Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΞΥΛΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΧΙΟ: ΣΚΟΤΩΜΟΣ ΑΦΓΑΝΩΝ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΣΤΟ HOT SPOI ΤΗΣ ΒΙΑΛ... ΔΥΟ ΟΙ ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ...

Δύο Αφγανοί τραυματίσθηκαν και μεταφέρθηκαν με ελαφρά τραύματα στο νοσοκομείο Χίου, σε καυγά που ξέσπασε το απόγευμα της Τρίτης, 10 Μαΐου...

Δύο Αφγανοί τραυματίσθηκαν και μεταφέρθηκαν με ελαφρά τραύματα στο νοσοκομείο Χίου, σε καυγά που ξέσπασε το απόγευμα της Τρίτης, 10 Μαΐου 2016, στο hot spot της ΒΙΑΛ.

Σύμφωνα με το portal astraparis.gr, οι συμπλοκές μεταξύ των Αφγανών διήρκεσαν περίπου μισή ώρα και ήταν σχετικά περιορισμένης έκτασης. Στην διεύθυνση αστυνομίας Χίου κρατούνται δύο άτομα και εξετάζεται αν είναι οι πρωταίτιοι των επεισοδίων.

Πρέπει να σημειωθεί ότι οι συνθήκες διαμονής στην ΒΙΑΛ έχουν προ πολλού υπερβεί τις στοιχειωδώς αποδεκτές, τόσο λόγω του μεγάλου αριθμού των ανθρώπων που βρίσκονται στον χώρο, όσο και των εν γένει συνθηκών υγιεινής και διαμονής τους και μάλιστα επί μακρόν.

Σύμφωνα με ανεπίσημα στοιχεία στο hot spot της ΒΙΑΛ διαμένουν περί τα 1500 άτομα, όταν η συνολική χωρητικότητα του κέντρου είναι 1100 και μάλιστα – όταν σχεδιάσθηκε και κατασκευάσθηκε – σε συνθήκες ολιγοήμερης (έως τρεις ημέρες) παραμονής.

Τώρα, υπάρχουν στον χώρο της ΒΙΑΛ άνθρωποι που συμπληρώνουν οσονούπω δύο μήνες, αφού μετά τις 20 Μαρτίου 2016 όσοι έρχονται από τις τουρκικές ακτές παραμένουν, θεωρούμενοι κρατούμενοι και έως ότου είτε τους δοθεί άσυλο, είτε επαναπροωθηθούν στην Τουρκία.

SKAI.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.