Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΑΕΙ ΤΙΠΟΤΑ... ΜΕ ΝΕΕΣ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΑΔΙΣΤΑΚΤΟΙ ΔΙΑΡΡΗΚΤΕΣ ΠΑΡΑΒΙΑΖΟΥΝ ΣΠΙΤΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Στους εύκολους στόχους και τους στόχους χαμηλού ρίσκου φαίνεται να μετατοπίζεται το έγκλημα, σύμφωνα με τα τελευταία στατιστικά στ...

"Ό,τι κλειδώνει, ξεκλειδώνει"





Στους εύκολους στόχους και τους στόχους χαμηλού ρίσκου φαίνεται να μετατοπίζεται το έγκλημα, σύμφωνα με τα τελευταία στατιστικά στοιχεία τα οποία έδωσε στη δημοσιότητα η Ελληνική Αστυνομία.




Συγκεκριμένα τους τελευταίους μήνες καταγράφονται λιγότερες ληστείες σε τράπεζες, πρακτορεία Ο.Π.Α.Π. και καταστήματα, ενώ οι περισσότερες σημειώνονται σε ΕΛ.ΤΑ., πεζούς, σούπερ μάρκετ, καταστήματα ψιλικών, πρατήρια υγρών καυσίμων, ταξί και κατοικίες.

Οι ληστές και οι διαρρήκτες στρέφονται στις κρυψώνες των σπιτιών για να καρπωθούν τις αποταμιεύσεις των θυμάτων τους αφού τουλάχιστον 5 στους 10 πολίτες έχουν μετρητά στο σπίτι τους.

Ένας άλλος λόγος που καθιστά διαχρονικά πιο εύκολη λεία τα σπίτια των πολιτών έναντι οποιουδήποτε άλλου μέρους, είναι η προφανής έλλειψη μέτρων ασφαλείας και η έκδηλη λιγότερη αστυνόμευση στις γειτονιές.



Σύμφωνα με τον Σύνδεσμο Αναγνωρισμένων Επαγγελματιών Κλειθροποιών (Σ.Α.Ε.Κ.), η δράση των διαρρηκτών έχει αλλάξει πολύ το τελευταίο χρονικό διάστημα. Είναι πολύ πιο επικίνδυνη και επιθετική. Επεμβαίνουν ακόμα και σε θωρακισμένες πόρτες, χρησιμοποιώντας διάφορα κοπτικά εργαλεία, κάτι που δεν συνέβαινε παλαιότερα. Τα πιο συνηθισμένα εργαλεία που χρησιμοποιούν μπορεί να είναι ένα τρυπάνι μπαταρίας ή ρεύματος το οποίο φροντίζουν να συνδέσουν σε πρίζα της πολυκατοικίας, κάποιος τροχός ή ψαλίδι, καθώς και ορισμένα εξειδικευμένα εργαλεία διάρρηξης, τα οποία μπορεί να τα βρει κανείς ακόμα και στο διαδίκτυο.






Ξέρετε ότι;

  • Τα περισσότερα εγκλήματα συμβαίνουν επειδή κάποιος έδωσε σε έναν εγκληματία μια ευκαιρία για να ενεργήσει.
  • Οι περισσότερες διαρρήξεις γίνονται απρογραμμάτιστα.
  • Καμία γειτονιά (πλούσια ή φτωχή) δεν είναι ασφαλής από το έγκλημα.
  • Οι επαγγελματίες διαρρήκτες είναι πολύ σπάνιοι.
  • Οι περισσότεροι διαρρήκτες είναι νεαροί γειτονιάς και αλλοδαποί.
  • Οι περισσότεροι διαρρήκτες δεν συλλαμβάνονται ποτέ.
  • Η περισσότερη κλεμμένη ιδιοκτησία δεν ανακτάται ποτέ.
  • Οι περισσότερες διαρρήξεις γίνονται στην ημέρα.
  • Οι περισσότεροι διαρρήκτες μπαίνουν από τις ξεκλειδωμένες πόρτες ή τα παράθυρα.
  • Παίρνει λιγότερο από δύο λεπτά για το μέσο διαρρήκτη που μπαίνει στο σπίτι σας.
  • Εάν μπορείτε να καθυστερήσετε την είσοδό του για ακριβώς τρία λεπτά, οι περισσότεροι διαρρήκτες θα σταματήσουν και θα φύγουν.
  • Ακριβώς ο κίνδυνος θέας ή ακούσματος θα αποτρέψει τους περισσότερους διαρρήκτες.
  • Εάν πυροβολήσετε έναν διαρρήκτη μπορεί να συλληφθείτε και να μηνυθείτε.
  • Ένα συνεταιριστικό πρόγραμμα όπως η οργάνωση της γειτονιάς ή του οικιστικού συγκροτήματος, είναι ένας ισχυρός αποτρεπτικός παράγοντας στο έγκλημα.
  • Οι περισσότεροι διαρρήκτες δεν θα μπουν σε ένα κατειλημμένο σπίτι.


Παραβιάζονται ακόμα και οι καλύτερες κλειδαριές

Πριν από μερικά χρόνια υπήρχε η εντύπωση ότι μία καλή θωρακισμένη πόρτα ασφαλείας και μία τελευταίας τεχνολογίας κλειδαριά, ήταν το μόνο που χρειαζόμασταν για να προστατεύσουμε το σπίτι μας από τους κλέφτες και τους διαρρήκτες. Αυτό όμως δεν ισχύει πια αφού οι κλέφτες πλέον καταφέρνουν να μπουν ακόμη και σε σπίτια που είναι εξοπλισμένα με τις πιο σύγχρονες πόρτες και κλειδαριές.Σύμφωνα με τους ειδικούς οι κλέφτες πλέον έχουν «κλειδιά» γι’ αυτές τις πόρτες.

Αρκεί μόνο ο συναγερμός ;

Η τοποθέτηση ενός συναγερμού είναι το πιο διαδεδομένο σύστημα ή μέσο ασφαλείας.Πολλοί ιδιοκτήτες όμως επιλέγουν να μην επενδύσουν σε κάποια μέτρα πέρα από το συναγερμό για την ασφάλεια σπιτιού από κλέφτες, πράγμα το οποίο μπορεί να αποδειχθεί μοιραίο λάθος.Ο συναγερμός μπορεί να είναι αποτελεσματικό μέτρο ασφαλείας, αλλά από μόνος του δεν αρκεί για να προσφέρει σωστή και επαρκή θωράκιση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΙΡΣΟΟΤΕΡΑ ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.