Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΣΕ ΥΨΙΣΤΗ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ Ο ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ ΛΟΓΩ ΠΙΘΑΝΗΣ ΙΝΤΙΦΑΝΤΑ!

Ο νεοδιορισθείς ισραηλινός Αρχηγός του Επιτελείου, Στρατηγός Gadi Eisenkot δήλωσε ότι ο ισραηλινός στρατός πρέπει πάντα να είναι σε με...



Ο νεοδιορισθείς ισραηλινός Αρχηγός του Επιτελείου, Στρατηγός Gadi Eisenkot δήλωσε ότι ο ισραηλινός στρατός πρέπει πάντα να είναι σε μεγάλη ετοιμότητα για την πιθανότητα διεξαγωγής μιας νέας Ιντιφάντα, ή επιθέσεων εναντίον ισραηλινών στόχων, συμπεριλαμβανομένης της δυνατότητας πλήρους αντιπαράθεσης μεταξύ της Παλαιστινιακής Αρχής και του Τελ Αβίβ, αναφέρει το διεθνές πρακτορείο ειδήσεων Μέσης Ανατολής imemc.org .

Τα σχόλιά του Ισραηλινού αρχηγού του στρατού, πραγματοποιήθηκαν κατά την διάρκεια της άσκησης του ισραηλινού στρατού , το βράδυ της Δευτέρας, η οποία συμπεριελάμβανε διάφορα μέρη της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης, και ειδικά στην περιοχή της Χεβρώνας.

Χιλιάδες Ισραηλινοί στρατιώτες και στρατιωτικοί διοικητές συμμετείχαν στις στρατιωτικές ασκήσεις μέσα και γύρω από τις παλαιστινιακές κοινότητες στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, χρησιμοποιώντας πραγματικά πυρά, και διαφορετικά σενάρια τα οποία περιλάμβαναν «επιχειρήσεις απαγωγής ισραηλινών στρατιωτών, βομβιστικές επιθέσεις ή επιθέσεις σε οικισμούς», αναφέρει η ισραηλινή εφημερίδα Maariv.

Στρατιώτες των επίλεκτων ταξιαρχιών Givati ​​και Golani, Ειδικές Δυνάμεις και διάφορες άλλες ταξιαρχίες συμμετείχαν στην άσκηση που είχε ως στόχο, σύμφωνα με τον Eisenkot, να δοκιμαστεί η ετοιμότητα των ισραηλινών στρατιωτικών σε οποιαδήποτε πιθανή σύγκρουση, διότι ένα παρόμοιο σενάριο, θα μπορούσε να λάβει χώρα ακόμη «σε λίγες εβδομάδες».

Ισραηλινοί στρατιωτικοί αναλυτές πιστεύουν ότι ο στρατός ανησυχεί για την πιθανότητα , διενέργειας ταραχών με την πραγματοποίηση πολιτικών εκστρατειών, απο την Παλαιστινιακή Αρχή, σε μια προσπάθεια να κερδίσει η ίδια την διεθνή υποστήριξη. Οι διαδηλώσεις αυτές θα μετατρέπονταν πολύ εύκολα σε βίαιες συγκρούσεις .

Σύμφωνα με Ισραηλινό ανώτατο αξιωματικό του στρατού, οι ασκήσεις , που διεξήχθησαν από τις ισραηλινές δυνάμεις πραγματοποιήθηκαν, διότι το 1987, το Ισραήλ δεν είχε προβλέψει ότι πρόκειται να αντιμετωπίσει την πρώτη παλαιστινιακή Ιντιφάντα.

Ο Στρατηγός Eisenkot, ο οποίος ορκίστηκε ως νέος ισραηλινός Αρχηγός του Επιτελείου την Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2015, αποφάσισε να ξεκινήσει την καριέρα του με εκπαίδευση υπο πραγματικά πυρά σε κατοικημένες παλαιστινιακές περιοχές, στα κατεχόμενα εδάφη, μια κίνηση που θεωρήθηκε από διάφορους στρατιωτικούς αναλυτές ως επίδειξη δύναμης, ιδίως δεδομένου ότι οι ασκήσεις που πραγματοποιήθηκαν, δεν είχαν προγραμματιστεί εκ των προτέρων.

Σύμφωνα με ανάλυση στο pentapostagma.gr, δεν πρόκειται για στρατιωτικές ασκήσεις, αλλά για κανονική στρατιωτική επιχείρηση του ισραηλινού στρατού με επίλεκτες Ταξιαρχίες πλήρως επανδρωμένες, λόγω βάσιμων πληροφοριών για Παλαιστινιακή εξέγερση . Η άσκηση ήταν η «επίσημη δικαιολογία» , για τον έλεγχο από το Ισραήλ πιθανών στρατιωτικών εξελίξεων μέσα στα παλαιστινιακά εδάφη.

http://www.imemc.org



Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.