Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΡΕ ΘΑ ΤΡΕΛΑΘΟΥΜΕ!!! ΚΑΛΕΣΑΝ ΤΟΝ ΤΖΕΦΡΥ ΣΤΟ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΤΑ... ΦΩΤΑ ΤΟΥ ΣΤΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ!!!

Ο Γιώργος Παπανδρέου βρέθηκε στις 22 Μαΐου στο Μεταπτυχιακό Τμήμα "Επικοινωνία και ΜΜΕ" του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστ...

Ο Γιώργος Παπανδρέου βρέθηκε στις 22 Μαΐου στο Μεταπτυχιακό Τμήμα "Επικοινωνία και ΜΜΕ" του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, κατόπιν πρόσκλησης που δέχθηκε.
Όπως αναφέρει επίσημη ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του:
"Ο πρόεδρος του ΚΙΔΗΣΟ συμμετείχε στο μάθημα Κοινωνική Έρευνα και Δημοσιογραφία, όπου είχε την ευκαιρία να μοιραστεί με τους φοιτητές τις γνώσεις και τις εμπειρίες του από τις εφαρμογές της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης κατά τη διετία 2009-2011 που άλλαξαν τη Δημόσια Διοίκηση: ηλεκτρονική συνταγογράφηση, ηλεκτρονική αυτοαπογραφή των δημοσίων υπαλλήλων, απογραφή των δημοσίων οργανισμών, ηλεκτρονικές δημόσιες συμβάσεις κ.λπ.
Ιδιαίτερη, αναλυτική αναφορά, έκανε ο Γιώργος Παπανδρέου, στις αλλαγές που έφερε η εφαρμογή της Διαύγειας στη δημόσια διοίκηση ως προς τη λογοδοσία, τα εργαλεία που έδωσε στον πολίτη, την προώθηση της διαφάνειας και την καταπολέμηση της διαφθοράς.
Στη συνέχεια, ακολούθησε διάλογος. Ο Πρόεδρος του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ αντάλλαξε απόψεις με τους φοιτητές και απάντησε σε σειρά ερωτημάτων τους".
Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, ο κ. Παπανδρέου ισχυρίστηκε ότι οι αλλαγές στη "Διαύγεια" από τη σημερινή κυβέρνηση είναι λανθασμένες.
Παράλληλα, αναφέρθηκε στη διαφθορά της δημόσιας διοίκησης και στο πελατειακό κράτος, το οποίο -όπως τόνισε- χρησιμοποιήθηκε "για να κρατάει τον πολίτη με σκυμμένο το κεφάλι". Δεν εξήγησε βέβαια το πώς το πελατειακό κράτος διαιωνίστηκε επί ημερών διακυβέρνησης ΠΑΣΟΚ από τη μεταπολίτευση και μετά.
Ο πρώην πρωθυπουργός χαρακτήρισε αντικειμενικές, αλλά όχι αναγκαστικά αξιοκρατικές, τις πανελλήνιες εξετάσεις των μαθητών, καθώς και το σύστημα του ΑΣΕΠ.
Σε ερώτηση μεταπτυχιακών φοιτητών για την αντίφαση μνημονίου - διαύγειας την περίοδο διακυβέρνησής του, παραδέχθηκε ότι ένιωθε από τον κόσμο το αίσθημα ότι "χάνουμε τη δημοκρατία μας" και ζήτησε δημοψήφισμα ακριβώς για αυτόν τον λόγο, για να αισθανθεί, δηλαδή, ο κόσμος ότι αυτός αποφασίζει.
Μιλώντας στην εκπομπή του Star, "Live U", η καθηγήτρια Κοινωνιολογίας του ΕΚΠΑ, Ρόη Παπαναγιωτοπούλου εξήγησε, πως υπήρξε κοινή απόφαση για την πρόσκληση του πρώην πρωθυπουργού και "έγινε εξαιρετικά ευνοϊκά αποδεκτός για τον απλό λόγο, ότι ήξερε το θέμα του και μπορούσε να μιλήσει για αυτό με πολύ μεγάλη λεπτομέρεια και εμβάθυνση".
Σύμφωνα με την κα Παπαναγιωτοπούλου, η συζήτηση με τον κ. Παπανδρέου διήρκησε σχεδόν δύο ώρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.