Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

«ΕΙΧΕ ΜΠΛΕΞΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΜΕ ΒΡΩΜΟΔΟΥΛΕΙΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙ ΕΥΚΟΛΟ ΧΡΗΜΑ» ΒΙΝΤΕΟ: ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΜΕΡΕΝΤΙΤΗ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΡΩΠΙ

Όλα όσα είπε ένας μάρτυρας στην εκπομπή για τις δοσοληψίες και τις δουλειές του αγνοούμενου. Εδώ και περίπου δύο χρόνια αγνοείται ο Χ...



Όλα όσα είπε ένας μάρτυρας στην εκπομπή για τις δοσοληψίες και τις δουλειές του αγνοούμενου.
Εδώ και περίπου δύο χρόνια αγνοείται ο Χρήστος Μερεντίτης, ο οποίος εξαφανίστηκε μυστηριωδώς από το Κορωπί. Στην εκπομπή “Tatiana Live” ακούστηκε μια πάρα πολύ σημαντική μαρτυρία, που έχει να κάνει με τις δουλειές που έκανε ο αγνοούμενος, προκειμένου να εξοικονομήσει χρήματα.

«Ο Χρήστος είχε μπλέξει σε έναν κυκεώνα. Ήθελε το εύκολο χρήμα κι έκανε παράνομες δουλειές. Ο σκοπός του ήταν να νομιμοποιήσει έναν ραδιοφωνικό σταθμό, αλλά χωρίς να έχει χρήματα. Πήγε και χρεώθηκε 100.000 ευρώ σε δανεικά. Άρχισε να πουλάει κάποια μηχανήματα δικά του. Είχε κάποια φορτηγά δικά του, άλλα ήταν και χρεωμένα, τα χρώσταγε και σε άλλους, δεν είχε το 100% της κυριότητας. Μάζεψε κάποια χρήματα, έδωσε κάποιες πρώτες επιταγές και γραμμάτια σε αυτούς που χρώσταγε. Μετά δεν έβρισκε άλλα λεφτά κι έπρεπε να βρει κάτι άλλο. Με αποτέλεσμα να κάνει βρωμοδουλειές, με κλεψιμαίικα.

Αυτά υποτίθεται δεν τα κάνει ένα άτομο. Πάντα υπάρχει μια κομπανία. Υπάρχει αυτός που κλέβει, αυτός που κάνει την κλεπταποδοχή, υπάρχει αυτός που τα κόβει και αυτός που θα τα διοχετεύσει στην αγορά. Υπάρχει ολόκληρο κύκλωμα. Ο Χρήστος είχε αναλάβει τη δουλειά του κοψίματος και του εμπορίου ελαφρώς. Το ποιος έπαιρνε τα ανταλλακτικά, τι τα έκανε, δεν το γνωρίζω. Αλλά επειδή έβλεπα κάποια πράγματα, του έλεγα “ρε συ Χρήστο, τι γίνεται εδώ πέρα;”. Και μου απαντούσε ότι είναι κανονικά αγορασμένα.

«Αφού ξέρεις ότι χρωστάω 100 χιλιάρικα, πώς θα τα βγάλω αυτά τα λεφτά;»

Ο Χρήστος ήταν ευχαριστημένος με αυτό που έκανε. Του έκανα συζήτηση δυο τρεις φορές και μου έλεγε: “τι να κάνω; Να πάω να δουλέψω για 50 ευρώ μεροκάματο; Αφού ξέρεις ότι χρωστάω 100 χιλιάρικα, πώς θα τα βγάλω αυτά τα λεφτά;”. Απ ότι κατάλαβα ο Χρήστος δεν έβγαινε οικονομικά με αυτά που του δίνανε και θέλησε να πάρει μεγαλύτερο κομμάτι πίτας.

Στην προσπάθειά του να παραμερίσει κάποιους άλλους από το κύκλωμα, είναι πιθανό να χάθηκε το παιχνίδι. Και τον φάγανε. Υπάρχει μια ιεραρχία σε αυτά τα πράγματα, στις παράνομες δουλειές και πιστεύω ότι έριξε κάποιους ανώτερούς του στην προσπάθειά του να εξοικονομήσει χρήμα και τον ξεπαστρέψανε. Ο Χρήστος μάλλον πήγε να φάει τον πιο μεγάλο.

Το ότι μπορεί κάποιοι να γνωρίζουν και να μην μιλάνε, γιατί κάνανε μαζί τη βρωμοδουλειά, αυτό ναι. Αλλά να τον φάγανε οι κοντινοί συνεργάτες του, δεν το πιστεύω. Μικροαπατεώνες ήταν και αυτοί, σαν τον Χρήστο. Στο κύκλωμα αυτό, είναι και ξένοι, είναι και Έλληνες, είναι και άτομα μέσα από τη φυλακή που δίνουν την εντολή “κλέψτε εδώ και κάντε αυτό”. Ψηλά στην ιεραρχία ήταν φυλακόβιοι. Μάλιστα, ένας από τους φυλακόβιους είχε το παρατσούκλι “Πορτογάλος” και πρέπει να ήταν και κάποιοι Αλβανοί και Πολωνοί. Νομίζω ότι ο “Πορτογάλος” ήταν Έλληνας και έδινε εντολής στους Αλβανούς, που ήταν η δεύτερη κατηγορία και μετά στην Τρίτη κατηγορία ήταν ο Χρήστος και δύο ακόμη».




zappit

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.