Show/Hide Leaderboard

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΣΤΟΧΟΣ»

Beaking News

Δευτέρα, Νοεμβρίου 21, 2016

ΤΟ ΦΙΑΣΚΟ ΜΕ ΤΟ «ΒΡΑΧΙΟΛΑΚΙ»: ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ENERGA Η ΔΡΑΠΕΤΗΣ

Φιάσκο με το «βραχιολάκι» - Κατηγορούμενη για το σκάνδαλο Energa η δραπέτης που το... ξεφορτώθηκε
Το μέτρο με το πολυδιαφημισμένο «βραχιολάκι», την ηλεκτρονική συσκευή εντοπισμού που φορούν κάποιοι κρατούμενοι, καταρρέει... και το απέδειξε η κατηγορούμενη για την υπόθεση του σκανδάλου της Energa η οποία απλά το... ξεφορτώθηκε κι εξαφανίστηκε.

Ήταν 18:58 το απόγευμα του Σαββάτου (19/11) όταν ενεργοποιήθηκε ο συναγερμός για το βραχιολάκι που φορούσε μια 43χρονη υπόδικη για την υπόθεση της Energa που αφορά σε υπεξαίρεση και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.
Η εταιρεία που είναι υπεύθυνη για την επιτήρηση του συστήματος ενημέρωσε την Αστυνομία ότι παραβιάστηκε η περίμετρος στην οποία επέτρεπε το βραχιολάκι να κινείται η 43χρονη.

Σύμφωνα με το γεωγραφικό σήμα που έστειλε το βραχιολάκι, η 43χρονη είχε βγει από το σπίτι της το οποίο βρίσκεται στην περιοχή της Ομόνοιας. Μόλις επιβεβαιώθηκε ότι υπήρξε όντως θέμα παραβίασης των όρων αποφυλάκισής της και όχι κάποιο τεχνικό πρόβλημα, η Αστυνομία ενημερώθηκε ότι υπάρχει παραβίαση του ιμάντα που συγκρατεί το βραχιολάκι, στην περιοχή της Νέας Φιλαδέλφειας. Εκεί, βρέθηκε κομμένο το βραχιολάκι, το οποίο είναι φτιαγμένο από υλικό κέβλαρ κι έχει ενσωματωμένο πομπό GPS αλλά όχι και η 43χρονη.
Ποια είναι η δραπέτης

Η 43χρονη Μαρία Σκλαβάκη είναι μια εκ των κατηγορουμένων για συμμετοχή στο σκάνδαλο της Energa και της είχε επιβληθεί ως περιοριστικός όρος το να φορά το βραχιολάκι εντοπισμού εδώ κι έξι μήνες.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Έθνος», απέδρασε μόλις πληροφορήθηκε ότι το περιοριστικό αυτό μέτρο παρατάθηκε για την ίδια και παρά την παρέλευση του 18μηνου. Η κατηγορούμενη, αναφέρει το άρθρο, φαίνεται ότι ένιωσε «αδικημένη» με δεδομένο ότι οι άλλοι δύο συγκατηγορούμενοί της, οι οποίοι φορούσαν επίσης βραχιολάκι, αφέθηκαν ελεύθεροι μόλις έληξε το 18μηνο, χωρίς το δικαστικό συμβούλιο να παρατείνει την ηλεκτρονική επιτήρησή τους.
Για την 43χρονη, το δικαστικό συμβούλιο αποφάσισε τη συνέχιση της επιτήρησης για έξι μήνες ακόμα.

Νομικοί που συμμετέχουν στη δίκη της Energa, χαρακτηρίζουν την κίνησή της, ως μεγάλο λάθος καθώς ο ενδεχόμενος εντοπισμός και η σύλληψή της, θα σημάνει την αυστηρότερη ποινική της μεταχείριση καθώς εκτιμούν ότι θα της στερήσει το ενδεχόμενο ανασταλτικού χαρακτήρα.

Το μέτρο που δεν... λειτούργησε

Πριν από περίπου πέντε μήνες, ξεκίνησε η καμπάνια ενημέρωσης των κρατουμένων από το υπουργείο Δικαιοσύνης για το ηλεκτρονικό βραχιολάκι, με την πλειοψηφία τους να είναι ιδιαίτερα διστακτικοί στη χρήση του.

Αυτή τη στιγμή, το συγκεκριμένο περιοριστικό μέτρο (η εφαρμογή του οποίου ξεκίνησε πιλοτικά τον Μάιο του 2015), χρησιμοποιούν μόλις εννέα κρατούμενοι, από τους 250 που ήταν ο αρχικός στόχος.

Μεταξύ αυτών, βρίσκονται δύο φοιτητές αλλά και κάποιοι επώνυμοι κατηγορούμενοι, όπως ο Θωμάς Λιακουνάκος.

Όπως σημειώνει το «Έθνος», η νομοθεσία μέχρι στιγμής δίνει τη δυνατότητα της χρήσης του σε όλα τα στάδια της ποινικής διαδικασίας. Από την ανάκριση και την αποφυλάκιση υπό όρους μέχρι και τις εκπαιδευτικές άδειες. Εξαιρούνται ωστόσο αδικήματα κατά της ζωής, όπως ανθρωποκτονίες, βιασμοί, τρομοκρατία, πορνογραφία και αυτά της εσχάτης προδοσίας. newsbomb.gr
« Προηγουμενη
Επομενη »

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου