Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ KI ΑΛΛΗ ΕΠΙΛΟΓΗ ΒΛΕΠΟΝΤΑΣ... ΤΟΝ ΝΙΝΤΖΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΟΥΣ! ΝΑ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ ΣΚΟΤΩΣΑΝ ΕΝ ΨΥΧΡΩ, ΤΗΝ ΦΑΝΑΤΙΚΗ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΑ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑ ΜΕ ΤΗΝ «ΕΝΟΧΗ» ΜΠΟΥΡΓΚΑ...

Η εικόνα που έχει ταξιδέψει μέσω Διαδικτύου «αφηγείται» την τραγική κατάληξη της 18χρονης Χαντίλ αλ-Χασλαμούν, η οποία έχασε τη ζωή τ...



Η εικόνα που έχει ταξιδέψει μέσω Διαδικτύου «αφηγείται» την τραγική κατάληξη της 18χρονης Χαντίλ αλ-Χασλαμούν, η οποία έχασε τη ζωή της από τα πυρά του στρατιώτη στην Χεβρώνα.



Οι πληροφορίες αρχικά ήθελαν την γυναίκα να έχει προσπαθήσει να μαχαιρώσει έναν από τους στρατιώτες, αλλά στην πορεία νέα στοιχεία έδωσαν διαφορετική τροπή στην υπόθεση υποδηλώνοντας ότι πρόκειται για εν ψυχρώ δολοφονία.

Όπως αναφέρει ο διεθνής Τύπος, εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού ισχυρίστηκε ότι η γυναίκα επιχείρησε να μαχαιρώσει έναν στρατιώτη, ο οποίος απάντησε με πυρά.



Ωστόσο, σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu, που επικαλείται δηλώσεις εκπροσώπου παλαιστινιακής οργάνωσης «οι στρατιώτες της ζήτησαν να αφαιρέσει τη μαντίλα της αλλά εκείνη αρνήθηκε. Όταν προσπάθησε να απομακρυνθεί από το σημείο ελέγχου εκείνοι την πυροβόλησαν». Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο τις πληροφορίες αυτές μετέφεραν αυτόπτες μάρτυρες που είναι μέλη της οργάνωσης.



Από την άλλη, ένας ακόμα αυτόπτης μάρτυρας της ίδιας οργάνωσης υποστήριξε ότι η γυναίκα προσπάθησε να ανοίξει την τσάντα που κρατούσε.

«Όταν άνοιγε την τσάντα της, εκείνος άρχισε να φωνάζει: “Σταμάτα, σταμάτα, σταμάτα! Μείνε ακίνητη”. Εκείνη προσπαθούσε να του δείξει τι περιείχε η τσάντα της, αλλά ο στρατιώτης την πυροβόλησε μία φορά και μετά την πυροβόλησε κι άλλη μία φορά», δήλωσε ο αυτόπτης στους New York Times.

Η νεαρή φοιτήτρια που μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της περιοχής κατέληξε στα τραύματά της.
Στο μεταξύ, ένας από τους στρατιώτες τραυματίστηκε ελαφρά, σύμφωνα με εκπρόσωπο των Δυνάμεων Ασφαλείας του Ισραήλ.

Την ίδια ώρα, βίντεο που έχουν κυκλοφορήσει, η γνησιότητα των οποίων δεν έχει ακόμα ταυτοποιηθεί, δείχνουν τη φοιτήτρια να βρίσκεται στο έδαφος, ενώ σε δεύτερο βίντεο που δημοσίευσε το πρακτορείο Shehab, καταγράφονται τρεις στρατιώτες να ελέγχουν τον σφυγμό της γυναίκας.



Παράλληλα, φωτογραφίες αποτυπώνουν το θείο της 18χρονης να την αγκαλιάζει ενώ βρίσκεται στο νοσοκομείο και νεότερες μεταφέρουν το θρήνο του άνδρα που αποχαιρετά την Χαντίλ.

Η Εθνική Παλαιστινιακή Αρχή κάλεσε τις διεθνείς αρχές να διεξάγουν μεμονωμένη ερεύνα για την υπόθεση της 18χρονης υποστηρίζοντας πως «οι φωτογραφίες του κοριτσιού δείχνουν ξεκάθαρα ότι η ζωή του στρατιώτη, ο οποίος την πυροβόλησε μόνο επειδή στάθηκε μπροστά του, δεν βρισκόταν σε κίνδυνο».



Όλα αυτά τη στιγμή που ένα ακόμα ανάλογο περιστατικό σημειώθηκε την περασμένη Δευτέρα, όταν ο ισραηλινός στρατός υποστήριξε ότι ένας Παλαιστίνιος σκοτώθηκε καθώς τα εκρηκτικά που σκόπευε να εκτοξεύσει πυροδοτήθηκαν πρόωρα. Ωστόσο, το πρακτορείο Ma'an επικαλούμενο δηλώσεις αξιωματούχων, ανέφερε πως ο 21χρονος άνδρας έχασε τη ζωή του από πυρά Ισραηλινών στρατιωτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.