Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ! ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΔΙΑΒΟΗΤΟΣ ΑΛΒΑΝΟΣ ΚΑΚΟΠΟΙΟΣ ARAPAJ ERVIS ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΣΥΜΜΟΡΙΑΣ ΜΕ ΤΑ ΚΑΛΑΣΝΙΚΩΦ!

Ο διαβόητος κακοποιός Αrapaj Ervis είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη 35 ετών - Η συμμορία δεν δίσταζε να πυροβολεί εναντίον πολιτών και α...



Ο διαβόητος κακοποιός Αrapaj Ervis είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη 35 ετών - Η συμμορία δεν δίσταζε να πυροβολεί εναντίον πολιτών και αστυνομικών
Στα χέρια της αστυνομίας βρίσκεται o 32χρονος Αλβανός Αrapaj Ervis ο οποίος είχε καταδικαστεί σε 35 χρόνια κάθειρξη. Ο συλληφθείς κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας, συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση που πραγματοποιούσε κλοπές και ληστείες, καθώς και για οπλοφορία.

Σε βάρος του σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για πλαστογραφία και παράβαση του νόμου περί αλλοδαπών, διότι κατά τη σύλληψη του επέδειξε πλαστό δελτίο άδειας ικανότητας οδήγησης και διαπιστώθηκε ότι στερείται νομιμοποιητικών εγγράφων.

Ο 32χρονος συνελήφθη στα Καλύβια και θα οδηγηθεί σήμερα στους αρμόδιους Εισαγγελείς.

Στις 23 Δεκεμβρίου του 2013 η αστυνομία είχε δώσει στη δημοσιότητα τη φωτογραφία του 32χρονου και πληροφορίες για τη δράση της συμμορίας με τα καλάσνικοφ στην οποία συμμετείχε.


ARAPAJ ERVIS του LEFTER και της ZONJA ή TONIA γεν. 26-05-1984 στην Αλβανία

Όπως διαπιστώθηκε από την αστυνομική έρευνα ο κατηγορούμενος μαζί με άγνωστους συνεργούς είχε συστήσει, από τις αρχές του έτους 2012, εγκληματική οργάνωση με αποκλειστικό σκοπό την διάπραξη ενόπλων ληστειών σε κοσμηματοπωλεία, υποκαταστήματα Τραπεζών, καταστήματα , ακόμη και σε αρτοποιεία, σε διάφορες περιοχές της Αττικής καθώς και της περιφέρειας.

Τα μέλη της ομάδας ήταν ιδιαίτερα επικίνδυνα, οπλισμένα με βαρύ οπλισμό, όπως πολεμικά τυφέκια KALASHNIKOV και φορούσαν αλεξίσφαιρα γιλέκα. Για τη μετάβαση και τη διαφυγή τους από τα σημεία των ληστειών χρησιμοποιούσαν κλεμμένα αυτοκίνητα από διάφορες περιοχές, είτε αυτοκίνητα ταξινομημένα σε ονόματα αλλοδαπών, οι οποίοι αγνοούσαν την ύπαρξή τους.

Δεν δίσταζαν να χρησιμοποιήσουν τα όπλα τους, είτε για εκφοβισμό των θυμάτων τους, είτε με ανθρωποκτόνο πρόθεση εναντίον οποιουδήποτε παρεμπόδιζε την επίτευξη του σκοπού τους και κυρίως των αστυνομικών, προκειμένου να διαφύγουν, σε όσες περιπτώσεις καταδιώχθηκαν και εγκλωβίσθηκαν.

Σε περίπτωση καταδίωξης ή συμπλοκής με Αστυνομικούς ή σύλληψης κάποιου από τα μέλη της οργάνωσης, η ομάδα, είτε διέκοπτε προσωρινά τη δράση της, είτε διαφοροποιούσε την σύνθεση της, τον τρόπο δράσης, αλλά ακόμη και το είδος του στόχου, προκειμένου να καθίσταται δυσχερέστερος όχι μόνο ο εντοπισμός και η σύλληψη των μελών της οργάνωσης, αλλά ακόμη και η συσχέτιση των διαφόρων υποθέσεων.

Επίσης, σε περίπτωση χρήσης κάποιου όπλου, το απέσυραν και το αντικαθιστούσαν με κάποιο άλλο, έτσι ώστε να μην μπορεί να ταυτοποιηθεί και συσχετισθεί η δραστηριότητα της ομάδας.

Μετά από κάθε περίπτωση ένοπλης συμπλοκής με αστυνομικούς, διέφευγαν στην Αλβανία και επέστρεφαν μετά από αρκετό χρονικό διάστημα.

Όπως εξακριβώθηκε, η σπείρα έχει διαπράξει συνολικά :

- Τρεις απόπειρες ανθρωποκτονιών, εκ των οποίων οι δύο σε βάρος αστυνομικών
- Μία απόπειρα ληστείας σε υποκατάστημα Τράπεζας
- Τρεις διαρρήξεις οικιών
- Δέκα ληστείες σε καταστήματα
- Έξι κλοπές αυτοκινήτων
- Μία απόπειρα διάρρηξης σε κοσμηματοπωλείο.
- Μία ληστεία σε ιδιώτη

Μετά από σχετική Εισαγγελική Διάταξη, δημοσιοποιούνται τα στοιχεία ταυτότητας καθώς και φωτογραφίες των ανωτέρω κατηγορούμενων.

Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, χρονικής διάρκειας έξι μηνών, σύμφωνα με τη σχετική Εισαγγελική Διάταξη, αποσκοπεί στην προστασία του κοινωνικού συνόλου και προς ευχερέστερη πραγμάτωση της αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των παραπάνω αδικημάτων, καθώς και στη διερεύνηση της συμμετοχής αυτών και σε άλλες αξιόποινες πράξεις.


protothema

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.