Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΟΥΤΕ ΠΟΥ ΦΑΝΤΑΖΕΣΤΕ ΠΟΙΑ ΑΛΛΗ ΕΠΕΤΕΙΟ "ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΜΕ"... 81Η ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΗΣ ΠΡΩΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ... ΤΕΡΑΣ ΤΟΥ ΛΟΧΝΕΣ...!!

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΑΚΗΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΟΜΑΤΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΒΓΑΛΟΥΝ ΓΙΑ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΜΙΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ.,..;; Το τέρας του Λοχ Νες έχει επικρατήσ...

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΑΚΗΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΟΜΑΤΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΒΓΑΛΟΥΝ ΓΙΑ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΜΙΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ.,..;;

Το τέρας του Λοχ Νες έχει επικρατήσει να ονομάζεται θρυλούμενο θαλάσσιο ερπετό που σύμφωνα με το μύθο ζει στη λίμνη του Λοχ Νες της βόρειας Σκωτίας και η Google αφιερώνει to Doodle της στην πιο ιστορική φωτογραφία του τέρατος.

Το "τέρας" αποτελεί εδώ και πολλά χρόνια αντικείμενο μελέτης της κρυπτοζωολογίας, ενώ απαντάται συχνά και με το όνομα "Νέσι".

Αναφορές για την ύπαρξη ενός τέρατος στη λίμνη του Λοχ Νες χρονολογούνται από τον 6ο περιπου αιώνα, όταν σύμφωνα με το θρύλο ο άγιος Κολούμπα έσωσε με θαυματουργικό τρόπο τη ζωή ενός ανθρώπου από αυτό.

Ο θρύλος λέει ότι ένα ανοιξιάτικο πρωινό ένας μαθητής του ιεραπόστολου Aγίου Κολούμπα θέλησε να διασχίσει τη λίμνη για να φέρει από την απέναντι όχθη μία βάρκα για το δάσκαλό του. Κάπου στα μισά της διαδρομής εμφανίστηκε το τέρας και ετοιμάστηκε να του επιτεθεί. Τότε, ο Άγιος Κολούμπα με βροντερή φωνή του είπε: «Μην σκεφτείς να προχωρήσεις, ούτε να αγγίξεις αυτό τον άνθρωπο. Γρήγορα κάνε πίσω» και πράγματι η Νέσυ υπάκουσε και βυθίστηκε ξανά στα νερά της λίμνης.
Στις πρώτες σύγχρονες αναφορές ανήκει μια ανώνυμη επιστολή στην εφημερίδα Inverness Courier το 1932

Σύμφωνα με την επιστολή αυτή, ένα ζευγάρι είχε παρατηρήσει στη λίμνη του Λοχ Νες ένα "άγνωστο είδος", όπως μαρτυρούσαν τα ίχνη του στην επιφάνεια της θάλασσας. Αργότερα, όμως, αποδείχθηκε πως η περιγραφή του ήταν λίγο υπερβολική.

Τον Απρίλιο του 1934 εμφανίστηκε μια φωτογραφία της Νέσι, γνωστή και ως η «φωτογραφία του χειρουργού», δημιούργημα του γυναικολόγου Ρόμπερτ Γουίλσον. Αποτελεί μέχρι σήμερα ίσως την πιο δημοφιλή απεικόνιση του τέρατος που εμφανίζεται με μακρύ λαιμό και μικρό κεφάλι, έχοντας παρόμοια χαρακτηριστικά με ένα πλησιόσαυρο. 

Ο γιος του Γουίλσον παραδέχτηκε την πλαστότητά της, η οποία αποδείχτηκε το 1995 από μια ομάδα ερευνητών. Υποβρύχιες έρευνες που πραγματοποιήθηκαν το 2003, με χρήση σόναρ, απέτυχαν να εντοπίσουν το θρυλούμενο ερπετό.

Η λέξη Λοχ ανήκει στην γλώσσα Gaelic, η οποία αποτελεί γλώσσα της κέλτικης φυλής και σημαίνει “λίμνη”. 

Νες ονομάζεται η λίμνη η οποία φιλοξενεί το μυστηριώδες αυτό πλάσμα. Συνοψίζοντας, μπορούμε να συμπεράνουμε ότι Λοχ Νες σημαίνει “λίμνη Νες”, άρα η φράση “Το τέρας του Λοχ Νες” σημαίνει “το τέρας της Λίμνης Νες”.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.