Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΑΣ!!! ΤΗΣ ΠΟΥΤ@Ν@Σ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ...

ΕΒΑΛΑΝ ΤΗΝ 110 ΠΤΕΡΥΓΑ ΜΑΧΗΣ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ! Σκηνές απείρου κάλλους εκτυλίχθηκαν στη σημερι...


ΕΒΑΛΑΝ ΤΗΝ 110 ΠΤΕΡΥΓΑ ΜΑΧΗΣ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ!

Σκηνές απείρου κάλλους εκτυλίχθηκαν στη σημερινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Λαρισαίων με πρωταγωνιστές κατοίκους από τη Μάνδρα και το Κουτσόχερο, οι οποίοι αντιδρούν έντονα στην προοπτική φιλοξενίας προσφύγων στο στρατόπεδο Ευθυμιόπουλου.
Εκφράσεις όπως «δεν θέλουμε δολοφόνους στην περιοχή μας» και φραστικές αντεγκλήσεις κυριάρχησαν με αποτέλεσμα να χρειαστεί να διακοπεί για λίγο η συνεδρίαση μέχρι να ηρεμήσουν τα πνεύματα. Η ένταση ωστόσο, μεταφέρθηκε στους διαδρόμους του δημαρχείου της Λάρισας με κατοίκους της περιοχής που παρακολουθούσαν τη συνεδρίαση να ανταλλάσσουν αντεγκλήσεις με άτομα που τάσσονταν υπέρ της φιλοξενίας των μεταναστών.

Σε κάποια στιγμή μάλιστα κάποιος από τους κατοίκους κατηγόρησε τον δήμαρχο Λαρισαίων Απ. Καλογιάννη ότι ψεύδεται αναφορικά με το αν γνώριζε πριν αρκετές ημέρες ότι θα χρησιμοποιηθεί τελικά το στρατόπεδο Ευθυμιόπουλου για την φιλοξενία προσφύγων, γεγονός που προκάλεσε την οργισμένη αντίδραση του δημάρχου.
Η συνεδρίαση διακόπηκε για να ηρεμήσουν τα πνεύματα, ενώ από την ενημέρωση που πραγματοποίησε ο δήμαρχος προέκυψε ότι θα φιλοξενηθούν για 10 και πλέον ημέρες 400 πρόσφυγες που έφτασαν αργά το βράδυ στη Λάρισα στο εργοστάσιο της πρώην ΡΟΚΑ. Όπως είπε ο δήμαρχος το 60% των προσφύγων αυτών είναι παιδιά.


Την σίτιση τους θα αναλάβει η 110 Πτέρυγα Μάχης, προσωπικό της οποίας μάλιστα (20 άτομα) συνέδραμε σήμερα το μεσημέρι στο στήσιμο των σκηνών στο εργοστάσιο, αφού οι εθελοντές και το προσωπικό του δήμου παρουσίασαν σημάδια έντονης κόπωσης.
Την φύλαξη της περιοχής θα αναλάβει ιδιωτική σεκιούριτι, ενώ όπως είπε ο κ. Καλογιάννης μόλις θα γίνουν οι διαδικασίες μετεγκατάστασης στο στρατόπεδο Ευθυμιόπουλου, την φύλαξη της περιοχής θα αναλάβει ο Στρατός.
Προβληματισμός κυριάρχησε πάντως για το πόσοι πρόσφυγες θα φιλοξενηθούν τελικά στην περιοχή του στρατοπέδου, αφού η έκταση δίνει τη δυνατότητα για να αυξηθεί θεαματικά ο αριθμός, γεγονός που κατέδειξαν και εκπρόσωποι της αντιπολίτευσης στο δημοτικό συμβούλιο.
Ο δήμαρχος Λαρισαίων πάντως από την πλευρά του μετά την προσωρινή διακοπή της συνεδρίασης, αφού έκανε μια γενική αναφορά για τα πως οδηγηθήκαμε στις προσφυγικές ροές, υπογράμμισε ότι τα ξενοφοβικά κηρύγματα δεν αγγίζουν κανέναν Λαρισαίο και είναι ελάχιστοι αυτοί που εκφράζουν ρατσιστικές απόψεις.

ert.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.