Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΟΧΗ! ΚΑΛΟΣΤΗΜΕΝΗ ΑΠΑΤΗ ΣΤΟ FACEBOOK, ΜΕ ΜΑΪΜΟΥ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ! ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΩΣ ΤΗΝ ΠΑΤΗΣΑΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΧΡΗΣΤΕΣ...

Μια φαινομενικά αθώα ταξιδιωτική προσφορά στο facebook που έκανε την εμφάνιση της πριν από μερικές εβδομάδες είχε ως αποτέλεσμα δεκάδες...



Μια φαινομενικά αθώα ταξιδιωτική προσφορά στο facebook που έκανε την εμφάνιση της πριν από μερικές εβδομάδες είχε ως αποτέλεσμα δεκάδες συμπολίτες μας να “κλαίνε” ποσά από 400 έως 800 ευρώ. Το πως ακριβώς στήθηκε η παγίδα μας εξηγεί αναγνώστρια του news247 που έπεσε θύμα της απάτης:






“Πρόκειται για μία καλοστημένη απάτη μέσω διαφήμισης του facebook. Εμφανίζεται σαν μία προσφορά για ταξίδι από το ταξιδιωτικό γραφείο Travel Planet-greece (σ.σ. πιθανώς εκμεταλλευόμενο το παρεμφερές στην επωνυμία με το travelplanet24.gr που δεν έχει καμία σχέση με την απάτη) με επίσημο group στο facebook. Μερικές από τις προσφορές του είναι 400 ευρώ για Παρίσι τέλος Οκτωβρίου, 800 ευρώ για Νέα Υόρκη. Έχει κανονικά ένα τηλέφωνο επικοινωνίας από το οποίο σου στέλνουν πίσω τα στοιχεία τραπεζικού λογαριασμού, υποτίθεται για να προλάβεις τις τελευταίες θέσεις που έχουν απομείνει και αφού βάλεις τα χρήματα δεν σου απαντούν ξανά, δεν σου στέλνουν απόδειξη οπότε εκεί καταλαβαίνεις πως έχεις πέσει θύμα απάτης.

Όταν τύχει να το σηκώσει το τηλέφωνο που πρωτοπήρες, ο Μανώλης – όπως απαντάει – σου εξηγεί πως θα φας τον χρόνο σου με τις καταγγελίες καθώς έχει ένα παλιό ΝΟΚΙΑ που δεν μπορεί κανείς να εντοπίσει και πως το αφεντικό του (Τσεμενούδης – που είναι και το όνομα του λογαριασμού) λείπει συνέχεια στο εξωτερικό, κάνει αναλήψεις μέσω ATM και είναι απλά ένας αφανής εγκληματίας”.





Το news247.gr επικοινώνησε με την υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και τον ταξίαρχο Μανώλη Σφακιανάκη ο οποίος επιβεβαίωσε ότι πρόκειται για μία ιδιαίτερη περίπτωση. “Σήμερα (σ.σ. Τετάρτη) συμπληρώσαμε την 43 δικογραφία ενώ κατά του πρωταγωνιστή της απάτης έχουν εκδοθεί τρία εντάλματα σύλληψης. Για την συγκεκριμένη υπόθεση απασχολείται αποκλειστικά ένας αξιωματικός αλλά δυστυχώς δεν έχουμε σύμμαχο την δικαιοσύνη καθώς θεωρούν τα ποσά χαμηλά ώστε να προχωρήσουν στην σύλληψη του”.

news247

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.