Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΣΟΚ... ΑΝΑΤΡΙΧΙΑΣΕ ΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΛΟΓΙΑ ΤΩΝ ΤΕΡΑΤΩΝ: ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΤΕΜΑΧΙΣΜΟ ΠΗΓΑΙΝΑΝ ΣΕ ΝΤΙΣΚΟΤΕΚ ΚΙ ΕΠΑΙΖΑΝ PLAY STATION

Συνεχίζει να ξετυλίγεται το κουβάρι της δολοφονίας της μικρής Άννυς με τις καταθέσεις των κατηγορουμένων - Όλοι οι διάλογοι από τη δί...



Συνεχίζει να ξετυλίγεται το κουβάρι της δολοφονίας της μικρής Άννυς με τις καταθέσεις των κατηγορουμένων
- Όλοι οι διάλογοι από τη δίκη που προκαλούν ανατριχίλα
- "Είναι όλα ψέματα" λέει ο Νικολάι για τον πατέρα της μικρής, Σάββα
- "Την Μεγάλη Τετάρτη ο Σάββας έπαιρνε ναρκωτικά και η Άννυ κοιμόταν"
- "Ενάμιση χρόνο τώρα ο κατηγορούμενος δουλεύει όλο τον κόσμο με την μοίρα της κόρης του"
- "Ένα πρωί ξύπνησε και βρήκε το παιδί παγωμένο και τα χείλια του μελανιασμένα και μου είπε ότι το έχει κρύψει και κανείς δε θα το βρει. Ήρθε ο Θεός και πήρε το παιδί μου είπε"
Κάθε σχέση με την δολοφονία και τον τεμαχισμό της 4χρονης Άννυ αρνήθηκε ο 30χρονος Βούλγαρος, Νασίφ Αχμέντοφ (Νικολάι), στην απολογία του ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας. Ο κατηγορούμενος καταφέρθηκε κατά του 28χρονου, Στάνισλαβ Μπακαρτζίεβ (Σάββας), λέγοντας χαρακτηριστικά πως ό, τι ανέφερε για τον ίδιο στην απολογία του είναι "όλα ψέματα"!

Αλληλοκατηγορούνται Νικολάι και Σάββας
Άμεση ήταν η απάντηση του Σάββα,  ο οποίος μετά την ολοκλήρωση της απολογίας του Νικολάι είπε προς το δικαστήριο: "Εγώ θέλω να πω ότι λέει ψέματα και ξέρει τι έχει γίνει και γιατί λέει ψέματα δεν ξέρω...", προσθέτοντας πως το σαλόνι όπου κοιμόταν με την Άννυ δεν έκλεινε ποτέ, παρά τους αντίθετους ισχυρισμούς του Νικολάι.

"Βρήκα το παιδί νεκρό στο κρεβάτι του, μπήκε στο δωμάτιο και ο Νικολάι και μου είπε ότι θα μπλέξω γιατί έπαιρνα νακρωτικά, μου είπε να την τεμαχίσω και να την εξαφανίσω" είχε αναφέρει ο Σάββας στο δικαστήριο κατά την απολογία του, κάτι που κατηγορηματικά αρνήθηκε σήμερα ο Νικολάι.

Ο 30χρονος κατηγορούμενος, ο οποίος απολογήθηκε με τη βοήθεια διερμηνέως τόνισε πως ακόμα και σήμερα φοβάται για τη ζωή του "με όλα αυτά που συμβαίνουν στις φυλακές". Ανέφερε χαρακτηριστικά : "Δεν ξέρω αν έχετε καταλάβει με τι άνθρωπο έχετε να κάνετε αλλά δεν είναι καθόλου χαζός. Εγώ δεν μπορώ να καταλάβω τι γίνεται και γιατί είμαι εδώ!".

