Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΔΙΑΣΤΡΟΦΙΚΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ... ΜΠΑΓΚΛΑΝΤΕΣΙΑΝΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΡΕΜΕΝΟΣ ΜΕ ΤΗ ΘΕΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΟΡΗ ΤΗΣ!

Δεν ξέρει κανείς ποιο είναι το πιο σοκαριστικό στοιχείο στην ιστορία του εικονιζόμενου Shailesh Dalbot από το Μπαγκλαντές που μετρά 45 χρόν...



Δεν ξέρει κανείς ποιο είναι το πιο σοκαριστικό στοιχείο στην ιστορία του εικονιζόμενου Shailesh Dalbot από το Μπαγκλαντές που μετρά 45 χρόνια έγγαμου βίου με τη… θεία του και την κόρη της.

Γάμος που έγινε μάλιστα όταν ο άνδρας ήταν 15 χρονών και η ξαδέλφη του… επτά.

Όλα ξεκίνησαν όταν η θεία του Shailesh, Shormi Nokrek έμεινε χήρα. Ο 15χρονος τότε Shailesh ήταν ο μόνος διαθέσιμος για να την παντρευτεί από την πλευρά της οικογένειας του συζύγου της που είχε πεθάνει, όπως προβλέπει η παράδοση στη φυλή Mandi στην οποία ανήκουν.

Με σκοπό δεν να αποτραπεί πιθανή απιστία του Shailesh, ο 15χρονος παντρεύτηκε ταυτόχρονα και την κόρη της Shormi, Jellita, που ήταν τότε επτά χρόνων.

Ο 60χρονος σήμερα Shailesh έχει τέσσερα παιδιά με τη Jellita και λέει πως η κατάσταση της οικογένειάς του είναι φυσιολογική για τη φυλή του, που ζει στο κεντρικό Μπαγκλαντές.

«Ο θείος μου είχε δύο αδελφούς αλλά ήταν και οι δύο παντρεμένοι κι έτσι εγώ ήμουν η τελευταία επιλογή», λέει ο Shailesh στη Daily Mail. «Δεν υπήρχε άλλη. Δεν μπορούσε να παντρευτεί κανέναν που δεν ήταν μέλος της οικογένειας του συζύγου της».

Μάλιστα ο γάμος, με μάνα και κόρη, έγινε την ίδια μέρα με την κηδεία του συζύγου της Shormi, σε δύο σχεδόν παράλληλες τελετές.

«Δεν θυμάμαι και πολλά από το γάμο μου, πάνε 45 χρόνια. Ο ιερέας κάτι ανακοίνωσε κι αυτό ήταν. Η θεία μου έγινε σύζυγός μου», περιγράφει, «είναι κάτι που συνηθίζεται στις παραδόσεις μας. Δεν το βρήκα παράξενο, είναι φυσιολογικό για μας. Υπάρχει ένας καλός λόγος γι’ αυτό το έθιμο: διατηρεί την οικογενειακή συνέχεια και την ενδυναμώνει».

Ο Shailesh και η Shormi έζησαν ως ανδρόγυνο για δέκα χρόνια αλλά δεν έκαναν παιδιά. «Ζούσαμε όπως άλλα παντρεμένα ζευγάρια και τη σεβόμουν ως μεγαλύτερή μου», αφηγείται ο άνδρας που περίμενε η Jellita να γίνει 17 χρονών πριν να έχει σεξουαλικές σχέσεις μαζί της.

Στα 52 της σήμερα και ως επικεφαλής της οικογένειας εκείνη λέει: «Ήμουν τόσο μικρή όταν παντρεύτηκα που δεν θυμάμαι και πολλά. Δεν ήξερα καν τι γινόταν. Ανακάλυψα πως είμαι παντρεμένη πολλά χρόνια μετά αλλά ήμουν οκ με αυτό. Ήξερα πως ήταν ένας καλός άνδρας κι έπρεπε να ακολουθήσουμε τις παραδόσεις, δεν το βρήκα παράξενο. Έχω υπάρξει πολύ ευτυχισμένη με τον σύζυγό μου».

«Η μητέρα μου κι εγώ δεν μοιραστήκαμε τον άνδρα μου», ξεκαθαρίζει. «Έπαψε να πηγαίνει σ’ εκείνη όταν ήρθε σε μένα. Έτσι έγινε, είναι παράδοση, δεν είχαμε επιλογή».

Συνήθως, εξηγεί η Daily Mail, οι γυναίκες της φυλής Mandi επιλέγουν τους συζύγους τους και η μητριαρχική κουλτούρα τους σημαίνει πως εκείνες ηγούνται του σπιτιού. Όλη η περιουσία πάει από γυναίκα σε γυναίκα από γενιά σε γενιά.

Συχνά οι άνδρες της φυλής παντρεύονται μητέρα και κόρη για να διασφαλίσουν την περιουσία της οικογένειας.

Τα τελευταία χρόνια όμως το έθιμο αυτό έχει εκλείψει. Σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα, καθολικοί ιεραπόστολοι προσηλύτισαν το 90% των 25000 μελών της φυλής στο Μπαγκλαντές και πολλές πρακτικές των Mandi απαγορεύτηκαν.

«Αυτά τα έθιμα δεν υπάρχουν πια, οι αξίες άλλαξαν. Ο χριστιανισμός έχει εξαπλωθεί στην κοινωνία μας εδώ και χρόνια. Επίσης τα νεαρά μέλη της φυλής μορφώνονται και απορρίπτουν τέτοιες ιδέες. Τα κορίτσια των Mandi θέλουν να έχουν σχέσεις αληθινής αγάπης. Ίσως είμαστε οι τελευταίοι του είδους μας και δεν θα μπορούσαμε να εξαναγκάσουμε τις κόρες μας να κάνουν ό,τι κι εμείς. Αλλά οι γυναίκες μου κι εγώ ζήσαμε πολύ ευτυχισμένα όλοι μαζί», καταλήγει ο Shailesh.




http://www.newsbeast.gr/world/arthro/2388625/o-andras-pou-ine-45-chronia-pantremenos-me-ti-thia-tou-ke-tin-kori-tis

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.