Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Ε, ΡΕ ΚΑΤΙ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΕΣ ΕΚΕΙ ΣΤΗΝ ΚΟΥΜΟΥΝΔΟΥΡΟΥ... ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΤΗΣ ΜΕΡΚΕΛ ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΑΝ Ο ΣΤΑΘΑΚΗΣ ΚΑΙ Ο ΔΡΑΓΑΣΑΚΗΣ!!!

Με δεδομένο ότι στον ΣΥΡΙΖΑ προβλέπουν ότι το αργότερο τον Φεβρουάριο-Μάρτιο θα γίνουν εκλογές, η Κουμουνδούρου επιχειρεί να ανοίξει έναν...

Με δεδομένο ότι στον ΣΥΡΙΖΑ προβλέπουν ότι το αργότερο τον Φεβρουάριο-Μάρτιο θα γίνουν εκλογές, η Κουμουνδούρου επιχειρεί να ανοίξει έναν δίαυλο επικοινωνίας με την καγκελαρία. Έτσι, όπως αποκάλυψε η εφημερίδα, ο επικεφαλής της Επιτροπής Προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και ο «σκιώδης υπουργός» Ανάπτυξης, Γιώργος Σταθάκης, αμέσως μετά τις εξαγγελίες Τσίπρα στη ΔΕΘ, πήραν το αεροπλάνο από τη Θεσσαλονίκη και ταξίδεψαν στο Βερολίνο.

Κούρεμα και επιμήκυνση
Η συνάντηση, κατά πληροφορίες, όντως έγινε, καίτοι η Κουμουνδούρου δεν την ανακοίνωσε ποτέ. Σημειωτέον ότι ο Γεργκ Άσμουσεν μπορεί να είναι απλώς ένας υφυπουργός Εργασίας, ωστόσο είναι στενός συνεργάτης της γερμανίδας καγκελαρίου και υπήρξε ο άνθρωπός της στο Εκτελεστικό Συμβούλιο της ΕΚΤ, ενώ έχει ήδη συναντήσει 3 φορές τον Αλέξη Τσίπρα με την προηγούμενη, αλλά και με την τωρινή ιδιότητά του. Η συνάντηση των δύο πλευρών έχει ως στόχο να βρεθεί ένα σημείο επαφής μεταξύ Βερολίνου-ΣΥΡΙΖΑ, ενώ στο τραπέζι της συζήτησης έπεσε το κούρεμα του ελληνικού χρέους, αλλά και το «σχέδιο Β» της Κουμουνδούρου, ήτοι μία «γενναία» επιμήκυνση αυτού. Μάλιστα, δεν είναι τυχαίο ότι τις προάλλες, ο Γιώργος Σταθάκης, μιλώντας οικονομικά σε συνέντευξή του, τόνισε με νόημα πως «επιμήκυνση 100 ετών στο χρέος ισοδυναμεί με κούρεμα 50%», αποκαλύπτοντας, εμμέσως πλην σαφώς, το «σχέδιο Β» του ΣΥΡΙΖΑ σε περίπτωση που οι δανειστές δεν κάνουν δεκτό το αίτημά του για ονομαστική απομείωση του ελληνικού χρέους.

Επιβεβαίωση από Δραγασάκη
Ο Γιάννης Δραγασάκης, εξάλλου, σήμερα επιβεβαίωσε την πραγματοποίηση της εν λόγω συνάντησης, διευκρινίζοντας, όμως, ότι δεν επρόκειτο για μία επίσημη και «τυπική συνάντηση», αλλά για ένα γεύμα εργασίας μεταξύ οικονομολόγων, στο οποίο συμμετείχε και ο κ. Άσμουσεν. «Συζήτηση για το χρέος δεν έγινε, αξιοποιούμε κάθε δυνατότητα για να εξηγούμε τις απόψεις μας», τόνισε το κορυφαίο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ στον ραδιοφωνικό σταθμό Real, ενώ στο facebook σχολίασε τη συνάντηση ως εξής: «Με αφορμή σημερινά δημοσιεύματα, δεν υπήρξε επίσημη συνάντηση με την γερμανική κυβέρνηση ή με μέλη της. Άτυπες συναντήσεις γίνονται με κάθε ευκαιρία και σε κάθε πρόσφορο επίπεδο. Με την έννοια αυτή υπήρξε γεύμα με Γερμανούς οικονομολόγους με την παρουσία και του κ. Άσμουσεν».

www.matrix24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.