Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

"ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΑΠ'ΤΟ ΝΗΣΙ ΑΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΒΡΕΘΕΙ ΛΥΣΗ!! ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ... ΑΛΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ ΚΟΤΖΙΑ ΠΡΟΣ ΤΟ ΜΠΑΝ ΚΙ- ΜΟΥΝ!

Την αποχώρηση της Τουρκίας από την Κύπρο, ώστε να υπάρξει ουσιαστική λύση στο Κυπριακό, εξέφρασε στον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ, Μπαν Κι-μ...




Την αποχώρηση της Τουρκίας από την Κύπρο, ώστε να υπάρξει ουσιαστική λύση στο Κυπριακό, εξέφρασε στον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ, Μπαν Κι-μουν, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς.

Ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων μετά τη συνάντησή του σήμερα με τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ Μπαν Κι-μουν για το περιεχόμενο των συνομιλιών τους δήλωσε: «Στο Κυπριακό, είπα στον Γενικό Γραμματέα αυτά που λέω πάντα, ότι είναι ένα ζήτημα που οι θεμελιακές τοποθετήσεις, όσον αφορά την εσωτερική λύση του προβλήματος είναι θέμα της ίδιας της Λευκωσίας. Και ταυτόχρονα του υπογράμμισα ότι εμείς, ως εγγυήτρια δύναμη, επιθυμούμε και για τον εαυτό μας και για την Τουρκία να αποσυρθεί από την Κύπρο. Δεν μπορεί να υπάρξει ουσιαστική λύση που να αποκαθιστά μια Κυπριακή Δημοκρατία, κυρίαρχη και με όλα τα δικαιώματα που έχει κάθε κράτος-μέλος της Ε.Ε. αν δεν συμβεί αυτό. Δεν θα πρόκειται για μια λύση, θα είναι μία εικονική λύση ή για μία ψευδαίσθηση λύσης και θα κοροϊδευόμαστε. Άρα για εμάς, ως εγγυήτρια δύναμη, η θέση μας είναι ότι επιθυμούμε να σταματήσουν και των άλλων και τα δικά μας τα δικαιώματα που απορρέουν από παλαιότερες συνθήκες. Νομίζω ότι το σκέφτηκε καλά, το μήνυμα κατεγράφη και νομίζω ότι είναι πια σε όλους γνωστό, από την Αμερικανική Κυβέρνηση μέχρι τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ».

Στην επισήμανση των δημοσιογράφων ότι η Τουρκία ζήτησε από τον Κέρι να υπάρξει λύση εντός του 2015, καθώς και ότι ο Νταβούτογλου πρότεινε στον Μπαν Κι-μουν να ετοιμάσει πρόγραμμα στα πρότυπα του Σχεδίου Ανάν, ο Νίκος Κοτζιάς απάντησε: «Νομίζω ότι οι Τούρκοι, αν θέλουν λύση πολύ γρήγορα, δεν έχουν παρά να φύγουν πολύ γρήγορα από το νησί».

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.