Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΜΑΡΤΥΡΙΑ-ΧΑΛΕΠΙ:TA 2.000.000 ΚΟΣΜΟΥ, EINAI ΣΤΟ ΤΜΗΜΑ ΠΟΥ ΕΛΕΓΧΕΙ ΤΟ ΣΥΡΙΑΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΟΙ 300.000 ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΗΣ ΑΛ ΝΟΥΣΡΑ

O Nabil Antaki, κοσμικός μέλος της κοινότητας Αδερφοί Maristes στο Χαλέπι αναφέρει εκ νέου το τέλος της διαμάχης ως την μόνη δυνατότητα...



O Nabil Antaki, κοσμικός μέλος της κοινότητας Αδερφοί Maristes στο Χαλέπι αναφέρει εκ νέου το τέλος της διαμάχης ως την μόνη δυνατότητα για να μην ακυρωθεί η δισχιλιετής παρουσία των χριστιανών στη Συρία. Απέστειλε κείμενο του στο ειδησεογραφικό Fides. Απηχώντας την γνώμη και των υπολοίπων μελών της κοινότητάς του καλεί άμεσα τον πάπα François, και τον καλεί να κάνει χρήση του κύρους του και να ασκήσει πιέσεις στις διάφορες κυβερνήσεις για να σταματήσουν να εξοπλίζουν και να χρηματοδοτούν τις ένοπλες ομάδες και να πολεμήσουν αποτελεσματικά την Daesh αλλά και να μπλοκάρουν το πέρασμα των τρομοκρατών δια μέσου των βορείων συνόρων της χώρας.

Σύμφωνα με τον Nabil Antaki, μια πολιτική λύση δια της διαπραγμάτευσης δεν μπορεί να αποδώσει τα αναμενόμενα παρά αν και μόνο όταν οι ομάδες των « ανταρτών » μη τζιχαντιστών αναγνωρίσουν ως συζητητή την κυβέρνηση της Συρίας γιατί δεν είναι δυνατόν να διαπραγματευθούν με κάποιον του οποίου απαιτούν την εξολόθρευση.

Αναφορικά με την κατάσταση που επικρατεί στην μαρτυρική βιομηχανική πρωτεύουσα της Συρίας το μαρτυρικό Χαλέπι ο Nabil Antaki εξηγεί ότι το Χαλέπι « είναι χωρισμένο σε δύο μέρη: το ανατολικό τμήμα της πόλης με τους 300.000 κατοίκους βρίσκεται στα χέρια των ένοπλων οργανώσεων και το δυτικό με τους 2.000.000 κατοίκους βρίσκεται υπό τον έλεγχο του Συριακού Κράτους.

Σε αυτό εμείς ζούμε και εργαζόμαστε.Δεν ξέρουμε τι συμβαίνει στο άλλο τμήμα της πόλης» αναφέρει ο Nabil Antaki, προσθέτοντας ότι «βομαβρδιζόμαστε καθημερινά από τους αντάρτες και πολυάριθμα νοσοκομεία της ζώνης αυτής της πόλης μας καταστράφηκαν ,κάηκαν ή υπέστησαν σοβαρές ζημιές από την δράση τους».Ο Nabil Antaki ασκεί έντονη κριτική στην πρόταση που προσβλέπει να κάνει το Χαλέπι «μια πόλη ανοιχτή» αφού κάτι τέτοιο έχει ξεπεραστεί από τα ίδια τα γεγονότα.Απορρίπτει κάθε σενάριο εφαρμογής ζώνης απαγόρευσης πτήσεων και διάθεση δυνάμεων επέμβασης στο Βορρά της Συρίας .Σύμφωνα με αυτόν αυτά τα μέτρα θα « ευνοούσαν τις ένοπλες οργανώσεις και θα έθεταν σε κίνδυνο την πόλη και τους κατοίκους της προς ευχαρίστηση της Daesh και της d’al-Nusra ».

« Από το 2011 κι έπειτα αναφέρει ο Nabil Antaki οι σύριοι κατάλαβαν ότι αυτό που συμβαίνει δεν είναι μια επανάσταση για να επιφέρει περισσότερη δημοκρατία στη Συρία περισσότερο σεβασμό των θεμελιωδών διακιωμάτων και λιγότερη διαφθορά. Οι Σύριοι γνωρίζουν ότι η «αραβική άνοιξη » ήταν το νέο όνομα του « δομικού χάους» της Condoleezza Rice και της « νέας Μέσης Ανατολής» της διοίκησης Bush και ότι η «άνοιξη » στη Συρία θα κατέληγε στο χάος και στην καταστροφή της χώρας είτε σ΄ένα Ισλαμικό Κράτος.Δυστυχώς και οι δύο αυτές εναλλακτικές υπάρχει κίνδυνος να επαληθευθεί».(Agence Fides 28/05/2015 mondialisation.)

YΓ.οι φωτογραφίες είναι από επίθεση την νύχτα της 29ης Μαίου σε αστική ζώνη στο Χαλέπι από οβίδες ισλαμιστών και των συμμάχων τους στην περιοχή aziziyah / souleimaniyeh κοντά στο νοσοκομείο salloum.Κατά καλή συγκυρία υπήρξαν μόνο υλικές απώλειες.

dimpenews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.