Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

H ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΕΥΤΥΧΙΑ ΕΧΕΙ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ... ΝΟΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΑ ΑΓΑΘΑ ΠΟΥ ΚΑΤΑΝΑΛΩΝΟΥΜΕ....

 Στις μέρες μας οι περισσότεροι  άνθρωποι πιστεύουν ότι η ευτυχία είναι αποτέλεσμα της ικανοποίησης όλων των αναγκών τους, ανεξάρτητα από...

 Στις μέρες μας οι περισσότεροι  άνθρωποι πιστεύουν ότι η ευτυχία είναι αποτέλεσμα της ικανοποίησης όλων των αναγκών τους, ανεξάρτητα από την ποιότητά τους.
      ΄Ετσι σε πολλές περιπτώσεις μπορούμε να πούμε πως  ο σύγχρονος άνθρωπος χαρακτηρίζεται από την ποσότητα των αγαθών που καταναλώνει, χωρίς να σκέφτεται με λογική και σύνεση και τις επιπτώσεις του στο περιβάλλον.
       Η πραγματική ευτυχία έχει εμπορευματοποιηθεί και ο κάθε ένας από εμάς πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι δεν είναι ένας μετρητής της ποσότητας των αναγκών που ικανοποιεί μέσα στην καταναλωτική κοινωνία που διαβιώνει.
      Αν και τα προσωπικά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε όλοι μας στις σημερινή κοινωνία είναι αρκετά και μας απορροφούν παρόλα αυτά  δεν πρέπει να αμελούμε και να παραβλέπουμε ένα τόσο σημαντικό κεφάλαιο όπως είναι η ανακύκλωση, που ουσιαστικά αντιπροσωπεύει τον απαιτούμενο σεβασμό που πρέπει να δείχνουμε προς το περιβάλλον μας που μας προσφέρει τόσα πολλά. Τα υλικά αγαθά που χρησιμοποιούμε στην καθημερινότητα μας είναι υποχρέωση μας να τα απορρίπτουμε με σύνεση και όχι ασυλλόγιστα, να κάνουμε την διαλογή μας από το σπίτι μας και εν συνεχεία πρέπει να τα εναποθέτουμε στους ειδικούς κάδους που έχουν ως σκοπό τους την ανακύκλωση, ώστε να προσφέρουμε και εμείς προσωπικά το δικό μας λιθαράκι που αποσκοπεί στην προστασία του περιβάλλοντος αυξάνοντας ταυτόχρονα και την ποιότητα της ζωή μας δίνοντας μια τεράστια λύση στο συγκεκριμένο πρόβλημα.
       Σύμφωνα με έρευνες, στη χώρα μας παράγονται κάθε χρόνο 4,8 εκατομμύρια τόνοι σκουπιδιών που αναπόφευκτα απορρίπτονται σε χωματερές που ήδη εκπέμπουν σήμα κινδύνου από την πληρότητα του όγκου των απορριμμάτων που καταλήγουν εκεί και είναι ένα μεγάλο πρόβλημα που ανοίγεται μπροστά μας.
       Θα πρέπει άμεσα να εξεύρει λύσεις όσον αφορά το πρόβλημα της διαχείρισης των απορριμμάτων που απειλεί την υγεία και κατ΄ επέκταση μπορεί να επηρεάσει δραστικά  την ίδια τη ζωή μας.
       Το πιο απλό πράγμα που μπορούμε να κάνουμε είναι να διαχωρίζουμε τα οικιακά απορρίμματα μας από το σπίτι σε ανακυκλώσιμα η μη και να τα τοποθετούμε ανάλογα με την σύσταση στους ειδικούς κάδους ανακύκλωσης που είναι τοποθετημένοι γι΄αυτό ακριβώς το λόγο στους δρόμους των συνοικιών μας η σε κεντρικά σημεία των συνοικιών μας. Επίσης ένα απλό παράδειγμα για να δούμε το μέγεθος του καταναλωτισμού μας και της απερισκεψίας μας είναι πως κάθε χρόνο κατασκευάζονται και χρησιμοποιούνται πάνω από 250,000,000 πλαστικά μπουκαλάκια για νερό και από αυτά μόλις το 25% καταφέρνει να ανακυκλωθεί και να επανέρχεται στην αρχική του μορφή η διαφορετική, το ζήτημα της ανακύκλωσης είναι πλέων στις μέρες μας πολυδιάστατο και αφορά κυρίως.
α) εξοικονόμηση ενέργειας
β) περιορισμό όγκου απορριμμάτων
γ) μόλυνση του περιβάλλοντος
 όλα αυτά πρέπει να περιοριστούν και πρέπει να συνεισφέρουμε όλοι γιατί αφορά την  υγιή διαβίωση μας πάνω στον πλανήτη μας, πρέπει να αγγίξουν τις ευαίσθητες χορδές μας και να μας αφυπνίσουν πριν να είναι πολύ αργά.
       Ο άνθρωπος πρέπει να συνειδητοποιήσει έγκαιρα την αξία της ανακύκλωσης στην καθημερινότητά του και συμμετέχει ατομικά και ομαδικά σ΄αυτή την προσπάθεια, οι πολίτες να ενημερωθούν για τα αγαθά που προσφέρει η ανακύκλωση και να αγωνιστούν για το δικαίωμα  καθαρότερων πόλεων.
       Οι κακές συνήθειες και επιλογές μας πρέπει να σταματήσουν και να αποκτήσουμε οικολογική συνείδηση παίρνοντας δραστικά μέτρα, αν πραγματικά μέσα μας θέλουμε να αντικρίσουμε στο μέλλον, και  ένα αισιόδοξο παράθυρο στο αύριο.-
     
     
                                                                                     www.athinacontainers.gr  

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.