Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΘΗΚΕ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΡΟΥΣΜΑ ΤΟΥ ΕΜΠΟΛΑ ΣΤΗ ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ... -ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΚΕ Η ΝΟΣΗΛΕΥΤΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΤΕΞΑΣ...- 82 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΔΟΛΑΡΙΑ ΔΙΝΕΙ Η ΚΙΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΔΗΜΙΑΣ ΣΤΙΣ ΤΡΕΙΣ ΧΩΡΕΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΦΡΙΚΗΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΛΗΓΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΟ!

Η σημερινή μέρα ξεκίνησε για πολλούς κατοίκους της Νέας Υόρκης με έντονο αίσθημα απειλής και φόβου, λόγω της χθεσινής επιβεβαίωσης του π...


Η σημερινή μέρα ξεκίνησε για πολλούς κατοίκους της Νέας Υόρκης με έντονο αίσθημα απειλής και φόβου, λόγω της χθεσινής επιβεβαίωσης του πρώτου κρούσματος του ιούΈμπολα στην αμερικανική μεγαλούπολη.

«Δεν υπάρχει κανένας λόγος για τους Νεοϋορκέζους να ανησυχούν» δήλωσε ο δήμαρχος, Μπιλ ντε Μπλάζιο, υπογραμμίζοντας την αναγκαιότητα λήψης μια σειρά προληπτικών μέτρων.

Ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης, Άντριου Κιούμο, ανέφερε ότι «πολύ λίγοι άνθρωποι» ήρθαν σ' επαφή με τον Σπένσερ πριν εκδηλωθούν τα συμπτώματα της ασθένειας χθες το πρωί.

Η επίτροπος Υγείας της Νέας Υόρκης, Μέρι Μπάσετ, επεσήμανε ότι έχουν τεθεί σε καραντίνα για προληπτικούς λόγους η μνηστή τού γιατρού και δύο φίλοι του, με τους οποίους συναντήθηκε μετά την επιστροφή του από τη Γουινέα. Επίσης, έχει αποκλειστεί το διαμέρισμά του στο Χάρλεμ του Μανχάταν.

Η κα Μπάσετ θέλησε να καθησυχάσει τους Νεοϋορκέζους υποστηρίζοντας ότι είναι «εξαιρετικά απίθανο» να μεταδοθεί ο ιός από την χρήση του μετρό, σημειώνοντας ότι οι άνθρωποι που έχουν μολυνθεί δεν μεταδίδουν τον ιό Έμπολα μέχρι να εκδηλωθούν τα συμπτώματα.



Ανέρρωσε πλήρως η νοσηλεύτρια από το Τέξας - Η Κίνα προσφέρει 82 εκ. δολάρια για την αντιμετώπιση της επιδημίας


Η μία από τις δύο νοσηλεύτριες από το Τέξας που προσβλήθηκαν από τον ιό του Έμπολα έχει αναρρώσει πλήρως, όπως ανακοίνωσε σήμερα η κλινική των Αμερικανικών Ινστιτούτων Υγείας (NIH) στο Μέριλαντ όπου νοσηλευόταν από τις 16 Οκτωβρίου.

Η Νίνα Φαμ προσβλήθηκε, ενώ φρόντιζε έναν άνδρα —ο οποίος τελικά πέθανε από τον αιμορραγικό πυρετό— σε νοσοκομείο του Ντάλας.

Σύμφωνα με τη λακωνική ανακοίνωση που εξέδωσε το νοσοκομείο, στις εργαστηριακές αναλύσεις στις οποίες υποβλήθηκε η νοσηλεύτρια από το Ντάλας δεν εντοπίζεται πλέον ο ιός. Αναμένεται ότι αργότερα θα ακολουθήσει πληρέστερη ενημέρωση για την κατάσταση της γυναίκας.

Στο μεταξύ, ο πρόεδρος της Κίνας Σι Τζινπίνγκ ανακοίνωσε ότι η χώρα του θα συμβάλει με το ποσό των 82 εκατομμυρίων δολαρίων για την αντιμετώπιση της επιδημίας στις τρεις χώρες της Δυτικής Αφρικής που έχουν πληγεί περισσότερο από τον Έμπολα. Συνολικά, το Πεκίνο θα δώσει 500 εκατομμύρια γουάν (82 εκ. δολάρια) στη Λιβερία, τη Σιέρα Λεόνε και τη Γουινέα, καθώς και σε διεθνείς οργανισμούς, μετέδωσε το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα επικαλούμενο τον Κινέζο πρόεδρο.

"Η Κίνα θα βοηθήσει οικονομικά, θα αποστείλει ειδικούς επιστήμονες και θα βοηθήσει στην οικοδόμηση ενός κέντρου υγείας στη Λιβερία. Ο καλός φίλος στην ανάγκη φαίνεται" είπε ο Σι.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.