Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΦΟΒΕΡΗ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΕΤΑΞΑ...!!! ΟΤΑΝ ΤΟΝ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΣΕ Η ΕΣΗΕΑ... ΚΑΙ Η ΔΙΑΦΟΡΑ ΤΩΝ ΕΘΝΙΚΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΩΝ ΜΠΟΛΣΕΒΙΚΩΝ...!!!

Μια εκπληκτική είδηση ξετρύπωσε στην Στήλη «80 χρόνια πρίν» της «Καθημερινής» του περασμένου Σαββάτου ο βετεράνος δημοσιογράφος Μιχάλης ...

Αποτέλεσμα εικόνας για ΜΕΤΑΞΑΣ

Μια εκπληκτική είδηση ξετρύπωσε στην Στήλη «80 χρόνια πρίν» της «Καθημερινής» του περασμένου Σαββάτου ο βετεράνος δημοσιογράφος Μιχάλης Κατσίγερας: 16 ημέρες μετά την επιβολή της 4ης Αυγούστου, η ΕΣΗΕΑ έσπευσε να στείλει θερμό ευχαριστήριο τηλεγράφημα στον Δικτάτορα Ιωάννη Μεταξά γιατί επέλυσε τάχιστα όλα τα χρόνια προβλήματα των δημοσιογράφων και καθιέρωσε την Κυριακή Αργία στον Τύπο!.. Μεταφέρουμε επί λέξει το τηλεγράφημα της ΕΣΗΕΑ όπως δημοσιεύτηκε στην «Καθημερινή» της 20ής Αυγούστου 1936:

«Αξιότιμε Κύριε Πρόεδρε, Το Δ.Σ. της Ενώσεως Συντακτών Αθηνών [...] έχει την τιμήν να εκφράση προς Υμάς [...] την ευγνωμοσύνην των συναδέλφων διά την ταχίστην επίλυσιν των κεφαλαιωδών επαγγελματικών ζητημάτων του δημοσιογραφικού κόσμου, ιδιαίτατα δε διά την καθιέρωσιν της Κυριακής αργίας, [...]. Ο Πρόεδρος Ν. Ζαρίφης, ο Γενικός Γραμματεύς Γ. Γιανναράκος.»

Θυμίζουμε ότι δεκάδες ανάλογα ευχαριστήρια τηλεγραφήματα (τα έχει δημοσιεύσει στο παρελθόν ο «Στόχος» και άλλα ΜΜΕ) για την επίλυση των χρονίων δημοσιογραφικών προβλημάτων έχει στείλει η ΕΣΗΕΑ και προς τον Γεώργιο Παπαδόπουλο και τους άλλους Απριλιανούς, με πρώτο και καλύτερο τον Στυλιανό Παττακό, ο οποίος σοφίστηκε το περίφημο «Αγγελιόσημο» (στην θέση του καταργηθέντος «Λαχείου Συντακτών»), χάρις στο οποίο έζησαν πλουσιοπάροχα επί 45 χρόνια όλα τα Δημοσιογραφικά Ταμεία!..

ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ, ο «Στόχος» καλεί τον Κώστα Πλεύρη και τον κλινήρη Σπύρο Ζουρνατζή να δημοσιοποιήσουν (επιτέλους!..) τα ονόματα των επιφανών δημοσιογράφων που επί 21ης Απριλίου «τα έπαιρναν χοντρά» από τα Μυστικά Κονδύλια της Χούντας. Ειλικρινά απορούμε που δεν το έχουν κάνει ακόμα, ιδίως ο Κώστας Πλεύρης που κάθε τόσο λέει από την εκπομπή του στο «Κόντρα» ότι αυτός ο ίδιος πλήρωνε τους δημοσιογράφους από τα  Κονδύλια της 21ης Απριλίου, ως επικεφαλής του Γραφείου του αείμνηστου Γιάννη Λαδά…

Έφτιαξε υπνωτήρια για Έλληνες αστέγους

Μια μέρα πρίν από το ευχαριστήριο τηλεγράφημα της ΕΣΗΕΑ προς τον μπαρμπα-Γιάννη, στην «Καθημερινή» της 19ης Αυγούστου 1936 δημοσιεύτηκε η παρακάτω είδηση: «ΥΠΝΩΤΗΡΙΑ ΑΣΤΕΓΩΝ: Ο υπουργός Κρατικής Αντιλήψεως κ. Κορυζής ανακοίνωσεν ότι θα ιδρυθούν εις Αθήνας και Πειραιά μόνιμα υπνωτήρια, εις τα οποία θα κοιμώνται δωρεάν πάντες οι στερούμενοι οπωσδήποτε στέγης άποροι εργατικοί. Η εντός αυτών παραμονή κατά το διάστημα της ημέρας θα απαγορεύεται»!..

ΤΟ ΠΙΑΣΑΤΕ; Ένα από τα πρώτα μέτρα που πήρε ο Μεταξάς μόλις επέβαλε την Δικτατορία της 4ης Αυγούστου ήταν να φτιάξει υπνωτήρια στην Αθήνα και στον Πειραιά για να κοιμούνται οι άποροι Έλληνες εργάτες!.. 80 αργότερα, η ανθελληνική κυβέρνηση των μπολσεβίκων φτιάχνει υπνωτήρια για να στεγάσει τους αλλοδαπούς εισβολείς, ενώ υπάρχουν χιλιάδες Έλληνες άστεγοι που τις νύχτες κοιμούνται στους δρόμους… ΙΔΟΥ η διαφορά της Πατριωτικής Δικτατορίας από την Κοινοβουλευτική Δημοκρατία των Μπολσεβίκων…

Από την στήλη "Κοινός Νούς" - Εφημερίδα "Στόχος"

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.