Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΕΝΑΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΡΕ...!! ΤΟ ΠΟΥΛΗΜΕΝΟ ΚΟΥΚΟΥΕ ΤΙΜΗΣΕ ΣΤΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΠΟΥ ΑΙΜΑΤΟΚΥΛΙΣΑΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑΝ ΝΑ ΤΗΝ ΔΙΧΟΤΟΜΗΣΟΥΝ...!!!

ΦΡΙΚΗ... ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΦΡΙΚΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΩΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ ΠΟΥ ΕΠΝΙΞΑΝ ΣΤΟ ΑΙΜΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 44 ΩΣ ΤΟ 49 ΚΑΙ ΤΙΜΟΥ...


ΦΡΙΚΗ... ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΦΡΙΚΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΩΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ ΠΟΥ ΕΠΝΙΞΑΝ ΣΤΟ ΑΙΜΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 44 ΩΣ ΤΟ 49 ΚΑΙ ΤΙΜΟΥΝ ΤΟΥΣ ΣΦΑΓΕΙΣ ΑΝΕΝΟΧΛΗΤΟΙ...

Στην πλατεία του χωριού Τσούκα (Φωτεινό) Αντιχασίων που κατακλύστηκε από ανθρώπους κάθε ηλικίας, πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι, η εκδήλωση της Κ.Ε του ΚΚΕ για να τιμηθεί η ίδρυση του Γενικού Αρχηγείου Ανταρτών, που έγινε στις 28 Οκτώβρη 1946, στον Νομό Τρικάλων.

Σε αυτό το χώρο, πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνάντηση των αντάρτικων σωμάτων και συγκροτήθηκε το Αρχηγείο που αργότερα, στις 27 Δεκέμβρη 1946, με την έκδοση της Διαταγής του Γενικού Αρχηγείου Ανταρτών, μετονομάστηκε σε «Δημοκρατικό Στρατό Ελλάδας».

Μέλη της ΚΝΕ από την Θεσσαλία και τα Γρεβενά, ζώντες μαχητές του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας αλλά και κάτοικοι του χωριού, μεγάλης ηλικίας που έζησαν τα γεγονότα της εποχής και τη συνάντηση των αντάρτικων ομάδων ήταν εκεί με το σύνθημα «Ένας αιώνας αγώνες και θυσία, το ΚΚΕ στην πρωτοπορία».

Η κεντρική ομιλία πραγματοποιήθηκε από την Αλέκα Παπαρήγα Μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και ακολούθησαν τα αποκαλυπτήρια του μνημείου της ΚE του ΚΚΕ. Αμέσως μετά τα αποκαλυπτήρια ακολούθησε καλλιτεχνικό πρόγραμμα. Στο χώρο λειτουργούσε έκθεση φωτογραφικού υλικού.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.