Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΜΕΡΕΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ, ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΡΑΠΟΝΟ... ΤΗΣ ΕΛΙΑΣ! ΟΧΙ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ(ΠΟΙΟΣ Χ@ΣΤΗΚΕ ΓΙΑΥΤΗ)... ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΡΑΠΟΝΟ ΤΟΥ ΙΕΡΟΥ ΚΙ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΟΥ ΔΕΝΤΡΟΥ!

Να το καταλάβω που κάποιος ιδιοκτήτης ελαιώνα δεν μαζεύει τον καρπό, τον πολύτιμο καρπό από τα δένδρα του κτήματος του. Δεν γουστάρει. ...


Να το καταλάβω που κάποιος ιδιοκτήτης ελαιώνα δεν μαζεύει τον καρπό, τον πολύτιμο καρπό από τα δένδρα του κτήματος του. Δεν γουστάρει. Αδιαφορεί. Δεν βρίσκει εργατικά χέρια. Δεν τον συμφέρει.

Το ακαταλαβίστικο είναι να πεινάει ο άλλος και να αφήνει τις ελιές να πέφτουν από τα δένδρα της γειτονιάς. Του πεζοδρομίου. Μιας ξεχασμένης, μιας δημόσιας έκτασης.

Χιλιάδες ρίζες υπάρχουν στην Γλυφάδα. Μια πόλη γεμάτη ελαιόδενδρα. Τόνους λάδι βγάζει μια τέτοια παραγωγή. Γιατί, λοιπόν, να μη το κάνουμε, σκέφθηκε ο δήμαρχος. Και βάρεσε κάλεσμα. Να μαζέψουμε τις ελιές και να μοιράσουμε τζάμπα λάδι στους άπορους συμπολίτες.

Έγινε η δουλειά. Εθελοντές ανταποκρίθηκαν. Κι έτσι ηρέμησαν τα ελαιόδενδρα. Δεν το ήξερες; Η ελιά στεναχωριέται να κάνει ελιές και να πέφτουν στο χώμα. Δεν το θέλει αυτό. Φχαριστιέται μόνον όταν οι άνθρωποι παίρνουν από τα φύλλα τους τον περισσότερο βιταμινούχο καρπό της γης.

http://www.apodytiriakias.gr/koinonika/2014/11/27/to-parapono-tis-elias.aspx

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.