Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΔΕΟΣ: ΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΟΥ ΕΠΙΤΑΦΙΟΥ ΣΤΟΝ ΕΧΙΝΟ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ ΜΑΣ... ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΟΡΓΙΑΖΕΙ Η ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ...

Γράφει ο: Ταξίαρχος ε.α Ιωάννης Κουτσαϊμάνης, Αντιπρόεδρος ΤΣ/ΕΑΑΣ Ξάνθης Τελέστηκε, τις βραδινές ώρες της 10ης Απρ.15, στον Ι.Ν. Αγ. Γ...

Γράφει ο: Ταξίαρχος ε.α Ιωάννης Κουτσαϊμάνης, Αντιπρόεδρος ΤΣ/ΕΑΑΣ Ξάνθης

Τελέστηκε, τις βραδινές ώρες της 10ης Απρ.15, στον Ι.Ν. Αγ. Γεωργίου στο Πομακοχώρι ΕΧΙΝΟΣ Ξάνθης, η Ιερά Ακολουθία της Μ. Παρασκευής, στο πλαίσιο του σχετικού προγράμματος, για τους άνδρες των ΕΔ και ΣΑ, όπως και για τους άλλους εργαζόμενους στην παραμεθόριο περιοχή.

Ιερούργησε ο αιδεσιμολογιώτατος π. Στέφανος Τρασανίδης, ενώ στο ψαλτήρι ήταν ο Ξανθιώτης Ιστορικός κ. Πέτρος Γεωργαντζής, ο Δημοδιδάσκαλος κ. Λεωνίδας Βλασακούδης .

Στο εκκλησίασμα ήταν οι Διοικητές, Αξιωματικοί και Οπλίτες από τις Στρ. Μονάδες της περιοχής, άνδρες του Αστ. Τμήματος Εχίνου, προσωπικό του ΚΥ Εχίνου, στους οποίους προστέθηκαν και 55-60 άτομα, που προσήλθαν από την Ξάνθη,( με 1 λεωφορείο και ΙΧΕ οχήματα), για να εκκλησιαστούν και ταυτόχρονα να συμπαρασταθούν στους ακρίτες για την τόνωση του Θρησκευτικού, αλλά και του Εθνικού τους Φρονήματος.




Η ατμόσφαιρα ήταν κατανυκτική, ο Επιτάφιος ήταν όμορφα στολισμένος και φωταγωγημένος, η ιερά ακολουθία τελέστηκε σύμφωνα με τα προβλεπόμενα, ενώ όλο το εκκλησίασμα κατανεμημένο σε 3 χορωδίες έψαλλε τα εγκώμια. Στη συνέχεια, επακολούθησε η Περιφορά του Επιταφίου για 2η συνεχή χρονιά, ( η πρώτη ήταν το 1965), ακολουθώντας πορεία: Αστ. Τμήμα -ΤΕ Εχίνου, Μνημείο Ηρώων και επιστροφή στον ι.ν.
Λίγο πριν το τέλος της περιφοράς του Επιταφίου, υπήρξε και μια ευχάριστη σύντομη ηχητική σύμπτωση των 2 Θρησκειών, όταν οι ψαλμωδίες της Χριστιανικής Υμνωδίας, συνέπεσαν με το βραδινό κάλεσμα σε Προσευχή του Ιμάμη από το εγγύς Μουσουλμανικό Τέμενος.
Πριν από την αποχώρηση, μερικοί κάτοικοι του Εχίνου, που βρέθηκαν στη στάση μας ευχήθηκαν Χρόνια Πολλά κι εμείς ανταποδώσαμε, δείχνοντας έτσι ότι η Θρησκεία δεν αποτελεί εμπόδιο στην επικοινωνία με τους Μουσουλμάνους συμπατριώτες μας.
Με το πέρας, ανταλλάξαμε ευχές με όλους και ιδιαίτερα με τους οπλίτες του Στρ. Αγήματος, οι οποίοι μας γέμισαν υπερηφάνεια με την εμφάνιση-παράσταση τους και τις τέλειες κινήσεις τους. Τέλος αναχωρήσαμε ,για τον προορισμό μας και προλάβαμε τη συγκέντρωση όλων των Επιταφίων στην κεντρική πλατεία της Ξάνθης.
Εκφράζουμε τις ευχαριστίες μας, ιδιαίτερα σε όσους/ες προσήλθαν, όπως και στο Δ’ Σ. Στρατού για τη διάθεση Στρ. Αγήματος , αλλά και την άριστη εμφάνισή του, όπως και την ΑΔ Ξάνθης, που επιμελήθηκε .για τη ρύθμιση της κυκλοφορίας.
Ο επόμενος εκκλησιασμός στα Πομακοχώρια, είναι απόψε ,το Μ. Σάββατο,( 11 Απρ) στον Αγ. Γεώργιο ΕΧΙΝΟΥ, όπου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ξάνθης και Περιθεωρίου, κκ Παντελεήμων, θα ιερουργήσει προσωπικά και θα κάνει Ανάσταση ( 21:00-22:15) με τους άνδρες του ΤΕ ΕΧΙΝΟΥ και τους λοιπούς σε διατεταγμένη υπηρεσία στον ΕΧΙΝΟ.

Όσοι Πιστοί Προσέλθετε

kranos

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.