Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΣΑΒΒΑΣ ΚΑΛΕΝΤΕΡΙΔΗΣ: ΤΙ ΘΕΛΟΥΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΜΕ ΤΗ ΤΟΤΑΜ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ, ΤΙ ΣΤΟΧΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΤΙ ΕΠΙΔΙΩΚΟΥΝ

Μετά από μια δεκαπενταετή περίοδο σχετικής νηνεμίας στο Αιγαίο, οι Τούρκοι επανέρχονται με μια εξαιρετικά προκλητική κίνηση και δεσμεύο...



Μετά από μια δεκαπενταετή περίοδο σχετικής νηνεμίας στο Αιγαίο, οι Τούρκοι επανέρχονται με μια εξαιρετικά προκλητική κίνηση και δεσμεύουν την καρδιά του Αιγαίου για ολόκληρο το 2015, προκαλώντας σοκ στην κυβέρνηση αλλά και στην ελληνική κοινωνία.

Δεν θα αναλύσουμε τις επιπτώσεις της τουρκικής ΝΟΤΑΜ ούτε θα προβούμε σε προτάσεις για το πώς θα πρέπει να αντιμετωπιστεί η τουρκική προκλητικότητα, με δεδομένο ότι αυτή έρχεται ως απάντηση σε κάποιες ενέργειες της ελληνικής πλευράς, στις οποίες δεν θέλουμε να αναφερθούμε προς το παρόν.


Στο σημείωμά μας αυτό θα προσπαθήσουμε να περιγράψουμε την κατάσταση που επικρατεί στην ευρύτερη περιοχή και πώς αυτή μπορεί να επηρεάσει την εξέλιξη της επαπειλούμενης κρίσης στο Αιγαίο, με δεδομένες τις μεσοπρόθεσμες αλλά και τις βαθύτερες επιδιώξεις της Άγκυρας.


Το σκηνικό που έχει στηθεί στην Ανατολική Μεσόγειο σχετικά με την εκμετάλλευση των ενεργειακών πόρων στηρίζεται στο Διεθνές Δίκαιο, με βάση το οποίο έχουν οριοθετήσει την ΑΟΖ η Κύπρος με Αίγυπτο, Ισραήλ και Λίβανο, ενώ επίσης το Διεθνές Δίκαιο πρυτανεύει στις διαδικασίες παραχώρησης οικοπέδων σε διεθνείς ενεργειακούς γίγαντες, για εκμετάλλευση των κοιτασμάτων.

Η συνέχεια του άρθρου στο Pontos news

ΙΝΦΟΓΝΩΜΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.