Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

6.000 ΝΕΑ ΤΖΑΜΙΑ ΕΧΕΙ ΦΤΑΙΞΕΙ Η ΒΡΩΜΑ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΣΤΑ ΚΕΤΕΧΟΜΕΝΑ ΕΔΑΦΗ ΜΑΣ ΜΟΝΟ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 10 ΧΡΟΝΙΑ...!!

Σεπτέμβριος 18, 2016. Η Διεύθυνση Θρησκευμάτων της Τουρκίας, γνωστή ως Diyanet, ανέφερε ότι έχουν χτισθεί 8.985 νέα τζαμιά κατά τη διάρ...


Σεπτέμβριος 18, 2016.

Η Διεύθυνση Θρησκευμάτων της Τουρκίας, γνωστή ως Diyanet, ανέφερε ότι έχουν χτισθεί 8.985 νέα τζαμιά κατά τη διάρκεια των τελευταίων δέκα ετών, όπου μόνο στην επαρχία του Ικονίου στην Κεντρική Ανατολία χτίσθηκαν 3.134.

Η επαρχία της Σαμψούντας έλαβε τη δεύτερη θέση νέων τζαμιών με 2610, ενώ η επαρχία Κασταμονής του Πόντου πήρε την τρίτη θέση και αυτή με 2.610 τζαμιά, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας ‘Χουριέτ’.

Στην πρωτεύουσα της Τουρκίας, Άγκυρα, κατασκευάστηκαν δύο χιλιάδες τζαμιά από το 2000 έως το 2005.

Ένα από αυτά τα τζαμιά τυχαίνει να βρίσκεται στο προεδρικό μέγαρο του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος δήλωσε τον Ιανουάριο του 2015 ότι το προεδρικό συγκρότημα θα γίνει επισήμως γνωστό ως Κουλιγέ, μια ‘οθωμανική αρχιτεκτονική αντίληψη κτηρίων που περιβάλλουν ένα τζαμί και διαχειρίζονται από το τζαμί’, όπως γράφει σε σχετικό άρθρο του το “Gatestone Institute”.

Το τζαμί του Ερντογάν είναι αρκετά μεγάλο και έχει τη δυνατότητα να φιλοξενήσει 3.000 πιστούς.
Κατά την τελετή έναρξης του, το 2015, ο Τούρκος πρόεδρος δήλωσε: «Όπου υπάρχει ένας θόλος, ένα μιναρές, γνωρίζουμε ότι είναι η πατρίδα των μουσουλμάνων».

--
The Hellenic Information Team

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.