Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΠΑΡΤΙ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΠΡΕΖΕΜΠΟΡΟΙ! Ο ΤΟΣΚΑΣ «ΚΑΤΑΡΓΕΙ» ΤΗ ΔΙΩΞΗ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΠΑΡΧΙΑ

Προβληματισμό και εύλογα ερωτήματα προκάλεσε η απόφαση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη να καταργήσει όλες τις Διευθύνσεις Δίωξης ...




Προβληματισμό και εύλογα ερωτήματα προκάλεσε η απόφαση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη να καταργήσει όλες τις Διευθύνσεις Δίωξης Ναρκωτικών στην επαρχία και να τις μετατρέψει σε «γραφεία» μέσα στην κάθε υποδιεύθυνση Ασφάλειας.

Με απλά λόγια, η Δίωξη Ναρκωτικών σταματά πλέον να είναι στην επαρχία αυτόνομη υπηρεσία και όσοι αστυνομικοί υπηρετούν εκεί, θα μεταφερθούν στην Ασφάλεια. Έτσι, όπως καταγγέλλουν οι συνδικαλιστές, παροπλίζονται ουσιαστικά μάχιμοι αστυνομικοί με ειδίκευση.

Για την κατάργηση των υπηρεσιών Δίωξης Ναρκωτικών στους νομούς της επαρχίας, το υπουργείο υποστήριξε ότι θα γίνει, επειδή διαθέτουν μεγάλο αριθμό αστυνομικών και θα ενταχθούν στις διευθύνσεις του κάθε νομού με διευρυμένο αντικείμενο.

Όπως ανέφερε ο Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ, είναι αδιανόητο η Δίωξη Ναρκωτικών σε μια επαρχιακή πόλη να διαθέτει 20-22 εξειδικευμένους αστυνομικούς και όλη η Ασφάλεια 60.

Κλείνουν 52 αστυνομικά τμήματα!

Εν τω μεταξύ, την κατάργηση και συγχώνευση αστυνομικών τμημάτων και υπηρεσιών, την ενίσχυση των ΟΠΚΕ (Ομάδες Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος) με αστυνομικούς που φεύγουν από την υπηρεσία επισήμων, την απορρόφηση των τμημάτων Δίωξης Ναρκωτικών στις Υποδιευθύνσεις Ασφαλείας των νομών της περιφέρειας, τη δημιουργία τετραψήφιου αριθμού για την ψυχολογική στήριξη των αστυνομικών και τη δημιουργία ενιαίου κέντρου πληροφοριών περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, το σχέδιο αναδιάρθρωσης των αστυνομικών υπηρεσιών που ανακοίνωσε σήμερα η φυσική και πολιτική ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ σε συνέντευξή Τύπου στην αίθουσα Παύλος Μπακογιάννης στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Η ιστορία της αναδιάρθρωσης, είναι μια ιστορία που κρατά χρόνια αν αναλογιστεί κανείς ότι μόνο στην τελευταία εικοσαετία δεν ήταν λίγες οι φορές που ανακοινώθηκαν αναδιαρθρώσεις που τελικά έμειναν στα χαρτιά.

Όπως και στο παρελθόν, έτσι και αυτή τη φορά, διαπιστώθηκαν στρεβλώσεις και προβλήματα στο Σώμα της Αστυνομίας, όπως επίσης και κατασπατάληση χρημάτων, που οφείλουν άμεσα να αποκατασταθούν.

Για παράδειγμα, ο κ. Αναγνωστάκης ανακοίνωσε ότι τα τελευταία περίπου τέσσερα χρόνια, 18 αστυνομικοί σταθμοί σε όλη την επικράτεια που έχουν ουσιαστικά κλείσει, όμως οι ιδιώτες ελάμβαναν κανονικά ενοίκια, που ξεπερνούσαν τις 350.000 ετησίως.

Ποια αστυνομικά τμήματα της Αττικής συγχωνεύονται

Στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης στην Αττική καταργούνται-συγχωνεύονται αστυνομικά τμήματα και έτσι από 240 Α.,Τ θα μείνουν 188. Κάποια από αυτά που συγχωνεύονται είναι τα Αστυνομικά Τμήματα Μοσχάτου-Ταύρου, Δραπετσώνας-Κερατσινίου, Καλλίπολης Πειραιά-Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά, Ερυθραίας-Κηφισιάς, Παπάγου-Χολαργού, Βούλας-Βουλιαγμένης, Νέας Χαλκηδόνας και Νέας Φιλαδέλφειας.

Όπως ανακοίνωσε ο κ. Τσουβάλας, δεν καταργείται το Α.Τ Εξαρχείων, επαναλειτουργεί το Α.Τ Ιερισσού Χαλκιδικής που είχε καεί ενώ, όπως είπε ο υπουργός, η αναδιάρθρωση γίνεται, καθώς νέες απειλές και κίνδυνοι δημιουργούν πρωτόγνωρες καταστάσεις και για το λόγο αυτό απαιτείται ευελιξία και αποτελεσματικότητα στην ΕΛ.ΑΣ.

Δημήτρης Πώποτας, Άρια Καλύβα
ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ


http://dexiextrem.blogspot.gr/2016/09/blog-post_8957.html

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.