Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

EKTAKTO: ΑΓΝΩΣΤΟΙ ΠΛΑΝΕΨΑΝ ΤΟΝ ΓΙΟ ΤΗΣ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑΣ! Ο ΓΑΠ ΜΙΛΗΣΕ ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΕ 10ΑΔΕΣ ΚΟΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΦΗΣΕ ΥΠΟΝΟΟΥΜΕΝΑ ΓΙΑ ΜΙΑ ΝΕΑ, ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΠΟΡΕΙΑ... ΓΙΑΤΙ ΛΕΕΙ, ΤΟΝ ΚΑΛΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΩΝ ΑΞΙΩΝ!

Αίσθηση προκάλεσε το γεγονός μπροστά σε λιγότερο κόσμο από το αναμενόμενο ότι ο πρώην πρωθυπουργός και πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναγνώρισ...

Αίσθηση προκάλεσε το γεγονός μπροστά σε λιγότερο κόσμο από το αναμενόμενο ότι ο πρώην πρωθυπουργός και πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναγνώρισε λάθη των κυβερνήσεων του, ενώ σε προσωπικό και κομματικό επίπεδο άφησε υπονοούμενα για μια νέα δική του πορεία.
Σε γενικές γραμμές επέλεξε μάλλον χαμηλούς τόνους απέναντι στην κυβέρνηση και την αντιπολίτευση για την τρέχουσα πολιτική και οικονομική συγκυρία θέλοντας έτσι να αναδείξει το θεσμικό του ρόλο στα πράγματα της χώρας.
Ο κ. Παπανδρέου υπεραμύνθηκε των επιλογών των κυβερνήσεων του στο μεταρρυθμιστικό επίπεδο κατηγορώντας την κυβέρνηση Σαμαρά για "αντιμεταρρυθμιστική" πολιτική και προτείνοντας ουσιαστικά μιας κυβέρνηση συνεργασίας στη βάση ευρύτερων πολιτικών συναινέσεων για να αλλάξουν τα πράγματα προς το καλύτερο, και η οποία θα:

•έχει ένα σαφές προγραμματικό-δεσμευτικό πλαίσιο

•θα στηρίζεται δημοκρατικές συλλογικές διαδικασίες

•θα προωθεί νόμους και όχι τροπολογίες για τα χατίρια τραπεζιτών και μιντιαρχών.

“Είχα πει ότι δεν με κρατάει κανείς και το επαναλαμβάνω με την ίδια παρρησία ότι δεν με κρατάει κανείς” τόνισε ο κ. Παπανδρέου στέλνοντας σαφές μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση, επισημαίνοντας εκ νέου ότι δεν χρειαζόμαστε ένα...“τρίτο πόλο” αλλά τον “πόλο” -χωρίς να αναφέρει τη λέξη ΠΑΣΟΚ- που δεν θα ετεροπροσδιορίζεται από καμία δεξιά ή αριστερή συντήρηση”

Κάλεσε μάλιστα τους υποστηρικτές του να αναδείξουν τις αρχές και τις αξίες του προοδευτικού σοσιαλισμού, “να ξαναγίνουμε Κίνημα” όπως είπε, και να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους.

“Ας κριθούν και ας αμφισβητηθούν όλα. Δομές, λειτουργία, πρόσωπα. Ας αποφασίσουμε τι Κίνημα Θέλουμε. Τι Κίνημα έχει ανάγκη ο τόπος” υπογράμμισε απαντώντας στις πρωτοβουλίες της ηγεσίας Βενιζέλου για τη συγκρότηση της Δημοκρατικής Παράταξης”, σημειώντας επί της ουσίας θα ηγηθεί μιας νέας πορείας για την “μεταπελατειακή Ελλάδα” και για την αναγέννηση του “Κινήματος” αποκαλύπτοντας ότι έχει πολλές προσκλήσεις από όλη την Ελλάδα. “Στο κάλεσμα αυτό, ξανά, μαζί, “ΠΑΜΕ” κατέληξε

1 σχόλιο

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.