Επιπλέον, υποστήριξε πως ο Σάββας τα έκανε όλα ενδεχομένως από "εκδικητικότητα" επειδή "αν δεν ήμουν εγώ να μιλήσω αυτό το άτομο δεν θα δικάζονταν τώρα" ενώ σε ερώτηση ενόρκου αν ρώτησε τον Σάββα γιατί τον κατηγορεί, ο Νικολάι είπε πως τον ρώτησε και του απάντησε γιατί έτσι τον έχει συμβουλέψει ο δικηγόρος του.

Παρά το γεγονός πως δεν αρνήθηκε πως έμενε στο σπίτι-κολαστήριο της Μιχάηλ Βόδα για μεγάλο χρονικό διάστημα, δυο διαφορετικές χρονικές περιόδους, υποστήριξε πως τις επίμαχες ημέρες που φέρεται να έλαβε χώρα η δολοφονία και ο τεμαχισμός της Άννυ ο Σάββας του είχε ζητήσει να μη διανυκτερεύει εκεί διότι είχε πάει η μητέρα του!

Βέβαια ο κατηγορούμενος δεν αρνήθηκε ότι επισκέφθηκε το σπίτι χωρίς όμως να δει κάτι επιλήψιμο όπως αίματα και χωρίς να... συναντήσει τη μητέρα του Σάββα στο διαμέρισμα.

Το αποτρόπαιο περιστατικό όπως υποστήριξε του το εξομολογήθηκε ο ίδιος ο Σάββας και εκείνος στη συνέχεια αποφάσισε να πάει στη Βουλγαρία και να το καταγγείλει στις αρχές.

Καταιγισμός ερωτήσεων
Αναμενόμενα ο Νικολάι δέχθηκε "βροχή" ερωτήσεων από τον πρόεδρο και τα υπόλοιπα μέλη της έδρας του Δικαστηρίου.

Χαρακτηριστικά οι διάλογοι είχαν ως εξής:

Πρόεδρος : Για ποιο λόγο φύγατε από το σπίτι;
Κατηγορούμενος : Επειδή την Μεγάλη Πέμπτη πήγα στη δουλειά και δέκα λεπτά πριν τελειώσω με πήρε τηλέφωνο ο Στανισλάβ και μου είπε ότι η μητέρα του είναι στο σπίτι και πως δεν μπορώ να πάω γιατί δεν θέλει να με δει...
Πρόεδρος : Μεγάλη Τετάρτη που μείνατε σπίτι το παιδί σε τι κατάσταση ήταν; Τις προηγούμενες ημέρες η Άννυ αντιμετωπίζε προβλήματα υγείας, είχε παραπονεθεί για κάτι;
Κατηγορούμενος : Το παιδί ήταν υγιέστατο και μόνο μια φορά μου είχε πει ότι την πονούσε το στομάχι της. Την Μεγάλη Τρίτη μου το είπε. Το είπα στον πατέρα της και μου είπε θα πεινάει να παραγγείλουμε φαγητό. Αγοράσαμε τρία σουβλάκια κοτόπουλο.

"Την Μεγάλη Τετάρτη ο Σάββας έπαιρνε ναρκωτικά και η Άννυ κοιμόταν"
Το δικαστήριο επέμενε ιδιαίτερα στο τι συνέβη στο σφαγείο της Μιχάηλ Βόδα το βράδυ της Μεγάλης Τετάρτης που ο κατηγορούμενος δεν αρνήθηκε ότι διανυκτέρευσε εκεί καθώς και το πρωί της Μεγάλης Πέμπτης. Ο Νικολάι υποστήριξε ότι το βράδυ η Άννυ κοιμόταν στη 01:00 το πρωί και ο Σάββας και το παιδί ήταν κλειδωμένοι στο δωμάτιο.

Ωστόσο δεν είδε αίματα ούτε μύρισε κάτι. Ο κατηγορούμενος μάλιστα υποστηρίξε πως στο σπίτι υπήρχαν δυο κατσαρόλες οι οποίες έλειπαν μετά.

