Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΦΟΒΕΡΗ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ «ΣΤΟΧΟΥ»: ΤΟ 2012 Ο ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ ΕΙΧΕ ΒΑΛΕΙ ΤΗΝ ΑΝΝΑ ΖΩΗΡΟΥ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΦΡΕΝΟ ΣΤΟ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΕΙ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ Ο ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ!..

Στον Ντόναλντ Τράμπ αφιέρωσε ολόκληρη την χθεσινή εκπομπή του στο «ΑΡΤ» ο Γιώργης Καρατζαφέρης, γλείφοντας ασύστολα τον νέο Πλανη...

Ελληνικό, παρατηρητές, ευρωζώνη, Κομισιόν, ανησυχία, Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων,





Στον Ντόναλντ Τράμπ αφιέρωσε ολόκληρη την χθεσινή εκπομπή του στο «ΑΡΤ» ο Γιώργης Καρατζαφέρης, γλείφοντας ασύστολα τον νέο Πλανητάρχη. Πώς όμως είχε φερθεί ο Καρατζαφέρης πρίν από 4 ακριβώς χρόνια, όταν ο ελληνόψυχος Ντόναλντ Τράμπ ήθελε να αγοράσει το Ελληνικό; Έβαλε την τότε φιλενάδα του, Άννα Ζωηρού (που ήταν η εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ στο Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων) να βάλει βέτο στις προθέσεις του Αμερικανού μεγιστάνα, μαζί με τους εκπροσώπους της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ, με αποτέλεσμα επί 4 χρόνια το Ελληνικό να γίνει καταφύγιο λαθροπροσφύγων!..

Μεταφέρουμε το δημοσίευμα του «Βήματος» της Κυριακής 20 Μαΐου του 2012

20/5/2012

Στις ελληνικές καλένδες φαίνεται πως παρέπεμψε τα σχέδια του αμερικανού επενδυτή Ντόναλντ Τραμπ για το Ελληνικό η εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ στο Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων Άννα Ζωηρού, καθώς μετά από δική της πρόταση το Δ.Σ. του οργανισμού αποφάσισε «πάγωμα» των διαδικασιών μέχρι τις εκλογές της 17ης Ιουνίου.




Όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα «ΤΟ ΒΗΜΑ» στη θυελλώδη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Ταμείου την περασμένη Τρίτη, η θέση της κυρίας Ζωηρού πλειοψήφησε, καθώς μαζί της συντάχθηκε τόσο ο εκπρόσωπος της ΝΔ Αντώνης Βαρθολομαίος όσο και ο πρόεδρος του Ταμείου και εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Κουκιάδης.

Στην αντίπερα όχθη βρέθηκαν οι... τεχνοκράτες του Ταμείου, ο διευθύνων σύμβουλος Κώστας Μητρόπουλος και ο εκτελεστικός διευθυντής Ανδρέας Ταπραντζής, που επέμεναν στη συνέχιση του έργου, προκειμένου να διασφαλιστεί η αξιοπιστία του οργανισμού προς τους ξένους επενδυτές που ενδιαφέρονται για την αξιοποίηση της έκτασης του πρώην Αεροδρομίου.

Έτσι, μετά την παρέμβαση της κ. Ζωηρού, αναβάλλονται μέχρι και τις εκλογές όλες οι διαδικασίες επιλογής των ομίλων που θα συμμετάσχουν στη δεύτερη φάση του διαγωνισμού. Από τις εννέα εταιρείες που εκδήλωσαν ενδιαφέρον φαίνεται πως τουλάχιστον τέσσερις εκπληρούσαν τα κριτήρια προκειμένου να συνεχίσουν στον β' γύρο.




Πρόκειται για τη βρετανική London and Regional Properties, το κρατικό fund του Κατάρ QIA, την ελληνική Lamda Development του ομίλου Λάτση καθώς και την ισραηλινή Elbit.

Ωστόσο, σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο μεγαλοεπενδυτής Ντόναλντ Τράμπ, παρά το γεγονός ότι δεν συμπεριλαμβανόταν στη λίστα των τεσσάρων ομίλων, ανέμενε να του δοθεί η δυνατότητα να προσκομίσει συμπληρωματικά δικαιολογητικά για να περάσει στη δεύτερη φάση.

Όμως η εξέλιξη αυτή βάζει στον πάγο τα σχέδια της Trump International καθώς όλα δείχνουν πως θα πρέπει να περιμένει μέχρι τουλάχιστον τις 17 Ιουνίου προκειμένου να εξεταστεί το αίτημά της.

Την έκπληξή τους για την εξέλιξη δεν έκρυψαν φυσικά οι δύο διορισμένοι εκπρόσωποι της Κομισιόν και της Ευρωζώνης , ο Ολλανδός Μάρτεν Βέρβεϊ και ο Γάλλος Ερβέ Λε Ροΐ, οι οποίοι σε ανακοίνωσή τους εξέφρασαν «την ανησυχία τους για την απόφαση του Συμβουλίου»...

ΠΑΡΤΕ ΚΑΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΑ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ...

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.