Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

EINAI ΤΕΡΜΑ ΓΡΑΦΙΚΟΣ ΚΑΙ ΨΥΧΟΠΑΘΗΣ - ΒΙΝΤΕΟ: ΑΛΛΑΞΑΝ ΤΟΝ ΕΘΝΙΚΟ ΥΜΝΟ ΤΗΣ ΒΡΩΜΑΣ... ΓΙΑ ΝΑ ΧΩΡΕΣΕΙ Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ Ο ΜΕΓΑΛΟΠΡΕΠΗΣ! 6 ΦΟΡΕΣ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΣΟΥΛΤΑΝΟΥ! ΣΑΣ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΝΑ ΚΛΑΨΟΓΕΛΑΣΕΤΕ...

Έστω κι αν αποδεχθείς ότι η υπερβολή είναι χαρακτηριστικό της ανθρώπινης φύσης και πως έτυχε αυτός ο άνθρωπος να έχει μπόλικη από δαύτη...



Έστω κι αν αποδεχθείς ότι η υπερβολή είναι χαρακτηριστικό της ανθρώπινης φύσης και πως έτυχε αυτός ο άνθρωπος να έχει μπόλικη από δαύτη, δεν περνάει μέρα που να μην σου θυμίζει ότι ακόμα δεν τα έχεις δει όλα.

Ο Τούρκος πρόεδρος φαίνεται να κάνει ό,τι μπορεί για να δώσει ορισμό σε έναν νέο όρο, την «υπερ-υπερβολή».

Είναι προφανές ότι έχει αποφασίσει να μείνει στην Ιστορία της Τουρκίας ως «ο ένας και μοναδικός», σβήνοντας όλους όσοι προηγήθηκαν στην ηγεσία της χώρας αλλά και όλους όσοι θα ακολουθήσουν. Και για να πετύχει το σχέδιό του δουλεύει αργά, σταθερά και επίμονα.


Έργα για τη σιδηροδρομική σύνδεση ασιατικής και ευρωπαϊκής πλευράς.

Ο Ερντογάν ο Μεγαλοπρεπής

Προχωρά σχεδόν εμμονικά μεγάλα και πολυδάπανα έργα υποδομής, αλλάζει τους νόμους κατά βούληση, καθαρίζει τους «εχθρούς» χρησιμοποιώντας και ερμηνεύοντας το σύστημα με το ίδιο το σύστημα, μεθοδεύει την είσοδο των παιδιών του στην πολιτική για να κληρονομήσουν ενδεχομένως τα αξιώματά του και «επενδύει» με διάφορους τρόπους για να διασφαλίσει την υστεροφημία του.

Το προεδρικό μέγαρο της Τουρκίας με τα 1.000 δωμάτια

Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσονται τόσο η ανοικοδόμηση του νέου προεδρικού μεγάρου, που είναι γνωστό και ως «λευκό σαράι» –ίσως η μεγαλύτερη «προσωπική» επένδυση που έχει κάνει τα τελευταία χρόνια με τη βοήθεια του κρατικού κορβανά– όσο και η συγγραφή του νέου εθνικού ύμνου της Τουρκίας.
Ναι, ο Ερντογάν άλλαξε και τον εθνικό ύμνο της χώρας γιατί είχε μια σοβαρή παράλειψη: δεν αναφερόταν πουθενά το όνομά του!

Το εμβατήριο «Νέα Τουρκία», σε σύνθεση του Χασάν Τζελάλ Γκιουζέλ, παίχτηκε στα εγκαίνια του Κέντρου Στρατηγικών Ερευνών «Νέα Τουρκία» πριν από λίγες μέρες, από την ομάδα Μεχτεράν του Δήμου Άγκυρας. Και όσοι παρευρισκόμενοι δεν ήξεραν, δεν χρειάστηκε να ρωτήσουν γιατί... έμαθαν.

Τι έμαθαν;
Και το 2023, όταν η Τουρκική Δημοκρατία θα έχει γίνει 100 ετών, ηγέτης της θα είναι ο Ερντογάν.
Ο Τούρκος πρόεδρος είναι «ο άνθρωπος του έθνους».
Αυτός θα είναι ο αιώνας των Τούρκων.
Παλεύουν να γίνουν υπερδύναμη και να διασφαλίσουν την ειρήνη στον κόσμο και την πατρίδα.
Η Νέα Τουρκία είναι υπό ίδρυση.
Το τουρκικό έθνος είναι αφοσιωμένο στον Τούρκο πρόεδρο.
Πρόεδρός της ο ΡετζέπΤαγίπ Ερντογάν, που παίρνει τη δύναμή του από τον Αλλάχ.



Όπως μπορεί να ακούσει κανείς στο βίντεο, έστω κι αν δεν καταλαβαίνει λέξη τούρκικα, το όνομα του Τούρκου προέδρου επαναλαμβάνεται έξι φορές μέσα στον ύμνο. Από την άλλη, μόλις μία φορά μνημονεύονται τα «βαριά πολιτικά χαρτιά» που δημιούργησαν το τουρκικό κράτος, δηλαδή μεταξύ άλλων οι Μουσταφά Κεμάλ, Σουλεϊμάν, Αλπαρσλάν, Αττίλας, Μέντερες και Τουργκούτ Οζάλ.



Αν αυτό δεν αποτελεί υπερβολή, τότε τι είναι υπερβολή; Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προφανώς δεν αρέσκεται να επιτρέπει την παραχάραξη της ιστορίας μόνο για να δικαιολογήσει τις σφαγές χριστιανικών πληθυσμών και μειονοτήτων από τους Οθωμανούς Τούρκους. Δείχνει πλέον ξεκάθαρα ότι με «μικρές πινελιές δημιουργικής αναμόρφωσης» θέλει να φέρει την ιστορία της πατρίδας του στα μέτρα του. Όλα στο βωμό της υστεροφημίας του…

Δείτε ΕΔΩ τη μετάφραση των στίχων.


  1. PONTOSNEWS

1 σχόλιο

  1. Μετάφραση του τιτανοτεράστιου Cumhurbaşkanı Erdoğan'a "Yeni Türkiye Marşı" ile Karşılama :

    Να μην αμπασχαθεί (αλλά να πάει να...) η προεδράρα Ερντογάνα και της τουρκιάς η νέα πορεία (προς τον αγύριστο) σε ρυθμό καρσιλαμά!
    (Νταχτιρντί νταχτιρντί)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.