Πρόεδρος : Την Τετάρτη το βράδυ τι ώρα έπεσε για ύπνο η Άννυ;
Κατηγορούμενος : Δεν ξέρω γιατί το παιδί κοιμόταν.
Πρόεδρος : Σας ανησύχησε κάτι με την Άννυ, ροχάλιζε, έκανε κάποιον περίεργο θόρυβο;
Κατηγορούμενος : Όχι
Πρόεδρος : Τι κάνατε όταν επιστρέψατε ;
Κατηγορούμενος : Επειδή ήταν η πρώτη μέρα στη δουλειά, ήθελα να το συζητήσω με τον Στάνισλαβ, αλλά εκείνος ήταν στεναχωρημένος και δεν μου έδωσε σημασία, μου είπε ότι έχω γυναίκα, έχω παιδί και έχω και προβλήματα. Η Άννυ ήταν ξαπλωμένη στον καναπέ, σκεπασμένη με την κουβέρτα. Δεν έμεινα πάνω από 20 λεπτά στο δωμάτιο.
Πρόεδρος : Πότε κοιμηθήκατε;
Κατηγορούμενος : Ήμουν κουρασμένος, έκανα ένα μπάνιο και σύντομα κοιμήθηκα. Γύρω στις 11:30.
Πρόεδρος : Ο πρώτος κατηγορούμενος είχε κοιμηθεί νωρίτερα;
Κατηγορούμενος: Όχι, είχε ένα πιάτο πορσελάνης που έβαζε ναρκωτικά και άκουγα που έσπαγε το ναρκωτικό με ένα μαχαιράκι διότι αυτό ακουγόταν.
Πρόεδρος : Την επόμενη ημέρα τι ώρα ξυπνήσατε;
Κατηγορούμενος : Ξύπνησα στις 10:00 αλλά σηκώθηκα στις 10:20.
Πρόεδρος : Που ήταν το πιάτο που ο Σάββας έβαζε τα ναρκωτικά;
Κατηγορούμενος : Στο τραπεζάκι μπροστά από τον καναπέ
Πρόεδρος : Είχε πρόσβαση και η Άννυ σε αυτό; Θα μπορούσε να το πιάσει;
Κατηγορούμενος : Θα μπορούσε να το πιάσει ναι...
Πρόεδρος : Όταν ξυπνήσατε τι κάνατε;
Κατηγορούμενος : Έκανα μπάνιο και πήγα στη δουλειά.
Πρόεδρος : Η Άννυ ήταν εκεί;
Κατηγορούμενος: Δεν την είδα ούτε την άκουσα. Και μάλιστα θύμωσα διότι το δωμάτιο ήταν κλειδωμένο και δεν μπορούσα να βάλω άρωμα.
Προεδρος : Αυτά που λέει ο Στάνισλαβ ότι σας φώναξε, είδατε το παιδί νεκρό, του είπατε να την τεμαχίσει κλπ είναι ψέματα;
Κατηγορούμενος : Αν ήταν και ένα χιλιοστό από αυτά που λέει αλήθεια θα σας το έλεγα, αν είχα παραμικρή ανάμιξη σαν άνδρας θα σας το έλεγα.
Πρόεδρος : Λέει ψέματα δηλαδή;
Κατηγορούμενος : Ναι.
Πρόεδρος : Γιατί το κάνει; Τι θέλει να αποκρύψει;
Κατηγορούμενος : Εγώ ενάμιση χρόνο τώρα προσπαθώ να καταλάβω και να διαλευκάνω τα πράγματα. Είμαι τώρα στη φυλακή και δεν μπορώ να σκέφτομαι όπως εσείς.
Πρόεδρος : Γιατί να πει αυτό το ψέμα;
Κατηγορούμενος : Δεν μπορώ να πω εγώ, υπάρχουν άνθρωποι που είναι εξειδικευμένοι να πουν.

"Επισκεπτόμουν το σπίτι από Μεγάλη Πέμπτη, μέχρι τη Δευτέρα του Πάσχα, δεν είδα τίποτα"
Ο Νικολάι υποστήριξε ότι τις επίμαχες ημερομηνίες που όπως όλα δείχνουν κόπηκε το νήμα της ζωής της Άννυ επισκέπτονταν το διαμέρισμα, ωστόσο, το μόνο που είδε ήταν το γκαζάκι να δουλεύει με μια κατσαρόλα πάνω του και μια σακούλα νάυλον στον διάδρομο.

