Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΘΑ ΠΑΜΕ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ, ΑΔΕΛΦΙΑ!.. ΠΡΙΝ ΛΙΓΟ ΣΩΣΑΜΕ ΑΛΛΟΥΣ 68 ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΘΑΛΠΟΥΜΕ ΜΕ ΣΤΟΡΓΗ ΚΑΙ ΠΡΟΔΕΡΜ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ...

Ολοκληρώθηκε λίγο πριν το μεσημέρι (27-3-15) η επιχείρηση διάσωσης που ξεκίνησε μετά τις 7 το πρωί από την Αστυνομική Διεύθυνση Ορεστιάδ...


Ολοκληρώθηκε λίγο πριν το μεσημέρι (27-3-15) η επιχείρηση διάσωσης που ξεκίνησε μετά τις 7 το πρωί από την Αστυνομική Διεύθυνση Ορεστιάδας για τη διάσωση ομάδας 68 μη νόμιμων μεταναστών, οι οποίοι εγκαταλείφθηκαν από τον διακινητή τους σε ανάχωμα της περιοχής Πυθίου του δήμου Διδυμοτείχου.

Από τα 68 άτομα, οι 47 είναι άνδρες, οι 7 γυναίκες, ενώ υπήρχαν και 14 παιδιά και βρέφη.

Η ομάδα των μεταναστών ενημέρωσε τα ξημερώματα μέσω του ευρωπαϊκού τηλεφωνικού αριθμού έκτακτης ανάγκης (112) ότι βρίσκεται εγκλωβισμένη στην περιοχή και ακολούθως ανέλαβε την επιχείρησή διάσωσής τους η Αστυνομική Διεύθυνση Ορεστιάδας. Η μεταφορά τους από το σημείο όπου είχαν εγκλωβιστεί έγινε με βάρκες και διήρκεσε περίπου 4,5 ώρες. Παρότι δεν έχει γίνει ταυτοποίηση τους ακόμα, οι πρώτες εκτιμήσεις της αστυνομίας αναφέρουν ότι πρόκειται για Σύριους μετανάστες.

Κατά την προσφιλή τακτική τους το τελευταίο διάστημα, καθώς πρόκειται για το τέταρτο περιστατικό μέσα σε δύο περίπου μήνες, οι διακινητές μεταφέρουν τους μετανάστες από την Τουρκία με βάρκες και τους εγκαταλείπουν σε νησίδες ή αναχώματα του νομού, σε περιοχές όπου τα νερά των πλημμυρών δεν έχουν ακόμα αποτραβηχτεί.

Εκτός από τους αστυνομικούς που συμμετείχαν στην επιχείρηση διάσωσης, στο σημείο βρέθηκε από νωρίς και κλιμάκιο της Πυροσβεστικής για να συνδράμει αλλά και ασθενοφόρο για την παροχή πρώτων βοηθειών.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.