γραφής, έχει την πρόθεση να τα αντιμετωπίσει με αγάπη για τον κρατούμενο».

Για τον λόγο αυτό, συνέχισε ο υπουργός Δικαιοσύνης, «το επιπλέον χρηματικό ποσό ύψους 3 εκατ. ευρώ που εξασφάλισε το υπουργείο από τον φετινό προϋπολογισμό, θα διατεθεί για τη βελτίωση των συνθηκών κράτησης στις φυλακές».

Κλείνοντας, ο κ. Κοντονής είπε ότι είναι «σε θέση να σας ανακοινώσω ακόμη ότι υλοποιούμε άμεσα, σε συνεργασία με το Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας, πρόγραμμα εκμάθησης ελληνικών για αλλοδαπούς κρατούμενους».

- -


---

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.