Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΑΝΟΙΓΕΙ Η ΓΥΑΡΟΣ!!! ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΡΙΑ ΖΩΗ ΑΛΛΑ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΕΙ... ΘΑ ΑΝΟΙΞΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΛΟΙΠΟ ΖΩΙΚΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ!!!

Η Γυάρος αποτελεί πλέον το πρώτο θαλάσσιο Καταφύγιο Άγριας Ζωής (ΚΑΖ) στην Ελλάδα, με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκη...

Η Γυάρος αποτελεί πλέον το πρώτο θαλάσσιο Καταφύγιο Άγριας Ζωής (ΚΑΖ) στην Ελλάδα, με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου.

Η Γυάρος είναι μια μοναδική σε αξία περιοχή της Ελλάδας, καθώς αποτελεί «καταφύγιο» για το 14% του παγκόσμιου πληθυσμού της μεσογειακής φώκιας. Επίσης, είναι μια από τις σημαντικότερες στην Ελλάδα αποικίες ενός μοναδικού θαλασσοπουλιού, του Μύχου και ενός μοναδικού βυθού, το 50% του οποίου καλύπτεται από λιβάδια Ποσειδωνίας και τραγάνες.

Πρόκειται για μία ιδιαίτερα σημαντική εξέλιξη στο πλαίσιο του προγράμματος ΚΥΚΛΑΔΕΣ LIFE, το οποίο συντονίζει το WWF Ελλάς.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα έχει στόχο τη δημιουργία μιας πρότυπης θαλάσσιας προστατευόμενης περιοχής γύρω από την περιοχή Natura της Γυάρου που στοχεύει στην ανάδειξη της περιβαλλοντικής αξίας της περιοχής, στηρίζοντας τη βιώσιμη αλιεία και τις τοπικές οικονομίες των νησιών Σύρου και Άνδρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.