Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

«ΠΑΡΑΠΛΕΥΡΕΣ ΑΠΩΛΕΙΕΣ» ΣΤΗΝ ΧΙΟ...!!! ΤΟΥ ΕΣΠΑΣΑΝ ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΚΑΙ ΤΟ ΜΑΓΑΖΙ ΟΙ ΛΑΘΡΟ ΣΤΙΣ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ ΣΥΜΠΛΟΚΕΣ...!!!!

Ανήκει στις… παράπλευρες απώλειες της χθεσινής έντασης, που με αφορμή την… βροχή δημιουργήθηκε στη Σούδα, με ομάδες μεταναστών - προσφ...


Ανήκει στις… παράπλευρες απώλειες της χθεσινής έντασης, που με αφορμή την… βροχή δημιουργήθηκε στη Σούδα, με ομάδες μεταναστών - προσφύγων να συγκρούονται μεταξύ τους, με αιτίες που μπορεί να φαίνονται αστείες, αλλά δεν ισχύει αυτό για ανθρώπους που είναι πεταμένοι ακόμα και 6 μήνες μέσα σε ένα... λάκκο.

“Δεν κατάλαβα τι έγινε”, μας είπε ο Στρατής Τσουκαλάς, που λειτουργεί το καφενείο της Ιχθυόσκαλας. “Ξαφνικά πήραν ανάποδες και άρχισαν να χτυπιούνται μεταξύ τους. Τα χάσαμε όλοι, οι Αστυνομικοί το ίδιο, δεν ήξεραν ποιον να πρωτοπιάσουν. Κυνηγούσε μια ομάδα Αλγερινών κάτι άλλους από το Ιράκ και τη Συρία, με λοστούς, με σίδερα. Πήγα το αυτοκίνητό μου από την πίσω πλευρά αλλά μάταια. Ένας με ένα λοστό κυνηγούσε έναν άλλον γύρω από το αμάξι και στο μεταξύ έδινε λοσταριές στα τζάμια. Όταν έφυγαν τα τζάμια μπρος και πίσω ήταν διαλυμένα. Τώρα από το Δήμο μου είπαν ότι θα μου τα φτιάξει ο... ΟΗΕ. Από το μαγαζί πέταξαν στο λιμανάκι και 22 καρέκλες, ενώ μου έσπασαν και δύο τραπέζια.”.

Όπως είπε ο κ. Τσουκαλάς η φασαρία ξεκίνησε στις 11.30 μ.μ., συμμετείχαν 30 περίπου άτομα, όμως το φαινόμενο των ταραχών δεν είναι νέο. Όπως είπε, όσο ήταν οι Σύροι δεν είχαν προβλήματα. Τους τελευταίους μήνες που έχουν προστεθεί πολλές άλλες εθνικότητες και παραμένουν για μεγάλο διάστημα στο χώρο, οι μεταξύ τους καβγάδες είναι καθημερινοί.

“Πρέπει να φύγουν όλοι από τη Σούδα, δεν πάει άλλο αυτό”, κατέληξε, με τη διαπίστωση ότι ελλείψει κράτους, είναι το μόνο που μπορεί να γίνει για να νιώσουν ασφαλείς.

Υπ’ όψιν ότι ο ίδιος άνθρωπος μαζί με άλλους κατοίκους είχαν για πολλούς μήνες υπό την προστασία τους ένα 11χρονο κορίτσι από τη Συρία, αναγνωρίζοντας την ανάγκη στήριξης του πρόσφυγα. “Αυτό που συμβαίνει όμως σήμερα δεν μπορεί κανένας μας να το αντιμετωπίσει, γιατί αισθανόμαστε ότι δεν είμαστε ασφαλείς”.



alithia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.