Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΡΕ ΤΙ ΔΡΑΜΑΤΑ ΠΕΡΝΑ ΑΥΤΟΣ Ο ΤΟΠΟΣ;;; ΜΕΤΑ ΤΟ ΦΙΑΣΚΟ ΜΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ... ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΣΤΟΝ ΚΑΛΟΓΡΙΤΣΑ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΔΕΗ 70.000.000 ΕΥΡΩ!!!

Πρωτοφανείς μεθοδεύσεις για να (ξανά)μπει στο παιχνίδι η εταιρεία του παρ΄ολίγον καναλάρχη- Άγνωστο αν θα αλλάξει κάτι μετά το σημερινό φιά...



Πρωτοφανείς μεθοδεύσεις για να (ξανά)μπει στο παιχνίδι η εταιρεία του παρ΄ολίγον καναλάρχη- Άγνωστο αν θα αλλάξει κάτι μετά το σημερινό φιάσκο και τις αποκαλύψεις για βοσκοτόπια, δάνεια και φοροδιαφυγήΟι δουλειές εκατομμυρίων φαίνεται πως ήταν μία ρουτίνα για τον τέως υπερθεματιστή από την ημέρα που πήρε την εξουσία στα χέρια του ο ΣΥΡΙΖΑ.

Παράλληλα με τα δάνεια της Τράπεζας Αττικής, τους ελέγχους και τα πρόστιμα της εφορίας και ενόψει των τηλεοπτικών αδειών η οικογένεια Καλογρίτσα είχε βάλει στο στόχαστρο και έργο της ΔΕΗ, ύψους 70 εκ. ευρώ.

Μάλιστα, παρότι απορρίφθηκε από την επιτροπή αξιολόγησης έτυχε ευνοϊκής μεταχείρισης, καθώς η ΔΕΗ άνοιξε στην εταιρεία ΤΟΞΟΤΗΣ ΑΕ την «πίσω πόρτα», οδηγώντας τον διαγωνισμό από καθυστέρηση σε καθυστέρηση.

Η τελική ημερομηνία για να ανοίξουν οι προσφορές των εταιρειών που διεκδικούν το έργο είναι στις 29 Σεπτεμβρίου ενώ για την Τρίτη υπάρχει προγραμματισμένη συνεδρίαση του ΔΣ της ΔΕΗ στο οποίο δεν αποκλείεται να εξεταστεί και το συγκεκριμένο θέμα.

Μέχρι τις πρωινές εξελίξεις το ερώτημα ήταν αν θα έδιναν στον Καλογρίτσα έργο 70 εκ ευρώ για να ενισχύσουν την ρευστότητά του προκειμένου να είναι συνεπής ως υπερθεματιστής. Τώρα το ερώτημα είναι αν το ακυρώσουν τον διαγωνισμό προκειμένου να του επιτρέψουν να μπει ξανά στο παιχνίδι με τους Κινέζους συμμάχους του. Για να του χρυσώσουν έτσι το χάπι, καθώς στην οικογένεια Καλογρίτσα υπάρχει μεγάλη απογοήτευση για την περιπέτεια στην οποία ενεπλάκησαν.

Οι πρωταγωνιστές...

Είναι δυνατόν εταιρεία να απορρίπτεται στη φάση της τεχνικής αξιολόγησης, να χάνει την προσφυγή κι όμως να είναι αυτή που συζητά με τη διοίκηση της ΔΕΗ, λύση πέρα από τον διαγωνισμό στον οποίο παραμένουν καλόπιστα της και αναμένουν το άνοιγμα των οικονομικών προσφορών, οι εταιρείες που προκρίθηκαν στο στάδιο του τεχνικού ελέγχου;

Η απάντηση, είναι... ναι!

Είναι δυνατόν η ΔΕΗ να κρατά στην αναμονή τις μεγαλύτερες κατασκευαστικές εταιρείες της χώρας και να συζητά με Κινέζους για το ίδιο αντικείμενο;

Η απάντηση είναι... ναι!

Εφόσον βέβαια οι Κινέζοι έχουν συνεργασίες στην Ελλάδα, όπως με την ΤΟΞΟΤΗΣ ΑΕ του κ. Καλογρίτσα ή την Microdata του πρώην προέδρου της ΓΕΝΟΠ, Νίκου Μπάκουλη.

Τις οποίες και φροντίζουν να τονίζουν στις επικοινωνίες τους με τη διοίκηση της ΔΕΗ:

«... together with TOXOTIS S.A.» γράφει στην επιστολή της η SPIC




«... our staff would be assisted by Microdata SA, well known to you... » αναφέρει, μεταξύ άλλων, στο δικό της letter of intent η SMEC





Όπου Microdata η εταιρεία του πρώην προέδρου της ΓΕΝΟΠ- ΔΕΗ, Νίκου Μπάκουλη.





Την ώρα που οι εταιρείες που συμμετέχουν στον διαγωνισμό υπομένουν τις καθυστερήσεις στην ολοκλήρωση της διαδικασίας, σύμφωνα με πληροφορίες τόσο το ένα «ζευγάρι» όσο και το άλλο έχουν προχωρήσει σε παρουσιάσεις των προτάσεών τους προς τη διοίκηση της ΔΕΗ! Μια πρωτοφανής πρακτική στα εταιρικά και διαγωνιστικά χρονικά του δυτικού κόσμου.