Πρόεδρος: Επισκεφθήκατε το σπίτι;
Κατηγορούμενος: Ναι έχω ξαναπάει. Την πρώτη φορά Μεγάλη παρασκευή 12:30 -1:00 προς Μεγάλο Σάββατο.
Πρόεδρος : Είχατε κλειδί;
Κατηγορούμενος : Οχι.
Πρόεδρος : Πόσο μείνατε;
Κατηγορούμενος : Ούτε πέντε λεπτά.
Πρόεδρος: Τι πήγατε να κάνετε εκεί;
Κατηγορούμενος : Επειδή με πήρε ο Σάββας τηλέφωνο και μου είπε ότι δεν έχει τσιγάρα και αν μπορώ να του πάω.
Πρόεδρος : Μπήκατε στο σπίτι; Τι είδατε;
Κατηγορούμενος : Είχαμε καθίσει με τον Γιάννη στην πλατεία Βικτωρίας σε ένα μαγαζί. Λίγο πριν με είχε πάρει ο Σάββας για τσιγάρα και πήγα σπίτι του. Όταν πήγα στο σπίτι μπήκα κατευθείαν στην κουζίνα και πέταξα τα τσιγάρα στο τραπέζι κι έβαλα να πιω νερό γιατί βιαζόμουν να φύγω. Αριστερά από το νεροχύτη είδα το γκαζάκι πάνω στον πάγκο της κουζίνας ήταν μία κατσαρόλα και ακουγόταν ότι δουλεύει το γκαζάκι. Τον ρώτησα τι βράζει και μου είπε φτιάχνω για το σκυλάκι κοτόπουλο. Μου έκανε εντύπωση η ώρα. Αυτή ήταν η συζήτηση και έφυγα.
Προεδρος : Είδατε αίμα πουθενά;
Κατηγορούνεος : Δεν πήγα σε άλλο χώρο όχι δεν είδα.
Πρόεδρος: Φαινόταν καθαρισμένος ο χώρος;
Κατηγορούμενος:Τότε τίποτα δεν μου είχε κάνει εντύπωση είχε μία νάυλον σακούλα ήταν στο διάδρομο και μου είπε ο Σάββας ότι έιχε πάει στο βουλγάρικο κατάστημα και είχε πάρει τρόφιμα.
Πρόεδρος: Του είχε αναφέρει κάτι για το θάνατο της Άννυς ή για τον τεμαχισμό της;
Κατηγορούμενος: Μόλις μπήκα στο σπίτι τον ρώτησα πού είναι η μικρή πριγκίπισα και μου είπε ότι είναι στην μητέρα του για να την προσέχει.
Πρόεδρος: Μύρισε κάτι;
Κατηγορούμενος: Όχι.
Πρόεδρος: Ξαναπήγατε στο σπίτι;

Κατηγορούμενος: Είχα πάει στα γενέθλια μιας φίλης το Μεγάλο Σάββατο και μου λέει έλα σπίτι και μετά θα βγούμε να πάμε για ποτό. Μείναμε εκεί και παίζαμε PlayStation.

"Εγώ σε αυτό το σπίτι δεν έχω δει ούτε μια σταγόνα αίμα στη ζωή μου"
Πρόεδρος : Είδατε στους τοίχους διαμερίσματος αίμα ή ο, τιδηποτε άλλο, εμετό;
Κατηγορούμενος : Ποτέ...
Πρόεδρος : Σας είπε κάτι εκείνο το βράδυ;
Κατηγορούμενος : Όχι ήταν χαρούμενος, πήγαμε σε μια ντισκοτέκ που ήταν κλειστή.
Πρόεδρος : Το σκυλί έκανε κάτι;
Κατηγορούμενος : Ήταν στην κουζίνα.
Πρόεδρος: Την επόμενη ημέρα πήγατε στο σπίτι;
Κατηγορούμενος : Εννιά με δέκα το βράδυ. Πάλι παίξαμε PlayStation... Πήγαμε για ποτό. Τι να πω ενάμιση χρόνο τώρα ο κατηγορούμενος δουλεύει όλο τον κόσμο με την μοίρα της κόρης του. Μπορεί να το κάνει και για εκδίκηση.

