Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΕΚΤΑΚΤΟ... ΚΙ ΑΛΛΗ ΠΟΙΝΙΚΗ ΔΙΩΞΗ ΣΕ ΒΑΘΜΟ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟΝ ΚΑΣΙΔΙΑΡΗ ΚΙ ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ ΓΙΑ... ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΒΙΝΤΕΟΣΚΟΠΗΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΟΜΙΛΙΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΜΠΑΛΤΑΚΟ...!!!

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος σε βάρος του προφυλακισμένου βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Ηλία Κασιδιάρη για την παράνομη μαγνητοσκό...


Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος σε βάρος του προφυλακισμένου βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Ηλία Κασιδιάρη για την παράνομη μαγνητοσκόπηση της συνομιλίας του με τον πρώην γ.γ. της κυβέρνησης, Τάκη Μπαλτάκο άσκησε ο εισαγγελέας.

Ειδικότερα σε βάρος του Ηλία Κασιδιάρη ασκήθηκε ποινική δίωξη για:

• Παραβίαση του απορρήτου ίδιας προφορικής συνομιλίας και

• Χρήση παράνομης αποτύπωσης ίδιας προφορικής συνομιλίας.

Η δίωξη ασκήθηκε μετά την πρόσφατη άρση της ασυλίας του Ηλία Κασιδιάρη από τη Βουλή.

1 σχόλιο

  1. Παρά τις όποιες ιδεολογικές καί πολιτικές διαφωνίες μου προς την πολιτικήν παράταξιν υπό την ονομασίαν "Λαϊκός Σύνδεσμος-Χρυσή Αυγή", επισημαίνω επί του προκειμένου, την παρανομίαν της δευτέρας ποινικής διώξεως, καθώς κατ' άρθρον 6.4Σ. ορίζεται σαφεστάτως ότι:

    "Νόμος ορίζει το ανώτατο όριο διάρκειας της προφυλάκισης, που δεν μπορεί να υπερβεί το ένα έτος στα κακουργήματα καί τους έξι μήνες στα πλημμελήματα. Σε εντελώς εξαιρετικές περιπτώσεις τα ανώτατα αυτά όρια μπορούν να παραταθούν για έξι καί τρεις μήνες, αντίστοιχα,
    με απόφαση του αρμοδίου δικαστικού συμβουλίου.
    Απαγορεύεται η υπέρβαση των ανώτατων ορίων της προφυλάκισης με τη διαδοχική επιβολή του μέτρου αυτού για επί μέρους πράξεις της ίδιας υπόθεσης".

    Ταυτοχρόνως, καθώς κατ' άρθρον 28.1Σ. ορίζεται ότι όταν υπογράφονται διεθνείς συνθήκες, αποτελούν αναπόσπαστο τμήμα του εσωτερικού Ελληνικού δικαίου, εφ' όσον κυρωθούν διά νόμου από την Βουλήν των Ελλήνων, ενώ υπερισχύουν κάθε άλλης αντίθετης διάταξης νομου.
    Έτσι, ας δούμε πόσον ακριβώς εναρμονίζεται ή συγκρούεται η επίμαχη συνταγματική διάταξη με το Δημόσιο Διεθνές Δίκαιο.

    (α) Οικουμενική Διακήρυξη Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων-10 Δεκεμβρίου 1.948μ.α.χ.χ.
    Άρθρο 9
    Ουδείς μπορεί να συλληφθεί αυθαιρέτως, να κρατηθεί ή να εξορισθεί.

    (β) Διεθνές Σύμφωνον Κοινωνικών καί Πολιτικών Δικαιωμάτων-16 Δεκεμβρίου 1.966μ.α.χ.χ., υπογραφέν εκ της Γενικής Συνελεύσεως του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, ισχυον εκ της
    23ης Μαρτίου 1.976μ.α.χ.χ.

    Άρθρο 9

    1) Η ελευθερία καί η ασφάλεια είναι δικαίωμα κάθε ατόμου. Κανένας δεν θα υπόκειται σε αυθαίρετη σύλληψη ή κράτηση. Από κανένα δεν θα αφαιρείται η ελευθερία του, χωρίς τις διαδικασίες που καθορίζει ο νόμος.
    2) Καθένας που συλλαμβάνεται, θα πληροφορείται κατά τη στιγμή της σύλληψης τους λόγους για τους οποίους συλλαμβάνεται καί στο συντομότερο χρονικό διάστημα το εναντίον του κατηγορητήριο.
    3) Ο κρατούμενος πρέπει να προσάγεται στο δικαστήριο ή σε άλλη αρχή η οποία κατά το νόμο ασκεί δικαστική εξουσία, για να δικαστεί μέσα σ' ένα λογικό χρονικό διάστημα ή να αφεθεί ελεύθερος. Η κράτηση των υποδίκων δεν θα είναι κανόνας, αλλά θα μπορούν να αφήνονται ελεύθεροι αφού δώσουν εγγυήσεις για το ότι θα εμφανισθούν στη δίκη καί σε κάθε άλλο στάδιο της διαδικασίας καί, εάν υπάρξει ανάγκη, στην εκτέλεση της δικαστικής απόφασης.
    4) Κάθε κρατούμενος θα έχει το δικαίωμα να προσφύγει σε δικαστήριο για να αποφανθεί τούτο χωρίς αναβολή για την νομιμότητα της κρατήσεώς του ή να διατάξει την απόλυσή του, αν η κράτηση είναι παράνομη.
    5) Όσοι συλλαμβάνονται ή κρατούνται παράνομα έχουν το δικαίωμα της αποζημιώσεως.

    Άρθρο 10

    1) Όλα τα άτομα που στερούνται την ελευθερία τους δικαιούνται να έχουν ανθρωπιστική μεταχείριση καί σεβασμό στην ανθρώπινη αξιοπρέπειά τους, η οποία αξιοπρέπεια είναι σύμφυτη σε όλα τα ανθρώπινα όντα.
    2)α) Τα υπό κατηγορία άτομα θα κρατούνται, εκτός από εξαιρετικές περιπτώσεις, χωριστά από τα καταδικασμένα άτομα καί θα έχουν (διαφορετική) μεταχείριση όπως αρμόζει στη θέση αυτών που δεν καταδικάστηκαν.
    β) Τα υπό κατηγορία ανήλικα άτομα θα κρατούνται χωριστά από τα ενήλικα καί θα παρουσιάζονται το συντομότερο δυνατόν στον δικαστή.
    3) Το σωφρονιστικό σύστημα θα προβλέπει μεταχείριση των φυλακισμένων της οποίας ο πρωταρχικός σκοπός θα είναι η ανάπλασή τους καί η κοινωνική τους αποκατάσταση. Οι ανήλικοι θα κρατούνται χωριστά από τους ενήλικες με ανάλογη για την ηλικία τους καί την περίπτωσή τους μεταχείριση.

    Άρθρο 11

    Κανένας δεν θα φυλακίζεται επειδή από ανικανότητα δεν μπορεί να εκπληρώσει κάποια συμβατική υποχρέωση.

    Σύνοψη

    Άρα, βάσει αυτών ακριβώς των συνταγματικών διατάξεων καί διεθνών συνθηκών, ισχυουσών εν Ελλάδι, κατανοούμε τις προκύπτουσες έννομες συνέπειες εξ αυτής ακριβώς της παρανομίας. Άχρηστες ηθικολογίες τέλος. Τα συμπεράσμσατα δικά σας.-

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.