Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΕΧΕΤΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΤΙ ΕΧΕΤΕ ΠΑΘΕΙ ΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΨΗΦΙΣΑΤΕ ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ;

Ο Κύριος Καθηγητής - ΤΟ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ Επειδή δεν έχει περάσει πολύς καιρός για να γίνει ιστορία, αλλά αρκετός ώστε να μπορούμε να κ...







Ο Κύριος Καθηγητής - ΤΟ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ

Επειδή δεν έχει περάσει πολύς καιρός για να γίνει ιστορία, αλλά αρκετός ώστε να μπορούμε να κρίνουμε τα πράγματα με κάποια ασφάλεια και επειδή πολλά δεδομένα έχουν αρχίσει να βλέπουν το φως της δημοσιότητας, ας μιλήσουμε επιτέλους ανοιχτά.




Όσοι ψηφίσατε ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ, επειδή πιστέψατε πως θα εναντιωθείτε στο σύστημα (για να φτιαχτεί ένα άλλο σύστημα), θα πρέπει να έχετε καταλάβει πια, πως πέσατε θύματα μιας πολύ καλά στημένης προπαγάνδας.

Μια προπαγάνδα που, παρ’ όλο που δεν γνωρίζουμε από πού στήθηκε, ξέρουμε πως μέσω πληρωμένων site (βλ. ομολογία Δαβαράκη, ή, ομολογία Γαβρηίλ Σακελλαρίδη «Αυτό που έκανα ήταν προπαγάνδα»), blog, μέσων ενημέρωσης και εφημερίδων που τάχα μου, λέγανε την αλήθεια, πουλούσε στο πληγωμένο, οικονομικά, κοινό, παιδάκια που λιποθυμάνε στα σχολεία, δεκάδες χιλιάδες αυτοκτονίες, δημοσιογράφους που συνδιαλέγονται με το ΔΝΤ, πουλημένους γερμανοτσολιάδες πολιτικούς και πολίτες που έπαιρναν το μέρος των δοσίλογων.

Θα το ξαναπώ. , επειδή πιστέψατε πως θα εναντιωθείτε στο σύστημα (για να φτιαχτεί ένα άλλο σύστημα), θα πρέπει να έχετε καταλάβει πια πως πέσατε θύματα μιας πολύ καλά στημένης προπαγάνδας.

Μια καλοστημένη προπαγάνδα που, χώρισε την Ελλάδα στα δύο. Από τη μια οι «καθαροί» και «ηθικοί» πολιτικοί και από την άλλη οι «κλέφτες» και οι «πουλημένοι». Από τη μια οι «αντισυστημικοί» και οι «επαναστάτες» πολίτες και από την άλλη οι «βολεμένοι» και οι «επαναπαυμένοι». Από τη μια η «πλούσια» τάξη και από την άλλη η «φτωχή». Από τη μια οι «πληρωμένοι» και οι «στυγνοί για χρήμα» δημοσιογράφοι που τολμούσαν να εκφράσουν μια άλλη άποψη από αυτή που θέλατε  και από την άλλη οι «αγνοί» και «αντικειμενικοί», που αυτοί θα μπορούσαν να εκφράζουν την όποια άποψη, ακόμα και την πιο ακραία, αρκεί να ήταν αυτή που θέλατε.




Και θα το ξαναπώ. Όσοι ψηφίσατε ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ, επειδή πιστέψατε πως θα εναντιωθείτε στο σύστημα (για να φτιαχτεί ένα άλλο σύστημα), θα πρέπει να έχετε καταλάβει πια πως πέσατε θύματα μιας πολύ καλά στημένης προπαγάνδας.

Μια καλοστημένη και (πιθανόν) καλοπληρωμένη προπαγάνδα που έφτιαχνε τσιτάτους τίτλους «ο τάδε έκανε αυτό», «ο δείνα είναι φασίστας» με στόχο να προωθηθούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Με ανθρώπους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που ήταν αδύνατο να σκεφτούν, να αμφισβητήσουν, ή να διαβάσουν κάτι παραπάνω από αυτό που έβλεπαν στον τίτλο, φτιάχτηκε ένας όχλος έτοιμος, στην καλύτερη περίπτωση να βρίζει όποιον κάθε φορά ήταν ο στόχος και στη χειρότερη, να τον λιντσάρει. Έναν όχλο που, την ώρα που συνάνθρωποί τους είχαν εγκλωβιστεί σε ένα κτήριο που καιγόταν, δεν είχαν κανέναν δισταγμό να φωνάζουν «Να καείτε ρε».

Και θα το ξαναπώ. Όσοι ψηφίσατε ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ, επειδή πιστέψατε πως θα εναντιωθείτε στο σύστημα (για να φτιαχτεί ένα άλλο σύστημα), θα πρέπει να έχετε καταλάβει πια πως πέσατε θύματα μιας πολύ καλά στημένης προπαγάνδας.

Μια προπαγάνδα που σας έλεγε πως, πρέπει να εναντιωθείτε στο «κακό παλιό» για να διεκδικήσετε πάλι τα κεκτημένα σας που, με αυτό, το «κακό παλιό» αποκτήσατε. Τι αντίφαση!

Όσοι ψηφίσατε ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ, επειδή πιστέψατε πως θα εναντιωθείτε στο σύστημα (για να φτιαχτεί ένα άλλο σύστημα), θα πρέπει να έχετε καταλάβει πια πως πέσατε θύματα μιας πολύ καλά στημένης προπαγάνδας.

Μια προπαγάνδα που, βασισμένη στο ψέμα και την αθλιότητα, εξέθρεψε το μίσος και τον θυμό. Αυτά, με σκοπό να εναντιωθεί στο σύστημα, φέρνοντας το δικό της σύστημα.

Ποιος, που και πως, οργάνωσε όλο αυτό το καλοστημένο μηχανισμό, ίσως κάποια στιγμή το απαντήσει η ιστορία. Προς το παρόν, ίσως να καταλάβατε πως, στη θέση του συστήματος που μισήσατε, φτιάχτηκε ένα άλλο σύστημα, βασισμένο στο ψέμα και το μίσος. Και αυτό θα το πληρώσουμε όλοι μαζί. Και εσείς.



Το Ζιζάνιο

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.