Πρόεδρος : Τι θέλετε να πείτε;
Κατηγορούμενος : Αν δεν ήμουν εγώ δεν θα ήταν κατηγορούμενος, αν δεν είχα πει εγώ τι μου έχει εξιστορήσει τότε δεν θα ήταν εδώ.
Πρόεδρος : Τότε γιατί δεν αναφέρει ότι από κοινού σκοτώσατε την Άννυ;
Κατηγορούμενος : Δεν ξέρω αν έχετε καταλάβει με τι άνθρωπο έχετε να κάνετε αλλά δεν είναι καθόλου χαζός. Εγώ δεν μπορώ να καταλάβω τι γίνεται και γιατί είμαι εδώ.
Πρόεδρος : Γιατί αφού ήθελε να σας εμπλέξει ο Στάνισλαβ γιατί δεν ανέφερε ότι σκοτώσατε την Άννυ;
Κατηγορούμενος : Πως να το πει αφού δεν είναι αλήθεια.
Πρόεδρος : Εδώ λέτε πως λέει κι άλλα που δεν είναι αλήθεια.

"Μου είπε ότι τεμάχισε το παιδί"
Ο Νικολάι που από μάρτυρας -κλειδί στην υπόθεση μετατράπηκε σε κατηγορούμενο, επανέλαβε στο Δικαστήριο τη θέση πως ο Σάββας του εκμυστηρεύτηκε ότι τεμάχισε την Άννυ.

"Μου είπε ότι εσύ δεν ξέρεις τι έχει συμβεί σε αυτό το σπίτι όσο εσύ απουσιάζεις. Μου είπε ότι είχε μεγάλα προβλήματα, ότι η μάνα του είναι στο ψυχιατρείο, διότι η Άννυ έφυγε από το σπίτι και δεν μπορούμε να την βρούμε. Τον ρώταγα συνέχεια αν μου κάνει πλάκα. Τον ρώταγα αν κάποιος ψάχνει το παιδί. Προσπαθούσε να με πείσει ότι το παιδί έφυγε από το σπίτι της μητέρας του. Μετά από δέκα λεπτά μου είπε ότι το παιδί έφυγε από το διαμέρισμα της Μιχάηλ Βόδα. Όταν μου είπε ότι το παιδί έφυγε από το σπίτι, εγώ πήγα να δω αν τα παπούτσια του παιδιού ήταν εκεί. Άρχισα να τον ρωτάω πως έγινε αυτό. Μου είπε κατάλαβες ότι σου λέω ψέματα, τότε μου είπε ότι το παιδί δεν υπάρχει πια... Ήρθε ο Θεός και πήρε το παιδί μου είπε. Ένα πρωί καθώς ξύπνησε και βρήκε το παιδί παγωμένο και τα χείλια του μελανιασμένα και μου είπε ότι το έχει κρύψει και κανείς δε θα το βρει. Αν εσύ δεν είχες πάει για δουλειά τίποτα δεν θα είχε συμβεί μου είπε αλλά δεν μου είπε πότε έγινε αυτό...".

Πρόεδρος : Είπε τι έγινε το σώμα; ( αποχώρηση μητέρας)
Κατηγορούμενος : Μου είπε βρήκε το παιδί νεκρό και περίμενε μερικές ώρες να σκεφτεί και μετά το έχει τεμαχίσει...
Πρόεδρος : Πότε έγινε τεμαχισμός και καθαρισμός του παιδιού;
Κατηγορούμενος : Εγώ δεν μπορώ να καταλάβω ποτέ έγιναν αυτά.
Πρόεδρος : Να μας δώσει μία εξήγηση όμως...
Κατηγορούμενος : Δεν ξέρω ποτέ έγιναν αυτά.

