Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

BINTEO ΑΠΟΛΑΥΣΗ: ΟΙ ΟΛΛΑΝΔΟΙ ΧΑΡΛΕΑΔΕΣ ΠΑΝΕ ΝΑ ΠΟΛΕΜΗΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΕΣ!!! ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΩΝ ΚΟΥΡΔΩΝ...

Ολλανδοί μηχανόβιοι μάχονται στο πλευρό των Κούρδων κατά του ISIS των τζιχαντιστών στο Κομπάνι που φλέγεται τις τελευταίες ημέρες.. Νέο...

Ολλανδοί μηχανόβιοι μάχονται στο πλευρό των Κούρδων κατά του ISIS των τζιχαντιστών στο Κομπάνι που φλέγεται τις τελευταίες ημέρες..

Νέους και απροσδόκητους συμμάχους έχουν βρει τις τελευταίες ημέρες οι Κούρδοι μαχητές στην πόλη Κομπάνι στη μάχη τους κατά των τζιχαντιστών του ISIS που δείχνουν να κερδίζουν έδαφος.
Οι "σκληροί" μηχανόβιοι Ολλανδοί μεταβαίνουν στο βόρειο Ιράκ για να ταχθούν στο πλευρό των Κούρδων την ώρα που οι Τούρκοι τους δείχνουν τις εχθρικές διαθέσεις τους.
Τρία τουλάχιστον μέλη της μεγαλύτερης ομάδας μηχανόβιων της Ολλανδίας βρίσκονται αυτή τη στιγμή στο πλάι τους στην περιοχή της Μοσούλης και στο Κομπάνι.
Με συνεχείς αναρτήσεις τους στο Twitter, οι Ολλανδοί "χαρλεάδες" καλούν και άλλους συντρόφους τους να τους ακολουθήσουν. "Ελάτε να πολεμήσετε μαζί μας εναντίον των τρωκτικών του ISIS", γράφουν.
Οι Ολλανδοί που έχουν ταξιδέψει στο βόρειο Ιράκ ανήκουν στην ομάδα "No Surrender" και εντύπωση προκαλεί πως είναι κατά βάση μεσήλικες ενώ άγνωστο είναι το αν έχουν ποτέ δεχθεί στρατιωτική εκπαίδευση.

Η μετάβαση των μηχανόβιων επιβεβαιώθηκε από τον αρχηγό της ομάδας, Klaas Otto, ο οποίος δήλωσε πως τρεις "σύντροφοι" του από το Άμστερνταμ, το Ρότερνταμ και την πόλη Μπρέντα έχουν βρεθεί το τελευταίο διάστημα σε διάφορες περιοχές του βορείου Ιράκ.

Σε προφίλ στο Twitter ανέβηκε φωτογραφία ενός Ολλανδού που ακούει στο όνομα Ron σε στρατιωτική βάση των Κούρδων. "Αυτός ο λαός βρίσκεται υπό διωγμό εδώ και πολλά χρόνια", λέει ο ίδιος.
H Ολλανδία δείχνει να δέχεται νομικά την κίνηση των πολιτών της υπογραμμίζει ωστόσο πως θα διώκονται όσοι ενταχθούν στον PKK που έχει χαρακτηριστεί τρομοκρατική οργάνωση. Η μάχη όμως στο πλευρό των ανένταχτων Κούρδων πολιτών χαιρετίζεται ως αποδεκτή.
(Με πληροφορίες από: nymag)


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.