Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

«ΤΗΝ ΒΑΨΑΝΕ» ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ: ΤΗΝ ΚΟΛΛΗΤΗ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΑ, ΜΑΙΡΟΥΛΑ ΓΙΑΝΝΑΚΗ, ΔΙΟΡΙΣΕ Ο ΚΟΝΤΟΝΗΣ Γ.Γ. ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ!.. - Ο ΑΝΤΡΑΣ ΤΗΣ ΕΙΧΕ ΠΛΑΣΤΟ ΠΤΥΧΙΟ ΑΠΟ ΤΟ LSE!..

Η Μαρία Γιαννακάκη, τέως βουλευτής της Δημοκρατικής Αριστεράς τοποθετήθηκε με απόφαση του υπουργού Δικαιοσύνης Σταύρου Κοντονή, γενι...

Η πρώην βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Μαρία Γιαννακάκη γενική γραμματέας στο Υπ.Δικαιοσύνης





Η Μαρία Γιαννακάκη, τέως βουλευτής της Δημοκρατικής Αριστεράς τοποθετήθηκε με απόφαση του υπουργού Δικαιοσύνης Σταύρου Κοντονή, γενική γραμματέας Διαφάνειας στο υπουργείο Δικαιοσύνης. Η κυρία Γιαννακάκη κατέλαβε τη θέση του παραιτηθέντα γενικού γραμματέα Κωστή Παπαϊωάννου.

Στις εκλογές του Μαΐου και του Ιουνίου του 2012 η κυρία Γιαννακάκη εξελέγη από το χώρο της Δημοκρατικής Αριστεράς βουλευτής Β΄ Πειραιά. Στις περιφερειακές εκλογές του 2014 ήταν υποψήφια περιφερειάρχης Αττικής με τον συνδυασμό «Παρέμβαση για την Αττική - Δημοκρατική Οικολογική Κίνηση», υποστηριζόμενη από τη Δημοκρατική Αριστερά και τους Οικολόγους Πράσινους. Εξελέγη περιφερειακή σύμβουλος συγκεντρώνοντας 28.601 ψήφους και ποσοστό 1,76%.




Στο 4ο Συνέδριο της Δημοκρατικής Αριστεράς τον Ιούνιο του 2015 ήταν υποψήφια πρόεδρος του κόμματος. Βγήκε δεύτερη πίσω από τον Θανάση Θεοχαρόπουλο λαμβάνοντας ποσοστό 40,84% και 241 ψήφους.
Από τη Δημοκρατική Αριστερά αποχώρησε τον Αύγουστο του 2015, λόγω της διαφωνίας της με την απόφαση του κόμματος για εκλογική συμπόρευση με το ΠΑΣΟΚ.

Πλαστό πτυχίο είχε ο σύζυγος της


Το Σεπτέμβριο του 2014 είχε αποκαλυφθεί ότι ο σύζυγος της νέας γενικού γραμματέας Κώστας Γασπαρινάτος ως δημοτικός υπάλληλος του Δήμου Κορυδαλλού είχε προσκομίσει πλαστό πτυχίο Πολιτιστικής Διαχείρισης και Οικονομικών του Πολιτισμού από το London School of Economics.

Μετά την αποκάλυψη η κυρία Γιαννακάκη, είχε δηλώσει τότε, μεταξύ των άλλων, ότι η ίδια δεν γνώριζε για το γεγονός και ζήτησε ο σύζυγός της να υποστεί τις προβλεπόμενες από το νόμο συνέπειες.
Ειδικότερα, τότε η κυρία Γιαννακάκη είχε δηλώσει: «Όπως είδε το φως της δημοσιότητας, ο σύζυγος μου, εργαζόμενος από τη δεκαετία του 1980 στον Δήμο Κορυδαλλού, είχε προσκομίσει εκ των υστέρων και μετά την πρόσληψή του, πλαστό πτυχίο. Ο αιφνιδιασμός μου ήταν απόλυτος, καθώς είχα πλήρη άγνοια, αφού με τον σύζυγό μου γνωρίστηκα το 1998 σε ακαδημαϊκό χώρο.




Ως έλληνας πολίτης, πολλώ δεν μάλλον ως βουλευτής του ελληνικού κοινοβουλίου, πιστεύω ότι πρέπει να υποστεί τις συνέπειες που προβλέπονται από το νόμο, οι οποίες και θα ακολουθηθούν για όλους τους δημοσίους υπαλλήλους που έχουν υποπέσει σε τέτοια αδικήματα. Κατά συνέπεια ζητώ να υποστώ εγώ και η οικογένεια μου, την ίδια μεταχείριση που έχουν και όλες οι υπόλοιπες οικογένειες.
Προκαλώ μάλιστα οποιονδήποτε να αναφέρει, αν από την ημέρα που πληροφορήθηκα το γεγονός, απευθύνθηκα οπουδήποτε προκειμένου να προστατεύσω τον σύζυγό μου».

Βιογραφικό

Η κυρία Γιαννακάκη, στην προσωπική της ιστοσελίδα (mariayannakaki.gr) έχει αναρτήσει το βιογραφικό της , σύμφωνα με το οποίο γεννήθηκε στον Πειραιά και μεγάλωσε στη Νίκαια.

Σπούδασε Κλασική Φιλολογία και Πολιτικές Επιστήμες στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας. Στη συνέχεια έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στο Παρίσι (DEA στην Ιστορία της Τέχνης από το Πανεπιστήμιο της Σορβόννης και DEUG στην Πολιτιστική Διαχείριση από το Πανεπιστήμιο Paris IX-Dauphine).
Είναι κάτοχος Master II στα ανθρώπινα δικαιώματα από το Πανεπιστήμιο Robert Schumann του Στρασβούργου.
To 2000 πέρασε πρώτη στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης, στο Τμήμα Συμβούλων και Ακολούθων Επικοινωνίας και ξεκίνησε καριέρα στη Δημόσια Διοίκηση. Μιλάει και γράφει επτά γλώσσες.

Την περίοδο 2004-2009 υπηρέτησε στη Μόνιμη Ελληνική Αντιπροσωπεία στο Στρασβούργο, στο Συμβούλιο της Ευρώπης και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, με αρμοδιότητες Τύπου, Επικοινωνίας και Πολιτισμού.

Το 2010 βραβεύτηκε με το πρώτο βραβείο από την Πανελλήνια Ένωση Κυπρίων και το Ίδρυμα Λεβέντη για μελέτη της αναφορικά με το Κυπριακό.

Διετέλεσε μέλος των Επιτροπών Εθνικής 'Αμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων, Εξοπλιστικών προγραμμάτων και συμβάσεων, Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, Απόδημου Ελληνισμού της Βουλής, καθώς και των Ομάδων Φιλίας της Ελλάδας με την Πολωνία, τη Σαουδική Αραβία, το Αφγανιστάν, την Ινδία και τη Βραζιλία.

Ακόμη, διετέλεσε μέλος του Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής, της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης και της Επιτροπής Ισότητας, μειονοτήτων και κατά των διακρίσεων του Συμβουλίου της Ευρώπης, ενώ ήταν εκπρόσωπος της Ελληνικής Βουλής στο Ευρωπαϊκό Δίκτυο Γυναικών Πολιτικών.

Το 2013 εκλέχθηκε Γενική Εισηγήτρια κατά του Ρατσισμού και της Μισαλλοδοξίας του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.