Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

«ΕΚΤΙΜΟΥΜΕ ΠΩΣ ΠΕΤΥΧΑΜΕ ΣΕ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΒΑΘΜΟ ΤΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ ΜΑΣ» ΝΑΙ, ΑΦΟΥ ΤΑ ΕΚΑΝΑΝ ΟΛΑ ΠΟΥΤ@ΝΑ, ΕΛΗΞΑΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΣΤΟ ΚΤΙΡΙΟ ΓΚΙΝΗ ΟΙ ΚΟΚΚΙΝΟΙ ΠΑΡΑΚΡΑΤΙΚΟΙ

«Εκτιμούμε πως πετύχαμε σε ικανοποιητικό βαθμό τις στοχεύσεις που είχαμε θέσει» αναφέρουν μεταξύ άλλων Τη λήξη της κατάληψης του κ...







«Εκτιμούμε πως πετύχαμε σε ικανοποιητικό βαθμό τις στοχεύσεις που είχαμε θέσει» αναφέρουν μεταξύ άλλων

Τη λήξη της κατάληψης του κτιρίου Γκίνη στο Πολυτεχνείο ανακοίνωσε ομάδα αναρχικών σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου.




Πρόκειται για την κατάληψη που ξεκίνησε τα ξημερώματα της 17ης Νοεμβρίου. Αναλυτικά το κείμενο των αναρχικών αναφέρει:

«Εκτιμούμε πως πετύχαμε σε ικανοποιητικό βαθμό τις στοχεύσεις που είχαμε θέσει˙ αφενός, την άρση της πολύχρονης μονοκρατορίας των κομματικών μηχανισμών στην επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, κι αφετέρου την έμπρακτη αμφισβήτηση της κρατικής καταστολής. Ανοιχτό κι ελεύθερο Πολυτεχνείο σημαίνει για εμάς τόπος εξεγερτικής συνάντησης μεταξύ όσων αντιμάχονται την εκάστοτε εξουσία κι εκμετάλλευση.

Μετά την αρχική κατάληψη του κτηρίου Γκίνη και τις αντεγκλίσεις που ακολούθησαν με αριστερές παρατάξεις και φωτορεπόρτερ, πήραμε τον έλεγχο συνολικά του Πολυτεχνείου μετά την αποχώρησή τους. Κρατήσαμε τις πύλες ανοιχτές για τους διαδηλωτές που υπέστησαν τη χθεσινή αστυνομοκρατία, και τον κόσμο που θέλησε να συμπράξει μαζί μας. Ακολούθησαν πολύωρες συγκρούσεις με τους μπάτσους στους δρόμους γύρω από το Πολυτεχνείο, όπως και περιμετρικά της πλατείας Εξαρχείων, σε μια αυθεντική έκφραση αμφίδρομης αλληλεγγύης μεταξύ εξεγερμένων.

Παρ’ όλες τις απόπειρες καταστολής (με διαφόρων τύπων δακρυγόνων, κρότου λάμψης, πλαστικές σφαίρες, πέτρες) δεν προσήχθη, ούτε συνελήφθη κανείς ή καμία από την κατάληψη του Πολυτεχνείου. Υπήρξαν ωστόσο προσαγωγές και συλλήψεις ατόμων στα Εξάρχεια και γύρω από το Πολυτεχνείο».

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.