Ο Πρόεδρος του Δικαστηρίου έκανε στενό πρέσινγκ στον Νικόλαι μετά τον ισχυρισμό του Σάββα ότι ήταν εκεί όταν βρήκε το παιδί νεκρό και μάλιστα ότι ήταν εκείνος που είχε την ιδέα του τεμαχισμού.

Πρόεδρος : Έχει κάποιο λόγο ο πρώτος κατηγορούμενος να λέει ότι το παιδί το βρήκε νεκρό Μεγάλη Πέμπτη στις 10 η ώρα;
Κατηγορούμενος : Δεν ξέρω.
Πρόεδρος : Έχει αναφέρει ο πρώτος κατηγορούμενος ότι τον εκβίαζε έχει λόγο να πει ψέματα;
Κατηγορούμενος : Αυτό είναι ψέμα.
Πρόεδρος : Έχετε καθαρίσει το σπίτι;
Κατηγορούμενος : Ναι παραπάνω από μια φορά. Με χλωρίνη και νερό.
Πρόεδρος : Το σφουγγάρισμα με τι το έκανε;
Κατηγορούμενος : Με σφουγγαρίστρα και κουβά.
Πρόεδρος : Αυτά υπήρχαν πάντα στο σπίτι;
Κατηγορούμενος : Πρέπει να σας εξηγήσω διότι δεν καταλαβαίνετε...φοβάμαι...όσο μου εξιστόρησε αυτά μου είπε και αλλά πράγματα...
Πρόεδρος : Μπορείτε να μας απαντήσετε στην ερώτηση;
Κατηγορούμενος : Υπήρχαν αλλά ήταν καινούργια
Πρόεδρος : Που;
Κατηγορουμενος : Στο μπάνιο.
Πρόεδρος : Γιατί ιδιοκτήτης καταστήματος έχει καταθέσει ότι ο πρώτος κατηγορούμενος πήγε και αγόρασε σφουγγαρίστρα κλπ αφού υπήρχαν στο σπίτι;
Κατηγορούμενος : Εγώ υποθέτω πολλά αλλά φοβάμαι από αυτά που έχουν συμβεί, είμαι στη φυλακή τόσο καιρό και δε θέλω να κάνω υποθέσεις.
Πρόεδρος : Μια απάντηση μπορεί να δώσει!
Κατηγορούμενος : Τα προηγούμενα είχαν πεταχτεί και αγόρασε ίδια στο ίδιο χρώμα για να μην καταλάβει η γυναίκα του.
Πρόεδρος : Έχει αναφέρει ο πρώτος κατηγορούμενος στις Βουλγαρικές αρχές ότι σκότωσε το παιδί;
Κατηγορούμενος : Μου κάνετε πλάκα;
Πρόεδρος : Αυτή είναι η απάντηση του; Τι κατήγγειλε ακριβώς;
Κατηγορούμενος : Ότι έχει τεμαχίσει σε μικρά κομματάκια το παιδί.

Νωρίτερα απολογήθηκε ο Διογένης Γουργούρης, ο οποίος κατηγορείται για το πλημμέλημα της ψευδορκίας καθώς είχε πει ότι φιλοξενούσε την Άννυ στο σπίτι του στους αστυνομικούς.

"Από το 2011 γνωρίζω τον Στάνισλαβ Μπακαρτζίεβ από έναν φίλο μου που ήταν πελάτης του. Είχαμε συνερευθεί σεξουαλικά δύο φορές έναντι 20 ευρώ" ανέφερε ο κατηγορούμενος, προσθέτοντας πως φιλοξενούσε το ζευγάρι για κάποιους μήνες και είπε στους αστυνομικούς ό, τι έλεγε και η μητέρα της Άννυ.

Αύριο αναμένεται η πρόταση της εισαγγελέως για την υπόθεση.


http://www.newsit.gr/egklhma/Mikri-Anny-Sokaristikoi-dialogoi-sto-dikastirio-Meta-ton-temaxismo-pigainan-se-ntiskotek-ki-epaizan-Playstation/663318

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.