Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΞΕΝΑ ΣΤΗΝ ΙΝΔΙΑ... 22ΧΡΟΝΟΣ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ ΚΑΙ ΖΕΙ ΜΕ ΔΥΟ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΠΟΔΙΑ «ΦΥΤΡΩΜΕΝΑ» ΣΤΟ ΣΩΜΑ ΤΟΥ

Ζώντας 15 ολόκληρα χρόνια με τα τέσσερα πόδια χωρίς να υποβληθεί σε καμία είδους θεραπεία, τώρα ο Arun θέλει να ζήσει μια φυσιολογική ζωή...



Ζώντας 15 ολόκληρα χρόνια με τα τέσσερα πόδια χωρίς να υποβληθεί σε καμία είδους θεραπεία, τώρα ο Arun θέλει να ζήσει μια φυσιολογική ζωή - Απηύθυνε έκκληση στα μέσα μαζικής ενημέρωσης ώστε να του παρασχεθεί ιατρική βοήθεια

Ο 22χρονος Arun Kumar από την Ινδία γεννήθηκε με δύο επιπλέον πόδια στο κάτω μέρος της πλάτης του. Το ένα είναι υποανάπτυκτο και το άλλο είναι μονίμως λυγισμένο στο γόνατο.

Ζώντας 15 ολόκληρα χρόνια με τα τέσσερα πόδια χωρίς να υποβληθεί σε καμία είδους θεραπεία, τώρα ο Arun θέλει να ζήσει μια φυσιολογική ζωή. Για το λόγο αυτό απηύθυνε έκκληση στα μέσα μαζικής ενημέρωσης ώστε να του παρασχεθεί ιατρική βοήθεια.

Μια ομάδα ειδικών από το νοσοκομείο Fortis Memorial Research Institute στο Δελχί προσφέρθηκαν να βοηθήσουν τον 22χρονο ελπίζοντας να βρουν την αιτία που ο Arun έχει δύο παραπάνω πόδια και αν τελικά μπορεί το πρόβλημα να αντιμετωπιστεί.



Ο ορθοπεδικός χειρουργός Δρ Hermant Sharma, ο οποίος εξέτασε τον Arun, ανακάλυψε ότι έχει και μια δεύτερη λεκάνη. Έτσι υπέβαλε τον 22χρονο σε περαιτέρω εξετάσεις, σε μαγνητική τομογραφία και σε αξονική τομογραφία, ακτινογραφίες και ηχωκαρδιογραφήματα, για να μάθει πώς συνδέονται τα επιπλέον πόδια και πώς επηρεάζουν αυτά το υπόλοιπο σώμα του.

«Από τη στιγμή που έχει τέσσερα πόδια θα είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε πού είναι η παροχή αίματος και από πού το αίμα πηγαίνει στο πόδια του, και, επίσης, θα πρέπει να μάθουμε αν έχει επιπλέον νεφρά, επιπλέον ουρήθρα, επιπλέον ουροδόχο κύστη» δήλωσε ο Δρ Hermant Sharma.

Από την πλευρά του ο Arun δήλωσε πως αν οι γιατροί του πουν πως μπορεί τελικά να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση, εκείνος είναι έτοιμος.



«Αν κάνω εγχείρηση και οι γιατροί αφαιρέσουν τα δύο επιπλέον πόδια μου, τότε θα μπορώ να ζήσω μια φυσιολογική ζωή. Θα μπορώ να είμαι σε θέση να κυκλοφορώ και να περπατήσω σωστά όπως και άλλοι» είπε ο Arun.

«Όταν πάω στο νοσοκομείο θα συναντηθώ με τους γιατρούς. Αν μου πουν πως μπορούν να με εγχειρήσουν, τότε είμαι έτοιμος» δήλωσε χαρακτηριστικά ο 22χρονος.

Παρά το γεγονός ότι δεν είναι σε θέση να κινηθεί με τα δύο επιπλέον πόδια του, ο Arun μπορεί και τα αισθάνεται με αποτέλεσμα αυτό να αποτελεί σημαντικό βάρος για την πλάτη του η οποία επιβαρύνεται μιας και η στάση του σώματός του δεν είναι η σωστή.



Όταν Arun γεννήθηκε οι γονείς του τον πήγαν σε διάφορα σε νοσοκομεία σε όλη την Ινδία αναζητώντας θεραπεία. Η μητέρα του, Kokila Devi, δήλωσε:

«Κατά τη διάρκεια του τοκετού κόλλησε και δεν μπορούσε να βγει. Και όταν βγήκε, όλα τα άκρα του ήταν το ίδιο μέγεθος».

Αν και οι γονείς του Arun ταξίδεψαν σε όλη την Ινδία για να βρουν θεραπεία για το γιο τους τελικά επέστρεψαν στο χωριό μαθαίνοντας να ζουν με το πρόβλημα.


ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.