Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΟΙ ΛΑΘΡΟΛΑΓΝΟΙ ΟΙ ΕΓΓΛΕΖΟΙ: Ο «INDEPENDENT» ΥΜΝΕΙ ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΓΕΩΡΓΙΟ, ΕΠΕΙΔΗ ΗΤΑΝ... ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΗΣ ΚΑΙ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΗΣ ΠΟΛΥΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΟΤΗΤΑΣ!..

Σύμβολο πολυπολιτισμικότητας χαρακτηρίζει ο Independent τον Αγιο Γεώργιο. Και παραθέτει έξι λόγους που δικαιολογούν τη θέση του αυτή. Η...

Σύμβολο πολυπολιτισμικότητας χαρακτηρίζει ο Independent τον Αγιο Γεώργιο. Και παραθέτει έξι λόγους που δικαιολογούν τη θέση του αυτή.

Η πολυπολιτισμική ζωή του

Γεννήθηκε στη Συρία από ελληνική οικογένεια. Υπηρέτησε στο στρατό μίας ιταλικής πόλης-κράτους και τα τελευταία χρόνια της ζωής του τα πέρασε στην Τουρκία. Επίσης οι γονείς του, παρόλο που είχαν ελληνικές ρίζες και μιλούσαν ελληνικά, είχαν γεννηθεί στην Καππαδοκία της κεντρικής Τουρκίας και στην Παλαιστίνη.

Ηταν μετανάστης

Κάτι που επίσης πολύς κόσμος δεν γνωρίζει είναι ότι ο Αγιος Γεώργιος ήταν μετανάστης, με τη σύγχρονη έννοια του όρου: Ταξίδεψε σε όλο τον κόσμο ψάχνοντας για δουλειά και τελικά πήγε από τη Συρία στη σημερινή Τουρκία και εντάχθηκε στη φρουρά του αυτοκράτορα Διοκλητιανού. Κινήθηκε μεταξύ των επαρχιών της αχανούς Ρωμαϊκής αυτοκρατορίας με τον τρόπο που ένας σύγχρονος μετανάστης ταξιδεύει μεταξύ των κρατών μελών της ΕΕ αναζητώντας καλύτερη ζωή. Επίσης κυνηγήθηκε ως μετανάστης, αφού τα πρώτα χρόνια βίωνε διακρίσεις και διώξεις από τις ρωμαϊκές αρχές. Ενώ εργαζόταν στην Τουρκία ο άγιος χτυπήθηκε από ένα νέο νόμο για την πάταξη των χριστιανών στρατιωτών, συνελήφθη και εκδιώχθηκε από το στρατό.

Βοήθησε στην εξάπλωση θρησκευτικών ιδεών στο εξωτερικό

Ταξιδεύοντας επίσης, μετέφερε και μοιράστηκε με άλλους πολιτισμούς τη κουλτούρα και τη θρησκεία του: Για αιώνες η Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία λάτρευε παγανιστικούς θεούς. Ο Γεώργιος έγινε γνωστός επειδή διέδωσε την τότε ξενόφερτη Ανατολίτικη θρησκεία του, στον δυτικό πολιτισμό. Λέγεται μάλιστα ότι έπεισε την αυτοκράτειρα Αλεξάνδρα της Ρώμης να εγκρίνει τη νέα θρησκεία – τον Χριστιανισμό - η οποία επεκτάθηκε σε ολόκληρη την αυτοκρατορία έως ότου υιοθετήθηκε επίσημα. Τα περισσότερα από τα ευρωπαϊκά κράτη που διαδέχθηκαν την αυτοκρατορία είναι ακόμα χριστιανικά.

Είναι προστάτης Αγιος πολλών διαφορετικών περιοχών

Ο Αγιος Γεώργιος είναι προστάτης Αγιος της Αγγλίας, ωστόσο, όπως σημειώνει και ο Independent εμφανίζεται επίσης στη θρησκεία πολλών διαφορετικών χωρών: της Βουλγαρίας, της Παλαιστίνης, της Αιθιοπίας, της Ελλάδας και της Λιθουανίας.

Πάλευε για ένα πολυπολιτισμικό ευρωπαϊκό υπερ-κράτος

Είναι επίσης αναμφισβήτητα ο προστάτης άγιος της Γεωργίας, όπου η γιορτή του Αγίου Γεωργίου γιορτάζεται δύο φορές το χρόνο. Το όνομα της χώρας στα αγγλικά θεωρήθηκε από μεσαιωνικούς χρονικογράφους ότι προέρχεται από το όνομα του αγίου.

Διώχθηκε από άτομα με διαφορετικά θρησκευτικά πιστεύω από τα δικά του

Υπήρξε στρατιώτης ενός πολυπολιτισμικού υπερ-ευρωπαϊκού έθνους: Κατά τη θητεία του στο ρωμαϊκό στρατό, ο μαχόταν για ένα πανευρωπαϊκό υπερ-κράτος που όμως επέτρεπε στους κατοίκους του να διατηρούν τις τοπικές παραδόσεις τους. Στην αυτοκρατορική πρωτεύουσα της Ρώμης υπήρχαν Βρετανοί. Ελληνες, Παλαιστίνιοι και Γαλάτες, που ζούσαν αρμονικά, αφού οι τοπικές θρησκευτικές και πολιτιστικές συνήθειες ενσωματώθηκαν στην αυτοκρατορία.


iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.