Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

«Η ΦΩΤΙΑ ΠΛΗΣΙΑΖΕΙ. ΦΟΒΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ TΑ ΣΠΙΤΙΑ ΜΑΣ!» ΔΡΑΜΑΤΙΚΕΣ ΟΙ ΣΤΙΓΜΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΛΙΜΝΗΣ ΕΥΒΟΙΑΣ!!

«Παλεύουμε μαζί με τους πυροσβέστες, αλλά δυστυχώς οι άνεμοι είναι τόσο δυνατοί, που δεν μπορούμε να ελέγξουμε τη φωτιά», δηλώνουν με α...


«Παλεύουμε μαζί με τους πυροσβέστες, αλλά δυστυχώς οι άνεμοι είναι τόσο δυνατοί, που δεν μπορούμε να ελέγξουμε τη φωτιά», δηλώνουν με αγωνία στο protothema.gr

Δραματικές στιγμές ζουν οι κάτοικοι στην λίμνη Εύβοιας βλέποντας το πύρινο μέτωπο των 15 χιλιομέτρων να πλησιάζει σε σπίτια. Η ατμόσφαιρα που έχει δημιουργήσει η στάχτη σε συνδυασμό με τον πυκνό καπνό είναι αποπνικτική ενώ πολλοί κάτοικοι έχουν αρχίσει να εγκαταλείπουν τα σπίτια τους. Όπως λένε στο protothema.gr:

«Η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη. Δεν μπορούμε να αναπνεύσουμε από τους καπνούς. Η φωτιά είναι πολύ κοντά και φοβόμαστε για τα σπίτια μας. Παλεύουμε μαζί με τους πυροσβέστες, αλλά δυστυχώς οι άνεμοι είναι τόσο δυνατοί, που δεν μπορούμε να ελέγξουμε τη φωτιά».

Αυτή τη στιγμή στο σημείο επιχειρούν τμήματα του πεζοπόρου και εναέρια αλλά οι ισχυροί άνεμοι που αλλάζουν διευθύνσεις εμποδίζουν το έργο της κατάσβεσης. Πολλοί κάτοικοι πάντως που βλέπουν τη φωτιά να πλησιάζει στα σπίτια τους δεν εγκαταλείπουν και παραμένουν όπως λένε στο protothema.gr «είμαστε με ένα λάστιχο στο χέρι και ρίχνουμε συνεχώς νερό. Φοβόμαστε αλλά δεν εγκαταλείπουμε ελπίζουμε να κοπάσουν οι άνεμοι».

Ένας άλλος κάτοικος που μίλησε στο protothema.gr, είπε πως «η φωτιά έχει φτάσει στο γήπεδο και στο γυμνάσιο. Δεν μας έχουν ενημερώσει ακόμη για εκκένωση, αλλά περιμένουμε.

Η ιδιοκτήτρια του καφενείου της περιοχής δήλωσε στο protothema.gr ότι «εδώ καιγόμαστε. Έχει φτάσει η φωτιά στο γυμνάσιο, στο ένα χιλιόμετρο απόσταση. Πετούν συνεχώς ελικόπτερα από πάνω μας και ρίχνουν νερό».

Η επίσημη ενημέρωση από την Πυροσβεστική


Το γραφείο Τύπου της Πυροσβεστικής εξέδωσε επίσημο δελτίο ενημέρωσης, αναφέροντας:
Σε εξέλιξη συνεχίζει να βρίσκεται η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε χθες, 30/07/2016, στις 12:00, σε δασική έκταση στη Φαράκλα Ευβοίας. Η πυρκαγιά, παρά την άμεση κινητοποίηση των πυροσβεστικών δυνάμεων, έλαβε γρήγορα διαστάσεις λόγω των ισχυρών ανέμων, της πυκνής βλάστησης, της τεράστιας ποσότητας καύσιμης ύλης και του ανάγλυφου της περιοχής εκδήλωσής της. Οι περιοχές στις οποίες η πυρκαγιά αναπτύσσεται ιδιαίτερα έντονα είναι από τη Λίμνη Ευβοίας μέχρι τα Κατούνια και προς βορρά στο σημείο έναρξής της.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις κάνουν ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατό για να περιορίσουν τις επιπτώσεις της μεγάλης πυρκαγιάς. Στην επιχείρηση για την κατάσβεσή της συμμετέχουν: 140 πυροσβέστες με 58 οχήματα, 74 άτομα πεζοπόρο, 30 στρατιώτες, 27 βυτιοφόρα οχήματα (ΟΤΑ και ιδιωτικά) και 7 χωματουργικά μηχανήματα. Τις επίγειες δυνάμεις συνδράμουν από αέρος 9 Α/Φ, 7 Ε/Π.

Οι επίγειες δυνάμεις προοδευτικά αναμένεται να ενισχυθούν με προωθητικά μηχανήματα για τη δημιουργία αντιπυρικών ζωνών, οι οποίες είναι απαραίτητες για την οριοθέτηση της πυρκαγιάς.

Κατά τη διάρκεια του τελευταίου 12ώρου και συγκεκριμένα από 06:00 έως 18:00 εκδηλώθηκαν 27 δασικές πυρκαγιές. Οι περισσότερες από αυτές τέθηκαν άμεσα υπό έλεγχο στο αρχικό στάδιο.

Με την ευκαιρία αυτή, για άλλη μια φορά, απευθύνεται έκκληση στους συμπολίτες μας να είναι ιδιαίτερα προσεχτικοί και να αποφεύγουν οποιαδήποτε δραστηριότητα θα μπορούσε να προκαλέσει την εκδήλωση πυρκαγιάς. Επειδή η πυρκαγιά εξελίσσεται κοντά σε βασικούς οδικούς άξονες, παρακαλούνται οι οδηγοί να δείχνουν κατανόηση και να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις των τροχονόμων.

http://www.protothema.gr/greece/article/599394/katoikoi-tis-limnis-i-fotia-einai-polu-koda-fovomaste-gia-ta-spitia-mas/

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.