Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Π@Π@ΡΑΣ Ο ΠΑΠΠΑΣ... Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΡΩΤΟΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΟΡΚΙΣΤΗΚΕ ΣΤΑ ΙΕΡΑ ΚΑΙ ΤΑ ΟΣΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙ ΤΟΝ ΣΑΜΑΡΑ ΟΤΙ ΔΕΝ ΤΗΡΗΣΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗ...!!!

ΣΑΣ ΤΟ ΕΧΟΥΜΕ ΠΕΙ ΠΩΣ ΟΙ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΕΥΚΟΛΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟ ΑΣΠΡΟ ΜΑΥΡΟ ΚΑΙ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΣΤΙΓΜΗ... ΣΥΜΜΑΧΟΣ ΤΟΥΣ ΒΕ...


ΣΑΣ ΤΟ ΕΧΟΥΜΕ ΠΕΙ ΠΩΣ ΟΙ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΕΥΚΟΛΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟ ΑΣΠΡΟ ΜΑΥΡΟ ΚΑΙ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΣΤΙΓΜΗ... ΣΥΜΜΑΧΟΣ ΤΟΥΣ ΒΕΒΑΙΑ ΤΑ ΜΕΣΑ ΤΩΝ ΕΡΓΟΛΑΒΩΝ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΦΕΡΟΥΝ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΒΓΑΖΟΥΝ ΚΙΧ ΓΙΑΤΙ ΥΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΘΕΛΟΥΝ ΚΑΝΟΥΝ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ! ΜΕΤΑΦΕΡΟΥΜΕ:

Πώς σχολιάζει ο στενός συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρα το «μπλέξιμο» με την τελετή παράδοσης-παραλαβής στο Μαξίμου

Στην επιλογή του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά να μην είναι στο Μέγαρο Μαξίμου για να παραδώσει στο διάδοχό του Αλέξη Τσίπρα αποδίδει ο διευθυντής του γραφείου του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Παππάς, το μπλέξιμο που έγινε σήμερα με την τελετή παράδοσης-παραλαβής.

Ο κ. Παππάς διαψεύδει ότι είχε οποιαδήποτε εμπλοκή στην όλη υπόθεση. Η δήλωσή του έχει ως εξής: «Δυστυχώς, ο κύριος Σαμαράς επέλεξε να μην βρίσκεται στο Μέγαρο Μαξίμου όταν έφτασε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Αυτή η παράδοση έχει τηρηθεί από τους προηγούμενους πρωθυπουργούς, που παρέδιδαν την κυβέρνηση. Εμείς αναμέναμε να τηρηθεί και σήμερα.

Οι σχετικές διαρροές που εμπλέκουν και εμένα προσωπικά είναι απολύτως ανακριβείς και απλώς χαρακτηρίζουν τους εμπνευστές τους».

1 σχόλιο

  1. Η τελετή παραδόσεως καί παραλαβής, δεν είναι απλώς λίγες εθιμικές φράσεις, όσον αφορά τους κρατικούς οργανισμούς, τα υπουργεία κ.λ.π., αλλά είναι η αναλυτική ανά υπουργείον καί η συνοπτική επί της κυβερνήσεως παρουσίαση της εικόνας της υφισταμένης καταστάσεως επί του Κράτους καί των θεσμών του. Η συγκεκριμένη τελετή παραδόσεως καί παραλαβής, ανεξαρτήτως ονομασίας, είναι διαχρονική. Στην Αρχαιότητα, οι Αρχαίοι Αθηναίοι την ονόμαζαν "άρχοντος εύθυνα" καί αρχικώς επί ένα μήνα, ενώ αργότερα επί τρίμηνον, απαγορευόταν η έξοδος των παλαιοτέρων αρχόντων καί η διεξαγωγή εκλογών, αν δεν απέδιδαν τις ευθύνες τους, οι τότε άρχοντες,
    εκ της Αττικής, χάριν περιηγήσεων κ.λ.π. Η Ρώμη, επίσης διέθετε παρόμοιες διαδικασίες, κατά την περίοδον 509-27π.α.χ.χ. Αργότερα, στην εποχή μας, καθιερώθηκε με την καθιέρωση του κοινοβουλευτισμού, ότι ο εκάστοτε απερχόμενος κρατικός αξιωματούχος οφείλει να παραδίδει στον επόμενον, βάσει αυτής ακριβώς της λογικής, κατά την τελετήν παραδόσεως-παραλαβής.
    Επομένως, εδώ θεσμικώς, μέσω μιάς τέτοιας τελετής, εκφράζεται η συνέχεια του Κράτους. Βεβαίως, προφανώς μπορούμε να συζητήσουμε την ανάγκην περιορισμού κάποιων αχρήστων δαπανών κατά τις επίμαχες τελετές κ.λ.π., ώστε οι σχετικές τελετές ως προς τις δαπάνες τους, να περιορισθούν επί του ελαχίστου δυνατού ορίου. Όμως, άλλον αυτό καί άλλον η χρησιμότητα της αναφερομένης τελετής παραδόσεως καί παραλαβής. Έτερον εκάτερον.-

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.