Σε κάθε περίπτωση, η ουσία είναι πως η ΔΕΗ καθυστερεί εξαιρετικά κρίσιμο διαγωνισμό για την μονάδα αποθείωσης του «ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου V». Πρόκειται για έργο που προβλέπεται στο «Μεταβατικό Εθνικό Σχέδιο Μείωσης Εκπομπών» και είναι βαρύνουσας σημασίας, γιατί από αυτό εξαρτάται η συνέχιση της λειτουργίας των Μονάδων του Αγίου Δημητρίου (πέντε εργοστάσια παραγωγής ενέργειας), χωρίς περιορισμό των ωρών λειτουργίας τους ανά έτος

Το ιστορικό της υπόθεσης...

Όλα ξεκίνησαν στις 26 Φεβρουρίου του 2015 με την προκήρυξη του διαγωνισμού, ύψους 70 εκατ. ευρώ, στον οποίον προσήλθαν πέντε εταιρείες: Η σύμπραξη εταιρειων «ΙΝΤΡΑΚΑΤ – ΕΡΓΟΤΕΜ Α.Τ.Ε.Β.Ε.», η ΜΕΤΚΑ Α.Ε., η ΤΕΡΝΑ Α.Ε., η ΤΟΞΟΤΗΣ Α.Ε. και η J&P – ΑΒΑΞ Α.Ε (η ημερομηνία υποβολής προσφορών έληγε τον Οκτώβριο του 2015). Έξι μήνες αργότερα ολοκληρώθηκε η τεχνική αξιολόγηση των προσφορών, στο πλαίσιο της οποίας «αφοπλίστηκε» ο... ΤΟΞΟΤΗΣ της οικογένειας Καλογρίτσα. Μια εταιρεία με βαριά ιστορία, καθώς την ξεκίνησαν ο πατέρας και ο θείος του Αλέξη Τσίπρα.

Σύμφωνα με επιστολή της Επιτροπής Αξιολόγησης Προσφορών προς την ΤΟΞΟΤΗΣ ΑΕ, με ημερομηνία 22 Απριλίου του 2016 «μετά από τον έλεγχο των στοιχείων του Φακέλου Β της Προσφοράς σας και της (α') σχετικής επιστολής σας και λαμβάνοντας επίσης υπόψη την παρουσίαση του υπεργολάβου σας (εταιρεία CPI YUAND ENVIROMENTAL – PROTECTION ENGINEERING CO.,LTD), έκρινε ότι θα πρέπει αυτή να απορριφθεί, λόγω μη ικανοποίησης των απαιτήσεων της Διακήρυξης».



Πρόκειται για πάγιες απαιτήσεις, που η ΔΕΗ συμπεριλαμβάνει σε κάθε διαγωνισμό και έχουν να κάνουν με τα στάνταρτς των εταιρειών και τη συμμόρφωσή τους με τις προδιαγραφές του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου. Επισημαίνεται ότι η ΤΟΞΟΤΗΣ ΑΕ θα μπορούσε να προσβάλει τον σχετικό όρο κατά τη δημοσίευση του διαγωνισμού, αλλά δεν προχώρησε σε κάποια ενέργεια. Αντίθετα, προχώρησε στην υποβολή προσφοράς, αποδεχόμενη τους όρους της προκήρυξης.

Οι υπεύθυνοι της εταιρείας αντέδρασαν μετά την απόρριψή της και κατέθεσαν προδικαστική προσφυγή, η οποία όμως απορρίφθηκε και αυτή από την αρμόδια επιτροπή. Κατόπιν αυτών, ανακοινώθηκε πως οι οικονομικοί φάκελοι θα άνοιγαν στις 25 Ιουλίου του 2016. Η κρίσιμη ημέρα ήρθε, αλλά οι προσφορές δεν άνοιξαν. Δόθηκε νέο ραντεβού για τις 31 Αυγούστου και πάλι, όμως, οι προσφορές δεν είδαν το φως της ημέρας. Νέα αναβολή και ως νέα ημερομηνία ορίστηκε η 29η Σεπτεμβρίου.

Το παρασκήνιο...

Στο μεσοδιάστημα, όμως, συνέβησαν μερικά ενδιαφέροντα γεγονότα. Τα περιγράφει με ακρίβεια ο διευθυντής της Διεύθυνσης Μελετών- Κατασκευών, Φώτης Καραγιάννης, σε ενημερωτικό σημείωμα που συνέταξε κατόπιν αιτήματος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΗ. Ξεκινά από τις απαιτήσεις της περιβαλλοντικής νομοθεσίας, συνεχίζει με την ανάγκη περιβαλλοντικής προσαρμογής των μονάδων του ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου και εξηγεί τα του διαγωνισμού επισημαίνοντας πως «εάν συνεχισθεί η διαδικασία με το άνοιγμα των οικονομικών προσφορών και υπάρξει μειοδότης με ανταγωνιστικό τίμημα, είναι δυνατή η υπογραφή της Σύμβασης έως τον Δεκέμβριο του 2016» ώστε να προλάβει η ΔΕΗ τα χρονοδιαγράμματα που τις έχουν τεθεί.... ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ


ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.