Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ «ΠΟΛΕΜΟΥ» ΣΤΗ ΜΑΥΡΗ ΘΑΛΑΣΣΑ! ΟΙ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ ΠΟΥ ΚΙΝΥΗΤΟΠΟΙΟΥΝ ΤΟΥΣ ΡΩΣΟΥΣ...

Στη Μαύρη Θάλασσα μεταφέρεται η αντιπαράθεση Ρωσίας – ΗΠΑ. Σύμφωνα με τη δήλωση κορυφαίου Αμερικανού στρατιωτικού του αντιναύαρχου...

USA





Στη Μαύρη Θάλασσα μεταφέρεται η αντιπαράθεση Ρωσίας – ΗΠΑ.

Σύμφωνα με τη δήλωση κορυφαίου Αμερικανού στρατιωτικού του αντιναύαρχου Τζέιμς Φόγκο οι Αμερικανοί μπορεί να αποφασίσουν να παρατείνουν το χρόνο περιπολίας στη Μαύρη Θάλασσα το οποίο σήμερα ανέρχεται σε τέσσερις μήνες.




Σύμφωνα με τη συνθήκη του Μοντρέ του 1936 τα αμερικανικά πολεμικά πλοία δεν μπορούν να μείνουν στη Μαύρη Θάλασσα για περισσότερες από 21 μέρες, αλλά το Πεντάγωνο φαίνεται έτοιμο να μην συμμορφωθεί με τους περιορισμούς. Στο μεταξύ το ΝΑΤΟ φαίνεται πρόθυμο να συμβάλει σε αυτή την επικίνδυνη κλιμάκωση. Κατά τη διάρκεια της συνόδου των υπουργών Άμυνας στις Βρυξέλλες στις 26 – 27 Οκτωβρίου οι υπουργοί Άμυνας συζήτησαν την ενίσχυση της παρουσίας τους.

Ο Αμερικανικός έκτος στόλος που έχει το αρχηγείο του στη Νάπολη είναι οργανωμένος σε έξι ομάδες που έχουν παρουσία στη Μεσόγειο για μια περίοδο 6 έως 8 μηνών, ενώ έχει βάσεις σε Ιταλία, Ισπανία, Γαλλία, Ελλάδα, Τουρκία και άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Ο χώρος ευθύνης του περιλαμβάνει τη Μεσόγειο και τη Μαύρη Θάλασσα, μέρος του Ατλαντικού Ωκεανού και τις ακτές της Αφρικής.

Τόσο οι ΗΠΑ όσο και το ΝΑΤΟ θέλουν να κάνουν αισθητή την παρουσία τους στη Μαύρη Θάλασσα μετά την προσάρτηση της Κριμαίας το 2014 από τη Ρωσία μία κίνηση που το ΝΑΤΟ βλέπει ως παραβίαση του διεθνούς δικαίου. Από την πλευρά της η Μόσχα αντιτείνει ότι οι κάτοικοι της Κριμαίας αποφάσισαν με δημοψήφισμα να ενωθούν με τη Ρωσία.crashonline.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.