Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΟ "ΦΕΣΤΙΒΑΛ" ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΚΑΝΑΒΗΣ ΕΝΩ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ ΑΝ ΓΙΝΕΙ Η ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΜΑΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΑΦΟΥ ΜΟΝΟ Η ΕΓΧΩΡΕΙΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΥΠΟΛΟΓΙΖΕΤΑΙ ΣΤΟΥΣ... 48 ΤΟΝΟΥΣ...!!

Στον απόηχο της εντυπωσιακής 1ης Γιορτής της Κάνναβης που πραγματοποιήθηκε στο Σύνταγμα στις 9 Μαΐου, προετοιμάζεται και διεθνές συνέδρ...


Στον απόηχο της εντυπωσιακής 1ης Γιορτής της Κάνναβης που πραγματοποιήθηκε στο Σύνταγμα στις 9 Μαΐου, προετοιμάζεται και διεθνές συνέδριο για το θέμα αυτό υπό την αιγίδα του κυβερνώντος κόμματος. Από την πλευρά τους οι Ελληνες ακτιβιστές της κάνναβης επιμένουν ότι η νομιμοποίηση του φυτού, εκτός των άλλων, θα έχει και ευεργετικές συνέπειες στην εθνική οικονομία, ενισχύοντας σημαντικά τα κρατικά ταμεία.

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς τους, η εγχώρια ετήσια ζήτηση κάνναβης από το 1 εκατομμύριο Ελληνες που έχουν υπάρξει τακτικοί ή περιστασιακοί χρήστες ανέρχεται σε 48 τόνους, αποτελώντας σταθερή βάση ανάπτυξης μιας καινούριας εθνικής βιομηχανίας που μπορεί να εισέλθει δυναμικά και στις διεθνείς αγορές.

«Αποποινικοποίηση της χρήσης»

Η 1η Γιορτή της Κάνναβης με τη συμμετοχή 15.000 ατόμων αλλά και της Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ και του Τμήματος Δικαιωμάτων του κόμματος ανοίγει τον δημόσιο διάλογο για το σοβαρό και ευαίσθητο αυτό θέμα. Στο επίκεντρο της συζήτησης βρίσκεται η αποποινικοποίηση της χρήσης εξαρτησιογόνων ουσιών, πράξη που τιμωρείται με την ισχύουσα νομοθεσία με φυλάκιση μέχρι 5 μήνες, ενώ με την ίδια ποινή τιμωρείται και όποιος καλλιεργεί φυτά κάνναβης σε αριθμό ή έκταση που δικαιολογούνται μόνο για την ατομική του χρήση. Υπέρ του πάγιου αυτού αιτήματος των συλλογικοτήτων της κάνναβης έχουν ταχθεί εδώ και χρόνια η Κουμουνδούρου και ο ίδιος ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, υπογράφοντας σχετικό ψήφισμα το 2009. Στο πλαίσιο αυτό, το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ και υπεύθυνος του Τμήματος Δικαιωμάτων του κόμματος Πάνος Λάμπρου, μιλώντας στο «ΘΕΜΑ», ζητά αλλαγή πολιτικής στο θέμα των εξαρτησιογόνων ουσιών αναφέροντας ότι «η κατασταλτική πολιτική που έχει εφαρμοστεί στην Ελλάδα όλα αυτά τα χρόνια προφανώς δεν οδήγησε πουθενά παρά στην αύξηση της χρήσης και της εξάρτησης. Εκτός του ογκώδους κεφαλαίου της πρόληψης είναι ανάγκη να αποποινικοποιηθεί η απλή χρήση όλων των ουσιών». protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.