Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΟΝΟ Ο ΣΤΡΑΤΟΣ...!! ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΟΘΕΩΤΙΚΗ ΥΠΟΔΟΧΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΤΗΣ ΛΗΜΝΟΥ ΣΤΙΣ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ...~~

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος και κάτω από σχετικά καλές καιρικές συνθήκες γύρω στις 11:30 το πρωί ξεκίνησε η καθιερωμένη παρέλαση ...


Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος και κάτω από σχετικά καλές καιρικές συνθήκες γύρω στις 11:30 το πρωί ξεκίνησε η καθιερωμένη παρέλαση την οποία παρακολούθησε πλήθος κόσμου όλων των ηλικιών.

IMG_6050

Η παρέλαση διεξάγεται μόλις μερικές εκατοντάδες μέτρα από την αποβάθρα όπου ο Ναύαρχος Παύλος Κουντουριώτης, απαίτησε από τον τούρκικο κατακτητή την άμεση παράδοση και απελευθέρωση του νησιού το 1912.IMG_6045IMG_6046IMG_6048
Παρά την άμεση και άνευ όρων παράδοση του νησιού στον ελληνικό στρατό, ουδέποτε η Λήμνος δεν έπαψε να αποτελεί το μήλο της Έριδος στις επεκτατικές επιβουλές του Tούρκου κατακτητή.
Η τεράστιας σημασίας γεωστρατηγική θέση του νησιού, χρειαζόταν και χρειάζεται  την διαχρονική προάσπιση της με την μόνιμη παρουσία και συνεχής εγρήγορση, τόσο του στρατού ξηράς όσο της αεροπορίας και του ναυτικού.
Για άλλη μια φορά, σήμερα οι κάτοικοι της Λήμνου ένιωσαν την απαράμιλλη ασφάλεια που τους προσφέρει το στράτευμα, παρακολουθώντας την παρέλαση τμημάτων του και χειροκροτώντας στο πέρασμα του το υψηλό φρόνιμα και την άριστη εκπαίδευση τους.
IMG_6043
Τις σημερινές εορταστικές εκδηλώσεις τίμησαν με την παρουσία οι Άρχοντες της τοπικής πολιτικής ηγεσίας υπό την παρουσία της Περιφερειάρχη Β. Αιγαίου Χριστιάνα Καλογήρου!IMG_6040
Το Παρόν “έδωσαν  και οι Διοικητές των Μονάδων των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας αλλά και εκπρόσωποι της εκκλησίας. Παρόντες και τιμώμενα πρόσωπα, ο Δήμαρχος Λύσης Κύπρου κ. Συμεών Παστός και η Δήμαρχος Αγίου Ευστρατίου Μαρία Κακαλή.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.