Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΤΟΥΡΚΟΙ ΠΙΛΟΤΟΙ ΤΗΣ ΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ: ΑΙΣΘΗΜΑ ΤΗΣ ΤΙΜΗΣ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΜΕ ΕΚΕΙΝΟ ΤΟΥ ΙΣΛΑΜΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ (;)

βαλεντίν Βασιλέσκου* Ένα ρωσικό αεροπλάνο Su-24 καταρρίφθηκε σε συριακό έδαφος ένα χιλιόμετρο από τα σύνορα από ένα τουρκικό αεροσ...



βαλεντίν Βασιλέσκου*

Ένα ρωσικό αεροπλάνο Su-24 καταρρίφθηκε σε συριακό έδαφος ένα χιλιόμετρο από τα σύνορα από ένα τουρκικό αεροσκάφος F-16 C, με έναν πύραυλο αέρος-αέρος AIM-120 AMRAAM, που έχει ακτίνα δράσης πέρα ​​από το οπτικό πεδίο (70-105 km). Η επίθεση κατά του αεροπλάνου Su-24 συνέβη μετά από μια αποστολή βομβαρδισμού στόχων στο έδαφος του κυβερνείου της Λατάκειας στη Συρία, κατά την επιστροφή του στην αεροπορική βάση του Hmeimim. Στην περίπτωση αυτή, παραβιάστηκαν σοβαρά το δίκαιο και οι διεθνείς συμβάσεις για το διεθνές εναέριο χώρο, τα οποία έχει επικυρώσει η Τουρκία.



Μία από τις περιπτώσεις όπου θεωρείται ότι ένα αεροπλάνο χρησιμοποίησε, χωρίς άδεια, τον εναέριο χώρο ενός κράτους που έχει υπογράψει τη Σύμβαση του Σικάγου, είναι η είσοδος στον εναέριο χώρο του κράτους αυτού, χωρίς να έχει χορηγηθεί η έγκριση που δίνεται από κατάλληλους φορείς (αρχή της πολιτικής αεροπορίας για τα πολιτικά αεροσκάφη, το Υπουργείο Άμυνας για τα πολεμικά αεροσκάφη). Στην περίπτωση αυτή, οι οθόνες στο έδαφος καθορίζουν τη θέση του αεροπλάνου, προσπαθώντας να το ταυτοποίησουν και να δημιουργήσουν ραδιοζεύξεις για να μεταδώσουν τις πληροφορίες προς το πλήρωμα του αεροσκάφους.

Εάν είναι αδύνατο να γίνει η σύνδεση μέσω ασυρμάτου με το αεροπλάνο και εκείνο συνεχίζει να χρησιμοποιεί τον μη εξουσιοδοτημένο εναέριο χώρο ενός κράτους ή αν το πλήρωμα δεν ακολουθεί τις κατευθυντήριες γραμμές που έλαβε από τις υπηρεσίες της εναέριας κυκλοφορίας , τότε ακολουθεί η αναχαίτιση με πολεμικά αεροσκάφη. Ο σκοπός της αναχαίτιση είναι η οπτική αναγνώριση του αεροσκάφους που χρησιμοποίει τον εναέριο χώρο χωρίς άδεια, για να το κατευθύνει και να το συνοδεύσει εκτός του εναέριου χώρου του εν λόγω κράτους.

http://infognomonpolitics.blogspot.gr/2015/11/blog-post_715.html

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.